• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pokročilé vyhledávání
  • Výsledky vyhledávání

Pokročilé vyhledávání receptů

Uložit vyhledávání
Název vyhledávání
Změnit vyhledávání
45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

Očištěné a pokrájené houby povařte 5 minut v osolené vodě se lžičkou octa. Všechny suroviny na nálev dejte do hrnce, zalijte 750 ml vody a krátce... více o Nakládané houbičky

30 minut
Cibulové chutney

Cibulové chutney

Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka nebo na kousky a vložíme do kastrolu. Přidáme oloupaný a na plátky nakrájený česnek, třtinový cukr, med... více o Cibulové chutney

30 minut
Paštika z kuřecích jater

Paštika z kuřecích jater

Cibuli osmažíme na oleji do zlatova a přidáme játra. Mezitím utřeme česnek se solí a rozemeleme koření najemno. Když jsou játra dobře propečená,... více o Paštika z kuřecích jater

20 minut
Kořeněné cuketové pickles

Kořeněné cuketové pickles

Cukety omyjte a škrabkou na zeleninu nakrouhejte na dlouhé tenké plátky. Začněte na jedné straně, cuketu obraťte o 90° a krouhejte dál. Opět otočte a... více o Kořeněné cuketové pickles

30 minut
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O…

Houby dejte do misky a zalijte je horkou vodou. Oloupejte brambory a nakrájejte je na kostičky. V rendlíku přiveďte k varu vodu, dejte do ní vejce a... více o Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Toastový chléb nakrájejte na malé kostičky, zalijte mlékem a nechte chvíli nasáknout. Přidejte jednu cibuli pokrájenou nadrobno, mleté maso, nasekanou... více o Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

120 minut
Rajská omáčka s vepřovými kuličkami

Rajská omáčka s vepřovými kuličkami

Do mísy vložíme mleté vepřové maso, decentně zalijeme vodou, přidáme vejce, mletý pepř, sůl, červenou papriku, majoránku, na jemno nakrájenou cibuli,... více o Rajská omáčka s vepřovými kuličkami

40 minut
Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka

Mrkev, celer a petržel pokrájejte na menší kusy a povařte v lehce osolené vodě tak, aby byla na skus. Asi 2 minuty před koncem vaření přihoďte do... více o Vaječná tlačenka

35 minut
Rybí polévka s rajčaty

Rybí polévka s rajčaty

Maso očistěte a nakrájejte na větší kousky, cibuli a česnek nakrájejte najemno, celer na tenké kousky - lístky si odložte na dokončení, pastinák na... více o Rybí polévka s rajčaty

200 minut
Kuřecí vývar podle časopisu F.O.O.D.

Kuřecí vývar podle časopisu F.O.O.D.

Připravte všechny suroviny, skelety omyjte a osušte, zeleninu neloupejte, pouze dobře očistěte a omyjte, větší kusy překrojte napůl. Na plotnu dejte... více o Kuřecí vývar podle časopisu F.O.O.D.

180 minut
Grilované vepřové koleno

Grilované vepřové koleno

Vepřové koleno očistíme a nařežeme kůži jako mřížku. Olej smícháme s medem, hořčicí, grilovacím kořením a solí i pepřem dle chuti. Marinádou potřeme... více o Grilované vepřové koleno

200 minut
Vepřové koleno na zázvoru a česneku

Vepřové koleno na zázvoru a česneku

Vykostěné vepřové koleno povaříme v osolené vodě s kořením (nové koření, pepř, bobkový list) zhruba půl hodiny. Nedáváme příliš vody, jen tolik,... více o Vepřové koleno na zázvoru a česneku

60 minut
Svíčková dle Bělky Macík Trojanové

Svíčková dle Bělky Macík Trojanové

Cibulku nakrájíme na kostičky, osmahneme, přidáme zeleninu rovněž nakrájenou, koření a sůl, můžeme i trochu cukru. Osmahneme a podlijeme horkou vodou ... více o Svíčková dle Bělky Macík Trojanové

45 minut
Rajské fazole s uzeninou

Rajské fazole s uzeninou

Klobásy nakrájíme na kolečka a nasucho opečeme v kastrolu dozlatova. Pak je přendáme na talíř. Jsou dost tučné, takže nebudeme potřebovat přidávat tuk... více o Rajské fazole s uzeninou

45 minut
Rozlétané plněné papriky

Rozlétané plněné papriky

Nejdříve připravíme masové kuličky: mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, sůl a pepř, velmi jemně pokrájenou cibuli a nastrouhaný česnek. Vše řádně... více o Rozlétané plněné papriky

165 minut
Husí vývar s těstovinami

Husí vývar s těstovinami

Skelet, kosti i odřezky dejte do velkého hrnce. Pozor na kůži, s ní by byla polévka velmi mastná. Očistěte zeleninu, překrájejte ji a s rozpůlenou... více o Husí vývar s těstovinami

90 minut
Kuře ala bažant

Kuře ala bažant

Cibuli nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Připravíme si všechno koření podle receptu. Začneme předehřívat troubu na 200°C. Do... více o Kuře ala bažant

Domácí rychloutopenci

Domácí rychloutopenci

Jako první si připravíme lák. Dva díly vody svaříme s jedním dílem octa, přidáme i bobkový list a ostatní koření. Po pár minutách varu odstavíme z... více o Domácí rychloutopenci

40 minut
Čalamáda

Čalamáda

Zeleninu očistěte, pokrájejte na kousky velikosti sousta a rozdělte do misek podle druhu. Do hrnce dejte suroviny na marinádu a přiveďte ji k varu.... více o Čalamáda

30 minut
Vánoční zelňačka s tofu

Vánoční zelňačka s tofu

Nejprve sušené houby zalijeme vodou. Cibuli najemno nakrájíme a zpěníme na oleji. Přidáme mletou papriku, kysané zelí, na kostky pokrájené brambory a... více o Vánoční zelňačka s tofu

Nakládaná zelenina do bramborového salátu

Nakládaná zelenina do bramborového…

Zeleninu – mrkev, celer a petržel – oloupejte a a nakrájejte ji na kostičky. Připravte si lák: do hrnce nalijte půl litru vody, bílý vinný ocet,... více o Nakládaná zelenina do bramborového salátu

45 minut
Segedínský guláš z chytrého hrnce

Segedínský guláš z chytrého hrnce

Rozpusťte sádlo, přidejte cibuli a restujte dozlatova. Přidejte maso nakrájené na větší kostky, orestujte z obou stran, přidejte kmín, nové koření,... více o Segedínský guláš z chytrého hrnce

150 minut
Omáčka ke svatomartinské huse

Omáčka ke svatomartinské huse

Skelet z drůbeže vložte do pekáče a ten vložte do trouby na 220 stupňů po dobu 30 minut. Pro lepší chuť přidejte bylinky a kořenovou zeleninu, kterou... více o Omáčka ke svatomartinské huse

120 minut
Česnečka z uzených vepřových ocásků

Česnečka z uzených vepřových ocásků

Uzené ocásky vložíme do hrnce, přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, větší část stroužků oloupaného česneku, které rozmáčkneme, koření, sůl (pozor na... více o Česnečka z uzených vepřových ocásků

180 minut
Nakládaný kořeněný bůček

Nakládaný kořeněný bůček

Vepřový bok dáme vařit s uvedenými ingrediencemi na předvaření. Cibuli necháváme celou, s první tmavou košilkou a stroužky česneku rozmáčkneme plochou... více o Nakládaný kořeněný bůček

90 minut
Kanec se šípkovou

Kanec se šípkovou

Cibuli nakrájejte nadrobno a nechte ji na másle rozehřátém v pánvi zesklovatět. Mrkev, petržel a celer nastrouhejte nahrubo a přimíchejte k cibuli.... více o Kanec se šípkovou

30 minut
Patizonová polévka s koprem a zakysankou

Patizonová polévka s koprem a…

Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na rozpuštěném másle dosklovata, společně s novým kořením a bobkovým listem nebo drceným kmínem dle chuti. Osmaženou... více o Patizonová polévka s koprem a zakysankou

150 minut
Staročeská svíčková od babičky, recept pro amatéry

Staročeská svíčková od babičky,…

Oloupat cibuli, mrkev, kořen celeru (množství je cca stejné tj. podle velikosti cca stejně mrkve, cibule a kořenu celeru) poté vše nastrouhat na... více o Staročeská svíčková od babičky, recept pro amatéry

40 minut
Zeleninový boršč

Zeleninový boršč

Zeleninu očistěte. Cibuli nakrájejte nahrubo, mrkev na kostičky a česnek najemno. Ve velkém hrnci zahřejte na středním plameni olej. Nechte na něm... více o Zeleninový boršč

Štědrovečerní rybí polévka

Štědrovečerní rybí polévka

Opláchněte rybí odřezky a vložte je do většího hrnce. Hlavu očistěte a zbavte žaber a očí, které jsou nepříjemně hořké. Mrkev, petržel a celer omyjte... více o Štědrovečerní rybí polévka

30 minut
Čočková polévka

Čočková polévka

Mrkev, cibuli a řapíkatý celer očistěte a pokrájejte na drobné kostičky. V hrnci rozpusťte sádlo a zeleninu na něm asi 5 minut restujte. Přidejte... více o Čočková polévka

30 minut
Smetanová polévka s medvědím česnekem

Smetanová polévka s medvědím česnekem

Na rozpuštěném másle osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli, přidáme pokrájené čerstvé nebo rozmrazené houby, kmín, bobkový list, nové koření a... více o Smetanová polévka s medvědím česnekem

120 minut
Telecí na divoko

Telecí na divoko

Telecí maso osolíme a opepříme, pokud budeme používat plec, která nemusí být kompaktní, zpevníme ji provázkem a pokud použijeme sušší část masa (kýtu)... více o Telecí na divoko

30 minut
Zelňačka

Zelňačka

Cibuli nakrájíme na kostičky,klobásu a brambory také nakrájíme na kostičky,zelí propláchneme studenou vodou . Cibuli osmažíme na oleji do zlatova s... více o Zelňačka

240 minut
Šneci po Burgundsku

Šneci po Burgundsku

Šneky vaříme ve vodě s octem okolo jedné hodiny, pak je vyjmeme a vidličkou oddělíme maso od ulit. Ulity vrátíme do vody s octem a necháme vyvařit... více o Šneci po Burgundsku

20 minut
Chilli papričky s bylinkami

Chilli papričky s bylinkami

Chilli papričky pokrájejte na kolečka, většinu semínek odstraňte. Skládejte je do sklenic a prokládejte větvičkami rozmarýnu a tymiánu. Všechny... více o Chilli papričky s bylinkami

60 minut
Veganská zelňačka

Veganská zelňačka

Na oleji necháme zatáhnout na kostky nakrájené tofu. Po té přidáme cibuli a necháme změknout. Jakmile se nám cibule spojí s tofu posypeme pepřem, solí... více o Veganská zelňačka

90 minut
Veganská svíčková s robi plátkem

Veganská svíčková s robi plátkem

Všechnu zeleninu z popisku nakrájíme a vysypeme na plech vymazaný olejem. Necháme péct v troubě, podléváme vodou, přidáme zeleninový bujón a koření.... více o Veganská svíčková s robi plátkem

30 minut
Hořčicové fazolky

Hořčicové fazolky

Na másle nebo trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli s kořením, které nám uvolní vůni. Pokud nechceme na závěr z fazolek lovit kuličky nového... více o Hořčicové fazolky

60 minut
Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou

Veganské plněné papriky s rajskou…

Chystáme den předem: Granulát zalijeme horkou vodou a necháme odstát. Tím z části zbavíme maso sójové a moučné chuti. Vodu vylijeme, napustíme novou a... více o Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou

40 minut
Houbovo - zeleninová omáčka

Houbovo - zeleninová omáčka

Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na másle s olejem a kořením lehce dozlatova. Kdo chce, může dát koření do čajítka nebo kousku gázy, případně použít... více o Houbovo - zeleninová omáčka

120 minut
Hovězí vývar / hovězí polévka

Hovězí vývar / hovězí polévka

Kosti dáme na 15-20min do předehřáté trouby aby pustili šťávu. Z cibule sloupneme svrchní slupku a rozkrojíme napůl. Jemně ji osmažíme na rozkrojených... více o Hovězí vývar / hovězí polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Maso nakrájejte na kostky asi 3 x 3 cm a orestujte je na rozpáleném oleji v hrnci se silným dnem. Poté maso vyndejte na talíř a do oleje nasypte... více o Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

20 minut
Nakládaná červená cibule

Nakládaná červená cibule

Cibuli oloupejte a pokrájejte na tenká kolečka. Naskládejte je do sklenic a prokládejte snítkami tymiánu. Suroviny na nálev dejte do hrnce, přiveďte k... více o Nakládaná červená cibule

50 minut
Vegetariánský boršč

Vegetariánský boršč

Cibuli nakrájejte nadrobno, celer, mrkve a brambory na 1,5 centimetrové kostky. Zelí nakrájejte na proužky, řepu nastrouhejte najemno. V hrnci... více o Vegetariánský boršč

40 minut
Polévka z kořenové zeleniny

Polévka z kořenové zeleniny

Na centimetrové kostičky nakrájejte mrkve, petržel a celer. Nadrobno nasekejte cibuli a na plátky nakrájejte česnek. Ghí rozpusťte v hrnci a orestujte... více o Polévka z kořenové zeleniny

180 minut
Pečené česnekovo-houbové koleno

Pečené česnekovo-houbové koleno

Kolena očistíme a vložíme na cca 45 minut vařit do osolené vody s novým kořením, pepřem, bobkovými listy a rozmáčknutým česnekem. Vody nedáváme příliš... více o Pečené česnekovo-houbové koleno

210 minut
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem

Svíčková na smetaně s karlovarským…

Špek nakrájejte na špalíčky 1 x 1 cm, dlouhé zhruba 10 cm. Aby snáz pronikly do masa, můžete je předem dát na hodinu do mrazáku. Z masa odřežte... více o Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem

60 minut
Plněná kuřecí prsa s rajskou omáčkou

Plněná kuřecí prsa s rajskou omáčkou

Až cibulka zhnědne, zasypeme ji moukou a umícháme jíšku. Necháme ji trochu osmažit, načež přidáme rajský protlak a také chvíli smažíme. Poté přelijeme... více o Plněná kuřecí prsa s rajskou omáčkou

100 minut
Telecí na hořčici s kořenovou zeleninou

Telecí na hořčici s kořenovou…

Telecí maso v celku (například plec) osolíme, opepříme, zpevníme provázkem do úhledného špalíčku a potřeme polovinou hořčice. Očištěnou kořenovou... více o Telecí na hořčici s kořenovou zeleninou

  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 16
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

Poslední sledované recepty

88
Dýňová tortila
Dýňová tortila
36
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
32
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
29
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
26
Máslové řízky
Máslové řízky

Zajímavé články

Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa, pstruha, makrelu nebo tuňáka?
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa,…
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč, rybízový koláč s tvarohem a luxusní roláda s třešněmi
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč,…
Jak využít formu na muffiny? Toto je 14 geniálních způsobů!
Jak využít formu na muffiny? Toto je 14…
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si snadno vyrobíte i doma
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si…
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na co jsou dobré?
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na…
AHA.cz Herec Václav Svoboda z Ulice: KRACH PLÁNŮ S POSTAVOU NYKLA

Herec Václav Svoboda z Ulice: KRACH PLÁNŮ S POSTAVOU NYKLA

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Módní inspirace podle oslavenkyně Nicole Kidman: Tyto kousky vám uberou roky!

Módní inspirace podle oslavenkyně Nicole Kidman: Tyto kousky vám uberou roky!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Tonda Hardt slavil »90«: Překvapení na jevišti! A pěkně černý humor...

Tonda Hardt slavil »90«: Překvapení na jevišti! A pěkně černý humor...

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Živly v čínském horoskopu: Dřevo je chaos, Kov spořádanost. Co dalšího prozradil odborník a který element ovlivňuje vás?

Živly v čínském horoskopu: Dřevo je chaos, Kov spořádanost. Co dalšího prozradil odborník a který element ovlivňuje vás?

  • Recepty.cz
  • Pokročilé vyhledávání
  • Výsledky vyhledávání
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact