Očištěné hříbky pokrájejte na plátky. Polovinu sádla rozpusťte v kastrolu a vsypte nakrájené hřiby. Duste je ve vlastní šťávě, dokud nevydusíte... více o Houbový guláš
Na sádle orestujte nasekanou červenou cibuli, přidejte očištěné a na menší kousky nakrájené houby a teprve potom přidejte i nasekanou jarní cibulku.... více o Topinky se smaženicí
Scedíme zelí a vymačkáme z něho vodu, nálev uchováme pro finalizaci jídla. Zelí nakrájíme nahrubo. Cibuli nakrájíme nadrobno. V hrnci na sádle... více o Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím
Nejprve uvaříme každý druh masa zvlášť ve vodě. Uvařené a vychladlé maso nakrájíme na kostičky. Množství masa si určíme podle toho, jak vydatnou... více o Velikonoční nádivka na plech
Maso nakrájíme na nudličky. V kastrolu na sádle osmahneme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme a opepříme a orestujeme ho ze... více o Hovězí tokáň
Nakrájenou cibuli necháme 12 minut odležet. Poté ji na sádle zpěníme, přidáme nakrájenou klobásu a opečeme. Přidáme mrkev, orestujeme a poté zasypeme... více o Pražská polévka
Uděláme kvásek. Na vál dáme mouku, přidáme změklý tuk a vejce. Přilijeme kvásek a zpracujeme těsto, které necháme cca 1/2 hodiny odpočinout v ledničce... více o Koláčky
Propláchnutý hrách a kroupy přes noc zvlášť namočíme. Obojí samostatně uvaříme doměkka v osolené vodě. Mezitím na sádle opečeme na kostičky nakrájenou... více o Šoulet
Na sádle osmahneme dozlatova cibuli pokrájenou na plátky, přidáme kuřecí prsa pokrájená na větší kostky a necháme zatáhnout. Pak přidáme dle uvážení... více o YESenická kuřecí prsa
Nejprve připravte vepřovou náplň. Mleté maso dejte do mísy, ochuťte jej šalvějí, solí, pepřem a důkladně promíchejte. Dejte stranou. Do rendlíku... více o Pork pie podle The Real Meat Society
Cuketu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Nastrouháme i tvrdý sýr. Cibuli, špek a uzené maso nakrájíme na menší kostičky. Přidáme mouku, prášek do pečiva... více o Cuketová nádivka s uzeným masem
Špekáčky překrojte podélně na poloviny. Naskládejte je na pánev řeznou stranou dolů a začněte pomalu zahřívat. Papriky nakrájejte na kostičky a... více o Špekáčky na pivu
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu v osolené vodě, pak scedíme a nasypeme do velké mísy. Na sádle osmažíme lehce dozlatova nadrobno pokrájené... více o Těstoviny s uzeným a medvědím česnekem
Na rozpuštěném sádle orestujeme najemno pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Ke konci smažení přidáme opéct i na nudličky nebo kostičky pokrájený... více o Debrecínská polévka s fazolemi
Na trošce tuku osmažíme lehce dozlatova nadrobno pokrájenou cibuli. Přisypeme na kolečka nakrájené debrecínské párky, které na cibuli též osmažíme.... více o Debrecínská polévka (s medvědím česnekem)
Oloupané brambory zalijeme vodou tak, aby hladina byla těsně nad brambory, osolíme, můžeme přidat i kmín, přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni... více o Bramborové placky s medvědím česnekem
Dvě střední cukety, neoloupané a nastrouhané nahrubo, smíchejte se lžičkou soli. Po čtvrt hodině cuketa pustí vodu. Sceďte ji a z cuket ještě pořádně... více o Jarní nádivkové muffiny
Na troše rozpuštěného sádla osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Poté přidáme mleté maso dle vlastního výběru (já použil mletou... více o Mletá směs s fazolemi
Nejprve si připravíme smaženici: zhruba na lžíci sádla, případně nadrobno pokrájeného špeku, osmažíme najemno pokrájenou cibuli lehce dozlatova.... více o Houbové knedlíky z rohlíků
Hrách namočte předem na cca 6 hodin do vody. Hrách slijte, zalijte čerstvou vodou, přidejte bujón a uvařte do měkka (cca 30 minut). Hrách vařte tak... více o Hrachová kaše s klobásou a kyselou okurkou
Pórek pokrájíme na kolečka a osmažíme na sádle či másle, případně i na jemně pokrájeném uzeném špeku, lehce dozlatova. Přidáme mleté maso a dále... více o Mleté maso s pórkem ve smetanových bramborách
Na rozpuštěném másle osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme na tenké plátky pokrájené bílé nebo krémové žampiony, přidáme drobně... více o Topinky s hermelínovými žampiony
Plát vepřového masa naklepeme přes fólii. Pokud nemáme plát masa silný, naklepávat nemusíme. Osolíme, opepříme z obou stran. Tučnější mleté maso dáme... více o Vepřová zelná roláda s omáčkou
Oloupané brambory nastrouháme do mísy na středně velkých slzách struhadla. Přidáme vejce, jemně pokrájenou slaninu, nastrouhaný česnek, koření a sůl... více o Bramboráčky s houbovou omáčkou
Ve větší pánvi si osmažíme na sádle (oleji) drobně pokrájenou cibuli dozlatova. Přidáme na menší kusy pokrájené uzené maso, drobně nasekaný česnek,... více o Kroupy s uzeným masem
Sádlo nakrájejte na menší kostky a dejte do zapékací nádoby, přikryjte a dejte péct na 180 °C a přibližně 2 hodiny do trouby. Po 30 minutách pečení... více o Škvarky v troubě
Na lžíci sádla osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Přidáme na kostičky pokrájenou anglickou slaninu a ještě krátce smažíme. Ke konci... více o Kroupy se slaninou ala omeleta
Pinzetou odstraňte zbytky peří, husu omyjte, osušte a zevnitř i zvnějška do ní vetřete alespoň záleží na velikosti drůbeže. Nechte v chladu uležet do... více o Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím
Libový vepřový bok bez kosti pokrájíme na plátky, které osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Cibuli pokrájíme a na trošce tuku osmažíme lehce... více o Dušený hříbkový bůček
Maso pokrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na sádle dozlatova, přidáme připravené kostky masa, které za občasného... více o Vepřový guláš s mrkví
Houby očistěte a nakrájejte na plátky, rozložte je na pečicím papíru a nechte 2–3 hodiny zaschnout. Dejte je do hrnce se solí, zalijte hrnkem vody a... více o Houby v sádle s bylinkami
Silnější plátky krkovice (nenaklepáváme) osolíme, opepříme a obalíme ve směsi umíchané z hladké mouky a mleté papriky. Na rozpuštěném sádle, osmažíme... více o Papriková krkovice
Hovězí maso pokrájíme na plátky nebo kapsy, které přes fólii, opatrně naklepeme. Pokud krájíme tenké plátky, není třeba je naklepávat. Můžeme dělat... více o Klatovské závitky / ptáčky / roládky - po našem
Cibuli nakrájíme nadrobno. Hovězí maso nakrájíme na malé kostičky. Pak maso promícháme v misce s pepřem a kmínem. Na sádle osmažíme cibuli do růžova.... více o Bramborový guláš s fazolemi a hovězím masem
Hovězí maso můžeme připravit jak v celku, tak i pokrájené na kostky či plátky. Záleží na tom, co kdo preferuje a druh masa si vybereme též dle vlastní... více o Pórkové hovězí na žampionech
Maso pokrájíme na kostky či nudličky, osolíme, pokmínujeme a dáme do rozpáleného tlakového hrnce s rozpuštěným sádlem osmažit, občas promícháme. K... více o Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
Do hrnce dáme pokrájené brambory, vody dáme jen těsně nad ně, přisypeme pokrájenou kapustu, přidáme rozdrcený česnek, muškátový květ a osolíme. Směs... více o Šťouchané brambory nejen s kapustou
Rozpusťte sádlo, přidejte cibuli a restujte dozlatova. Přidejte maso nakrájené na větší kostky, orestujte z obou stran, přidejte kmín, nové koření,... více o Segedínský guláš z chytrého hrnce
Slaninu nakrájenou na kostičky vložte spolu se sádlem do hrnce a začněte pozvolna škvařit. Mezitím nastrouhejte brambory najemno, přemístěte je do... více o Kynutá bramborová buchta
Cibuli nakrájejte nadrobno a na sádle ji nechte zesklovatět. Klobásku oloupejte a nakrájejte. K cibulce přidejte kmín, a po cca osmi minutách přidejte... více o Zelňačka s paprikovou klobásou
Připravte zelný salát. Obě zelí nakrouhejte na velmi tenké nudličky, mrkev očistěte a nastrouhejte nahrubo. Zelí dejte do mísy, zasypte cukrem a solí... více o Křupavé bramboráky se zelným salátem
Brambory, zalijte studenou vodou, osolte a přiveďte k varu, poté vařte asi deset minut. Brambory slijte a nechte odejít páru. Poté je přesypte na... více o Pečené brambory
Brambory oloupejte a nastrouhejte na struhadle nahrubo. Dbejte na to, aby se jednalo o brambory typu C. Vymačkejte přebytečnou vodu, přidejte škrob a... více o Bramborové rösti
Na sádle si zpěníme cibulku, jakmile zezlátne, přidáme na růžky nakrájený květák. Zalijeme masovým vývarem (já dala masox) a kmín. Vaříme do změknutí... více o Květáková polévka
Rozpalte na pánvi sádlo a přidejte žampiony nakrájené na čtvrtky. Sušené houby namočte do vody zhruba na 30 minut. Po půl hodině z nich vyždímejte... více o Kuře na houbách
Oloupané brambory s česnekem a uzeninou (tu na velkých slzách struhadla) nastrouháme do mísy. Přidáme pokrájené, krátce spařené a scezené houby, vejce... více o "Houboráky" - houbové bramboráky
Bramboráčky: oloupané brambory a česnek nastrouháme do mísy, přidáme jemně pokrájenou slaninu, vejce, sůl a koření dle chuti. Vše promícháme, přidáme... více o Bramboráčky s houbami na smetaně
Plátky (steaky) telecího ossobuca osolíme, ochutíme drceným kmínem a pepřem, obalíme v hladké mouce a z obou stran osmažíme v roztopeném sádle, jemně... více o Telecí ossobuco na houbách
Předehřejte si troubu na 180 °C. Chleba nakrájejte a na sucho restujte v pánvi kterou budete moci dát do trouby. Mezitím si rozmixujte vývar, vejce,... více o Nádivka z pánve
Připravte si žitný chlebový kvásek (ideálně několik dní předem). Uvařte brambory ve slupce. Sušené houby zalijte horkou vodou a nechte cca 30 minut... více o Kyselo z chlebového kvásku s hlívou ústřičnou