Vepřový bůček nakrájíme na tenké plátky. Všechny tekuté přísady na marinádu dáme do misky a mícháme, než se cukr rozpustí. Přidáme cibuli nakrájenou... více o Vietnamský bůček Bún chả
Suroviny na zálivku dejte do zavařovací sklenice, uzavřete víčkem a důkladně protřepejte. Oříšky nasucho opečte na pánvi, jakmile na nich začne... více o Salát s ořechy a bobulemi
Kuřecí prsa horizontálně rozkrojte na poloviny, získáte čtyři ploché plátky masa. Ty lehce rozklepejte paličkou. Do širších plochých misek si... více o Kuře v parmazánu se salátem
Dejte vařit quinou podle návodu na obalu. Mezitím pokrájejte okurku a ředkvičky na malé kostičky, jarní cibulky na kolečka, mátu a petrželku nasekejte... více o Jarní tabouleh se ztraceným vejcem
Vychlazené okurky oloupejte, nakrájejte nadrobno. Vymačkejte je, nechte 10 minut odležet, slijte vodu a znovu vymačkejte. Kopr nasekejte najemno, mátu... více o Tzatziki
Nejprve připravte kořenicí pastu. Nahrubo nasekejte šalotky, česnek, chilli papričky, citronovou trávu, zázvor a s ostatními surovinami rozmixujte na... více o Rychlá krevetová laksa
Cizrnu slijte, lehce osušte a vyklopte na plech vyložený pečicím papírem. V misce smíchejte sezamový olej, pastu miso, javorový sirup a chilli. Směs... více o Křupavá cizrna s pikantní zálivkou
Bulgur v cedníku několikrát propláchněte vodou, sceďte, přendejte do kastrůlku, zakapejte citronovou šťávou a připravte podle návodu. Okurku zbavte... více o Salát tabouleh
V pánvi opečeme najemno pokrájený špek, přidáme na malé kousky pokrájené žampiony a za častého promíchání z nich necháme odpařit přebytečnou tekutinu.... více o Žampionové placičky a zeleninový salát s medvědím česnekem
Okurku oloupeme a buď nastrouháme na plátky či velké slzy nebo pokrájíme na kostičky a dáme do mísy. Přisypeme nadrobno pokrájené listy medvědího... více o Okurkový salát s medvědím česnekem
Quinou uvařte podle návodu na obalu, poté ji sceďte a dobře propláchněte studenou vodou. Mezitím pokrájejte rajčata na čtvrtky či poloviny, papriku a... více o Salát s quinoou a sýrem halloumi
Krůtí prsa pokrájejte na nudličky. Dejte do misky a promíchejte se dvěma lžícemi sójové a lžící rybí omáčky. Nechte asi 15 minut odležet při pokojové... více o Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem
Vymačkáme šťávu s citrónů a rozmícháme v ní med pak přidáme sójovou omáčku, hořčici a sůl a nakonec do marinády naložíme nakrájeného lososa a necháme... více o Marinovaný losos s pečeným bramborem a koprovým dipem
Do mixéru dejte česnek, žervé, jogurt, polovinu lístků máty, polovinu petrželky, po lžíci oleje a citronové šťávy a umixujte hladký, světle zelený... více o Květákové steaky z grilu
Bulgur vsypte do hrnce, zalijte dvojnásobným množstvím vody a přiveďte k varu. Vařte dvě minuty. Poté odstavte z plamene a nechte pod poklicí 10 minut... více o Salát z bulguru
Quinou zalijte dvojnásobným množstvím vody, přiveďte k varu, stáhněte plamen a vařte 15 minut. Pokrájejte ředkvičky, okurku a cibulky na kolečka. Kopr... více o Salát z quinoy s ředkvičkami a koprem
Okurku podélně rozkrojte a pomocí lžíce z ní vydlabejte semínka. Pak ji společně s jarní cibulkou nakrájete na nudličky. Z avokáda vyndejte pecku,... více o Letní závitky s arašídovou omáčkou
Odřízněte konce okurky a vydlabejte jadérka. Poté salátovou okurku nastrouhejte do misky a zbavte ji přebytečné vody. Přichází na řadu kopr, ten... více o Tzatziky
Rajčata nakrájejte, okurku oloupejte a také nakrájejte na kousky, stejně tak papriky, cibuli, česnek, pečivo a bylinky. Osolte, přidejte ocet a... více o Polévka Gazpacho
Omytou, očištěnou vychlazenou zeleninu pokrájíme na menší kousky a nasypeme do mísy. Česnek nasekáme najemno nebo nastrouháme a přidáme k zelenině.... více o Zeleninový salát s Nivou
Čočku dejte vařit podle návodu na obalu. Mezitím naložte zeleninu. Okurku nakrouhejte pomocí škrabky na zeleninu na „pentle“, cibuli očistěte a... více o Čočka s bylinkami a uzeným masem
Ranné zelí rozkrojíme na čtvrtky a poté pokrájíme na nudličky. Dáme do mísy, dle chuti osolíme, přidáme trochu cukru (postačí 1 plná lžíce) a rukou... více o Jarní zelný salát
Troubu rozehřejte na 200 °C. Rybí i sójovou omáčku, víno a 2 lžíce cukru prošlehejte v malém pekáčku a doplňte vodou tak, aby bůček byl v omáčce... více o Banh mi - bageta s pečeným bůčkem
Okurky nakrájejte na plátky, dejte do misky, osolte a rukama je promněte. Vylijte tekutinu z okurek a vmíchejte lžíci limetové šťávy. Na pánvi... více o Smažené arašídové nudle s tempehem
Lososa naporcujte. V pánvi rozehřejte máslo a na středním plameni opečte lososa ze všech stran. Hotové filety dejte stranou. Do výpeku přihoďte... více o Ca Hoi Sot Ca Chua – Losos v rajčatové omáčce s koprem
Nejprve připravte marinádu. Kokosový cukr dejte do pánve se silným dnem a na středním plameni začněte zahřívat. Ve chvíli, kdy se cukr rozpustí,... více o Com Tam – Rýže se zeleninou a marinovanou krkovicí
Brokolici rozebereme na růžičky a uvaříme na páře nebo v osolené vodě na skus. Scedíme, necháme zchladnout. Vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladnout... více o Zeleninový salát s brokolicí
Kuřecí prsa pokrájejte na menší kostky, asi 2 x 2 cm. Dejte je do mísy, zakápněte olivovým olejem a ochuťte čerstvě mletým pepřem, ale nesolte,... více o Kuřecí špízy s hummusem a zeleninou
Rajčata rozkrojte a vydlabejte semínka. Dužninu pokrájejte na malé kostičky. Okurku oloupejte, podélně rozkrojte a lžičkou vykrojte semínka. Zbytek... více o Rajčatová salsa
Brambory umyjte a uvařte ve slupce tak, aby byly na skus. Fazolky očistěte, pokrájejte na kousky velikosti sousta a na poslední 2–3 minuty přidejte do... více o Sedlácký bramborový salát
Do menšího rendlíku dejte suroviny na marinádu, přičemž česnek a zázvor očistěte a nakrájejte na kolečka. Vše vařte asi 5 minut, poté přelijte do... více o Lososové špízy s teriyaki
Papriky a cibuli očistěte a spolu s okurkou a rajčaty pokrájejte na větší kusy. Od každého druhu zeleniny si trochu odložte a pokrájejte nadrobno,... více o Gazpacho
Špenát dejte do mísy. Jahody i salátovou okurku omyjte a nakrájejte na plátky. Mátu nasekejte nahrubo a vše přidejte ke špenátu. Suroviny na zálivku... více o Špenátový salát s jahodami
Ve velkém hrnci přiveďte k varu 4 litry vody s jarními cibulkami, oloupanou a rozčtvrcenou cibulí, chilli papričkami, omytým a pokrájeným zázvorem,... více o Salát z rýžových nudlí s kuřetem
Bulgur v cedníku několikrát propláchněte vodou, sceďte, přendejte do kastrůlku, zakapejte citrónovou šťávou a připravte podle návodu. Okurku zbavtw... více o Tabouleh
Kuřecí prsa potřete olivovým olejem, osolte, opepřete a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut. Hotové kuře nechte chvíli vychladnout a... více o Salát z rýžových nudlí s kuřetem a avokádem
Okurku oloupejte, rozpulte a lžící vyškrábněte semínka. Dužninu pokrájejte a nasypte do mixéru. Přidejte oloupané avokádo zbavené pecky, oloupaný... více o Avokádová polévka
Začínám tak, že si na plotnu dám rozehřát pánev a hrnec s vodou a pokličkou (Obě plotny mám nastavený na max.) Mezitím si pokrájím maso na kousky (Je... více o Těstovinový salát s kuřecím masem a česnekovým dresinkem
Rýžové nudle hodinu předem namočte do studené vody. Chcete-li, můžete je nalámat na kratší části. Maso je nutné před úpravou naložit, minimálně hodinu... více o Bun bo Nam Bo
Čerstvého lososa a čerstvého tuňáka pokrájejte na kostičky o hraně 1 cm. Rybu promíchejte se sojovou omáčkou, mirinem a sezamovým olejem. Nechte... více o Poke bowl s lososem a tuňákem
Čerstvého lososa pokrájejte na tenké plátky a naložte do marinády ze sojové omáčky a sezamového oleje. Nechte odpočívat v ledničce asi 3 hodiny nebo... více o Poke bowl s lososem
Brambory omyjte a uvařte, aby byly na skus. Vejce uvařte natvrdo, zchlaďte a oloupejte. Slaninu pokrájejte na nudličky a na pánvi vyškvařte. Okurky... více o Bramborový salát s koprem a slaninou
Rajčata a okurku nakrájejte na větší kostky. V míse smíchejte s cibulí pokrájenou na tenká kolečka. Přidejte na kostky pokrájenou fetu a olivy.... více o Slávky na víně se salátem Choriatiki
Maso nakrájejte na kostky. Česnek a sůl utřete na pastu a přišlehejte v misce k oleji i s citronovou šťávou a kůrou. Ze snítek rozmarýnu otrhejte... více o Souvlaki s tzatziki
Bulgur zalijte vodou, aby sahala asi 1 cm nad něj, osolte a přiveďte k varu. Vařte 10 minut, sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte vychladnout.... více o Bulgurový salát s tofu
Rozpalte gril. Mleté maso vložte do mísy a přidejte najemno nasekanou cibuli, petržel a propasírovaný česnek. Přidejte vejce, strouhanku a římský kmín... více o Kofty s tzatziki
Maso nakrájejte na kostky, dejte do pekáče, promíchejte s paprikou, nadrceným římským kmínem a olejem, přidejte nahrubo pokrájenou cibuli, podlijte... více o Burgery s trhaným vepřovým masem
Rýži důkladně propláchněte, dejte do hrnce a zalijte vodou tak, aby sahala asi 1 cm nad rýži. Přiklopte, přiveďte k varu a na velmi mírném ohni vařte.... více o Sushi burger
Čočku uvařte na skus, sceďte a propláchněte studenou vodou. Ředkvičky umyjte a pokrájejte na kolečka. Umytou okurku podélně rozkrojte, lžičkou... více o Čočkový salát s ředkvičkami a fetou
Kuskus nasypte do rozehřátého hrnce, krátce nasucho orestujte a zalijte dvojnásobným množstvím vody. Nechte přejít varem, přiklopte a stáhněte z ohně.... více o Bylinkový salát s hráškem a avokádem