Recept nepoužívá majonézu ani tavené sýry, které jsou těžké na trávení a neprospívají zdraví. Místo cibule můžeme dát jarní cibulku. Pokud použijeme... více o lehká sýrová pomazánka s česnekem
Nejprve uvaříme každý druh masa zvlášť ve vodě. Uvařené a vychladlé maso nakrájíme na kostičky. Množství masa si určíme podle toho, jak vydatnou... více o Velikonoční nádivka na plech
Ředkvičky očistěte, omyjte, nakrájejte na kostičky a nasypte do mísy. Přidejte nasekanou čerstvou petrželku a pažitku, olivový olej a citronovou šťávu... více o Ředkvičkový salát III.
Nejprve připravíme náplň. Začneme tím, že nasekáme pažitku. Vejce nastrouháme najemno. Smícháme je s pomazánkovým máslem a přidáme hořčici, majonézu a... více o Sýrová roláda
Troubu si předehřejeme na 175 °C. Sýr nastrouháme najemno, šunku nakrájíme na kostičky. V míse rozšleháme vejce, přidáme jogurt, nastrouhaný sýr a... více o Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Tvarůžky nakrájíte na malé kostičky, přidáte pomazánkové máslo, nadrobno nakrájenou cibuli, nasekanou pažitku, kmín, pepř a sůl. Zalijete pivem a vše... více o Pomazánka z tvarůžků
Rajčata dejte do mísy, zalijte vroucí vodou, do každého lehce píchněte nožem, aby se narušila slupka, a nechte asi 10 minut odstát. Poté rajčata... více o Krémové lečo
V misce prošlehejte tekuté suroviny na marinádu, přidejte utřený česnek, sůl a pepř. Maso ponořte do marinády alespoň na 30 minut. Rozehřejte gril.... více o Steakový salát s balzamikem
Nejprve připravte omáčku chimichurri. Nasekejte nadrobno petrželku i pažitku a v misce promíchejte s ostatními surovinami. Podle chuti osolte. Lilek... více o Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Do rendlíku s vroucí vodou přilejeme trochu octa, vložíme vejce pokojové teploty a vaříme 7 minut. Mezitím si nastrouháme křen a pokrájíme šnytlík. Po... více o Vejce do skla
Bulvy řepy dobře omyjte a každou vložte na velký kus alobalu. Zakápněte je olejem, osolte a opepřete, potom důkladně zabalte a upečte doměkka v troubě... více o Řepová pomazánka s brynzou
Formu na muffiny vyložte plátky slaniny. Papriku, šunku, cibulku a chilli papričku pokrájejte nadrobno. Sýry nastrouhejte. Do mísy rozklepněte vejce a... více o Vaječné muffiny ve slanině
Cuketu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Nastrouháme i tvrdý sýr. Cibuli, špek a uzené maso nakrájíme na menší kostičky. Přidáme mouku, prášek do pečiva... více o Cuketová nádivka s uzeným masem
Maso očistěte, zbavte přebytečného tuku a blan a nakrájejte na kostky velké asi 3 x 3 cm. Zeleninu očistěte, mrkev pokrájejte na kostky a cibuli na... více o Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Z každého plátu těsta vykrájejte 12 až 16 koleček o průměru asi 6 cm. Polovině koleček vykrojte otvor o průměru asi 4 cm. Plná kolečka naskládejte na... více o Dortíky z listového těsta se šlehanou nivou
Brambory dobře omyjte, ale neloupejte. Ostrým nožem nebo na mandolíně je nakrájejte na velmi tenké plátky a namočte je asi na půl hodiny do ledové... více o Domácí smažené brambůrky s chilli omáčkou
Na trošce tuku osmažíme lehce dozlatova nadrobno pokrájenou cibuli. Přisypeme na kolečka nakrájené debrecínské párky, které na cibuli též osmažíme.... více o Debrecínská polévka (s medvědím česnekem)
Vařená vejce oloupeme a nastrouháme najemno nebo rozmačkáme ve větší misce pomocí vidličky. Přidáme tvaroh, majonézu, hořčici, najemno pokrájenou... více o Tvarohová pomazánka s vejci
Připravte si vajíčka uvařená natvrdo. Je třeba oddělit žloutky a bílky – vajíčka rozpulte, žloutky odložte do misky. Z nich vytvořte sós podobný... více o Omáčka Gribiche
Cibule oloupejte, rozpulte a nakrájejte na tenké nudličky, klidně použijte mandolínu. V hrnci zahřejte polovinu másla a cibuli 15 minut duste pod... více o Sýrovo-cibulová polévka s krutony
Slaninu pokrájejte na malé kostičky, cibuli a česnek očistěte a nasekejte nadrobno, brambory oloupejte a pokrájejte na kostky. V hrnci opečte... více o Smetanová bramborová polévka
Houby očistěte a pokrájejte na větší kousky. Cibuli pokrájejte na tenké klínky, česnek na plátky, petrželku nasekejte najemno. V pánvi rozehřejte... více o Topinky s houbami a čedarem
Játra pečlivě očistěte a zbavte všech bílých blanek a cévek. Pak je naškrábejte zoubkovaným nožem. Jde to opravdu snadno a docílíte správné, trochu... více o Polévka s játrovými knedlíčky a máslovou zeleninou
Květák rozeberte na růžičky, ty větší pokrájejte a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Květák zalijte dvěma lžícemi olivového oleje, osolte,... více o Polévka z pečeného květáku
Hotový vývar vlijte do hrnce a začněte hřát. Trochu ho osolte. Připravte si vložku do polévky: Rozklepněte do misky vajíčka, přistrouhejte parmezán... více o Polévka Stracciatella alla romana
Do šťávy z půlky citronu přidáme pepř a kmín. Losos touto směsí potřeme a necháme chvíli marinovat. Brambory uvaříme do měkka a slijeme přebytečnou... více o Restovaný losos se šťouchanými brambory a tvarohovým dipem
Plech na muffiny vystříkáme olejem (nebo vymažeme máslem), rozložíme šunku, která nám vytvoří jakési košíčky. Do misky rozklepneme vejce, přidáme na... více o Vajíčkové muffiny se šunkou a avokádem
Kapie dejte na plech nebo do pekáče a vložte je do trouby vyhřáté na 200 °C nastavené na program grilování. Pečte je, dokud slupka nezačne černat,... více o Budapešť
Všechny suroviny – mouku, máslo, žloutky a vodu – dejte do misky a ručně nebo v robotu pomocí tzv. protínačky propracujte do těsta. Vytvořte z něj... více o Domácí francouzský quiche
Toastový chleba nechte nasáknout v mléce, poté ho natrhejte do mixéru, přidejte žloutek a rozmixujte. Přidejte termizovaný sýr, majonézu, ocet,... více o Pažitková omáčka
Připravte si palačinky a vejce den předem. Uvařte vajíčka naměkko, nebo zkuste vejce do skla. To ostatní už bude hračka. Druhý den si připravte... více o Slané palačinky
Nakrájejte si chléb (na jeden toust jsou potřeba 2 plátky). Jeden plátek namažte hořčicí, druhý majonézou. Na každý plátek chleba položte 2 plátky... více o Toasty s mortadelou, sýrem a chilli
Nastrouhejte zelí a cibulku na plátky. Ředkvičky a kedlubnu nastrouhejte nahrubo Přidejte nasekanou pažitku. Vše pořádně osolte, promíchejte a nechte... více o Jarní salát Jaroslaw
Krajíce chleba trošku zakápněte olivovým olejem a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C. Opečte je z obou stran jen lehce dozlatova. Avokáda... více o Chleba s avokádovou pomazánkou a vejci
Vejce oloupejte a pokrájejte nadrobno, jarní cibulky nakrájejte na kolečka. Vše dejte do misky, přidejte lučinu a dobře promíchejte. Chuť dolaďte solí... více o Vajíčková pomazánka s lučinou
V míse smíchejte žloutky s mlíkem a vývarem, směs posolte a popepřete a přidejte rozdrcený česnek. Směs nalijte na vysušené kostky rohlíků a nechte... více o Velikonoční nádivka s pečeným kolenem
Na menší pánvičku si do krajů rozložte nahrubo nastrouhaný parmazán. Přidejte malou lžičku másla a počkejte až se z parmazánu začne vypékat tuk,... více o Chlupaté volské oko
Špek nebo dobrou anglickou slaninu nakrájejte na kostičky, rozehřejte pánev, pomalu začněte špek nebo slaninu vypékat do zlatova a pak nechte odkapat... více o Rychlé bryndzové špecle
Šnečí maso dejte do kastrolu, přidejte najemno nasekaný pórek a 2 stroužky česneku. Osolte, opepřete a zalijte vínem. Zvolna vařte do změknutí, asi 20... více o Zapečení šneci s bylinkovým máslem
Květák očistíme, rozebereme na růžičky a dáme do osolené vody vařit přibližně na 6 minut, aby si zachoval maximum živin. Uvařené růžičky nakrájíme na... více o Květákové muffiny
Tvaroh a tavený sýr jemně prolisujte, přidejte máslo, sůl a vše dobře vyšlehejte. Při šlehání postupně přidávejte mléko a šlehejte tak dlouho, až je... více o Sýrová pomazánka podle ČSN
Začněte přípravou knedlíčků. Mouku promíchejte s cukrem a lžičkou soli. V hrnku rozmíchejte droždí se lžící teplé vody a vše nalijte k mouce i s... více o Rybí koláčky na knedlíku
Slaninu nakrájejte na nudličky či kostičky a na větší pánvi vypečte dokřupava. Slaninu vyberte děrovanou naběračkou na papírový ubrousek a nechte... více o Sedlácké brambory s bryndzou a slaninou
Nejprve připravte marinádu. Kokosový cukr dejte do pánve se silným dnem a na středním plameni začněte zahřívat. Ve chvíli, kdy se cukr rozpustí,... více o Com Tam – Rýže se zeleninou a marinovanou krkovicí
Brambory oloupejte, pokrájejte a uvařte v osolené vodě doměkka. Cibulku nakrájejte na kolečka, pažitku nasekejte nadrobno. Troubu rozpalte na 200 °C.... více o Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami
Připravte avokádovou omáčku. Oloupané avokádo rozmačkejte vidličkou, přidejte citronovou kůru a šťávu a promíchejte spolu se smetanou, přidejte... více o Bramborové lívanečky s lososem a avokádovou omáčkou
Troubu předehřejte na 200 °C. Na pánvi rozpalte olej, přidejte najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a 3 minuty restujte. Mangold nebo jiné... více o Rolky a lá hot dog s mangoldem a ricottou
Do mísy dejte předem uvařenou a vychladlou quinou, přidejte vejce, 2/3 nasekané pažitky, 3 utřené stroužky česneku, jemně nastrouhaný parmazán a... více o Placky z quinoy
Tvaroh vyklopte do misky a dobře prošlehejte s olivovým olejem, pažitkou, balzamikovým octem a podle chuti osolte a opepřete. Je-li tvaroh příliš... více o Sendviče s pažitkovou pomazánkou a mozzarellou
Brambory vydrhněte a podélně překrojte na poloviny. Rozložte je na plech a řeznou stranu potřete olivovým olejem. Dejte je do trouby předehřáté na 180... více o Pečené brambory s brynzou a slaninou