Recept nepoužívá majonézu ani tavené sýry, které jsou těžké na trávení a neprospívají zdraví. Místo cibule můžeme dát jarní cibulku. Pokud použijeme... více o lehká sýrová pomazánka s česnekem
Do mísy robotu s hnětacím hákem odvažte mouku, přidejte na kostičky pokrájené studené máslo, vejce, vodu, sůl a rychle umíchejte drobenku. Prsty ji... více o Chřestový quiche
Oloupané brambory nakrájejte na kostičky, cibuli najemno, pórek na tenká kolečka, petrželku nadrobno. Pusťte se do chipsů. Troubu předehřejte na 150... více o Krémová hrášková polévka s chipsy
Troubu předehřejte na 180 °C. Camemberty uložte do zapékacích misek, lehce potřete medem a překryjte sýrem plátkovým. V pánvi zahřejte 3 lžíce oleje,... více o Zapečený camembert s brusinkami
Cibule oloupejte a pokrájejte na půlkolečka. V hrnci rozpusťte máslo a cibuli pomalu restujte na mírném ohni do změknutí, asi 8–10 minut, cibule nesmí... více o Cibulačka s toasty
Cuketu pokrájíme na kostičky nebo tenčí hranolky a dáme do mísy. Přisypeme nastrouhaný sýr, drobně pokrájenou šunku, dle chuti (slanosti sýru a šunky)... více o Slaný cuketový koláč - bez mouky
Zelí nakrájejte na velmi jemné proužky. V kastrolu rozehřejte polovinu másla, vsypte zelí a restujte ho asi 2 minuty. Přidejte drcený česnek, osolte a... více o Reuben sendvič s červeným zelím
Kuřecí prsa omyjte, osušte a naklepejte na velké plátky, osolte a okořeňte. Rozložte je na pracovní desku a na každý kus masa položte plátek šunky a... více o Kuřecí Cordon Bleu
Brambory nakrájíme na silnější plátky, pokud mají pěknou slupku, necháme se slupkou. Vaříme v osolené vodě do poloměkka. Předehřejeme si troubu na 200... více o Smetanové zapečené brambory
Do mísy dejte mouku, na kostičky nakrájené studené máslo, mleté ořechy, vejce a sůl. Rukama zpracujte ingredience na drobenku, která se začne spojovat... více o Mini quiche s hruškami a kozím sýrem
Do mísy dejte mouku, na kostičky nakrájené studené máslo, vejce a sůl. Rukama zpracujte ingredience na drobenku, která se začne spojovat v kompaktní... více o Sýrový quiche s pečeným česnekem a kadeřávkem
Do mísy dejte mouku, na kostičky nakrájené studené máslo, vejce, tymián a sůl. Rukama zpracujte ingredience na drobenku, která se začne spojovat v... více o Quiche se šalotkami a slaninou
Do mísy dejte mouku, na kostičky pokrájené studené máslo, vejce a sůl. Rukama zpracujte ingredience na drobenku, která se začne spojovat v kompaktní... více o Quiche s lososem
Do mísy dejte mouku, na kostičky nakrájené studené máslo, vejce, tymián a sůl. Rukama zpracujte ingredience na drobenku, která se začne spojovat v... více o Quiche s jarními cibulkami, modřenínem a tymiánem
Žampiony portobello očistíme a opatrně z nich vyřízneme nohy, které můžeme nasekat do směsi, kterou budeme žampiony plnit, nebo je dáme volně upéct s... více o Portobello (nejen) se sušenými rajčaty
Troubu zapněte na 180 °C. Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus. Šalotky a česnek nasekejte, šunku nakrájejte na kostičky. Máslo rozehřejte a... více o Tagliatelle se šunkou a sýrem
Troubu zahřejte na 180 °C. Brambory oškrábejte a nakrájejte na velmi tenké plátky. Smetanu svařte s prolisovaným česnekem a dochuťte solí a muškátovým... více o Gratinované brambory s hořčicí
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Ve větším hrnci rozehřejeme máslo a olej a přidáme cibuli a většinu sdrhnutých lístečků tymiánu (necháme... více o Cibulačka s portským vínem
Plátky masa naklepeme, pokud použijeme kuřecí řízek, nejprve ho prořízneme (nedokrojíme) a vytvoříme tak větší plátek. Plátky osolíme, do jejich... více o Sýrovo-jablečné měšce (kapsy)
1. Předehřejte troubu na 190°C. 2. Dejte povařit čerstvý chřest (cca 3-5 minut) a pak schlaďte studenou vodou, slaninu opečte na pánvi (cca 1 minutu)... více o Lotrinský quiche
Pokrájené brambory uvaříme s na kolečka pokrájenou mrkví doměkka v osolené vodě se stroužky česneku. Pokud máme rádi bylinky, můžeme je do hrnce... více o Jednoduchá francouzská kaše
Květák či brokolici rozebereme na růžičky, které obalíme v plátcích šunky a klademe do máslem vymazaného pekáče. Dáme péct na 10-15 minut do... více o Květák (brokolice) nejen v sýrovém bešamelu
Smícháme zakysanou smetanu, vajíčka a rozpuštěné máslo. Do této směsi všleháme mouku prosátou s kypřicím práškem, solí a pepřem. Do tuhého těsta... více o Muffiny s klobáskou a jarní cibulkou
Na páře připravíme brokolici. Mezitím si pokrájíme na drobné kostičky kolečka šunky a plátky ementálu, rajčátka na půlky, jarní cibulky najemno.... více o Brokolicový mix
V kastrolu rozpusťte v oleji máslo. Přidejte 1 lžíci cukru a nakrájenou cibuli. Orestujte. Posypte moukou a restujte, až cibule slabě zhnědne. Vlijte... více o Cibulová polévka s mozzarellou a bagetou
Brambory oloupeme, nakrájíme na půlcentimetrové plátky a vaříme v osolené vodě 10 minut. Mezitím si oloupanou cibuli nakrájíme na klínky, česnek na... více o Bramborová frittata
Z chleba a sýra vytvořte sendviče. Na pánvi rozehřejte máslo, sendviče smažte z každé strany asi 3 minuty, až se začne sýr rozpouštět. Rozkrájejte na... více o Sýrové minisendviče
Dáme si vařit rýži s curry kořením, bazalkou a provensálským, nezapomeneme osolit. Vaříme cca 15 minut. Nakrájíme si kuřecí maso, stačí půl prsa na... více o Curry rizoto s kuřecím masem a rajčátky
Z mouky, vajec, vody a soli vymícháme v misce hladké těsto. Z těsta zavařujeme přes síto na noky do mírně vroucí osolené vody špecle. Jakmile vyplavou... více o Špecle se žampiony a ementálem
Všechny ingredience na těsto smícháme v tužší těsto (mléko nebo vodu do těsta přilíváme opatrně a nemusí být přesně 10 lžic, těsto by mělo mít tužší... více o Slané cukroví
Na rozkrojené ciabatty položte plátky sýra. Pod grilem či v hodně rozehřáté troubě krátce zapečte tak, aby se sýr roztekl a na jeho povrchu se začaly... více o Sýrový toast s nakládanou zeleninou
Krupičku, 2 vejce, 1/2 lžíce soli a olej prohněťte v míse. Těsto nechte asi 20 minut v chladu odpočívat. Promíchejte jablka, mandle a dvě třetiny sýra... více o Taštičky plněné jablky a sýrem
Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, zabalíme a dáme do lednice na 30 minut. Brambory rozmačkáme, olivy (vypeckované) nakrájíme na kolečka.... více o Slaný bramborový koláč se sýrem a olivami
Mladé cukety podélně rozřízneme, vnitřek vydlábneme a nasekáme. Rozpůlené cukety rozložíme řeznou stranou na plech vyložený pečícím papírem a dáme na... více o Plněné cukety s ementálem
Brambory uvaříme ve slupce, ještě za tepla oloupeme a nastrouháme na válu. Doprostřed vyklepneme vejce, osolíme a postupně přisypáváme prosátou mouku.... více o Gnocchi Quattro Formaggi
Překrojeným cuketám lehce seřízněte ještě spodní část tak, aby vznikly jakési lodičky. Do remosky nalijte trochu vody, vložte do ní cukety a na 10... více o Plněné cukety podle časopisu F.O.O.D.
Na pánvičku klademe tenké plátky slaniny, na ně porce osolené ryby, kterou poklademe tenkými plátky másla a pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut. Potom... více o Kapr (nejen) pečený se sýrem
Maso omyjte a naporcujte 8 vyšších řízků. Do každého vyřízněte kapsu, do ní vložte plátek šunky a plátek sýru. Řízky spíchněte párátkem osolte,... více o Řízek krůtí Cordon Bleu
V misce rozmícháme tvaroh, přidáme na malé kostičky pokrájené jablko, zakapeme citronovou šťávou, přidáme jemně nastrouhaný ementál, křen, sůl, pepř a... více o Sýrová pomazánka s jablky
Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý položíme plátek šunky a ementálu, posypeme lístky oregana a přeložíme napůl. Okraje masa k sobě... více o Cordon Bleu - telecí
Chleba zbavíme kůrky ze všech stran a rozdělíme na 3 díly podélně aby nám vznikl korpus jako na dort. Z lučiny, másla, tvarohu utvoříme základ na dvě... více o Dortíček pro muže
Pokud použijeme čerstvý špenát spaříme ho a necháme okapat. Mražený necháme povolit při pokojové teplotě. Smetanu rozšleháme s rozdrobenou nivou,... více o Krůtí řízky se špenátem
Houby očistíme, opláchneme, osušíme a rozkrojíme na polovinu. Velkou pánev zahřejeme při střední teplotě. Máslo rozpustíme a houby 2 minuty za stálého... více o Žampionové ragú pani Verušky
Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Necháme vychladnout. Poté je oloupeme, rozpůlíme a vnitřky vydlabeme. Máslo utřeme se žloutky do pěny, vmícháme... více o Brambory plněné ementálem a uzeným masem
Brambory uvaříme v osolené vodě, vychladlé oloupeme, a nakrájíme na plátky. Špenát omyjeme, nakrájíme, a dusíme asi 5 minut. Žampióny nakrájíme na... více o Zapékané brambory se špenátem
Brambory dobře omyjeme a vaříme 15 min. v mírně osolené vodě. Nesmí se uvařit příliš do měkka. Poté je scedíme a necháme trochu vychladnout. Cibulku... více o Vydlabané brambory plněné masem
Vše smícháme (dle chuti) a natřeme na nakrájenou veku, či na rohlíky.... více o Česneková pomazánka IV.
V míse rozšleháme vejce se smetanou a moukou, přidáme sůl a pepř. Dortovou formu vyložíme listovým těstem, na které rovnoměrně rozložíme chřest, pórek... více o Quiche Panaque
Rajčata nakrájíme na osminky, cibuli na drobné kostičky, vejce, ementál, šunku a papriky také na kostičky. Vše smícháme v misce, přidáme majolku a... více o Rajský salát
Sýry nakrájíme na malé kostky. Každou kostku budeme balit do salámu. Střídavě napichujeme na špejle v salámu obalené sýry, kolečka ředkviček, půlky... více o Salámové špízy