Troubu předehřejte na 200 °C. Zeleninu očistěte, mrkev a petržel rozpůlte podélně, řepu nakrájejte na měsíčky, brambory na půlky, osolte a zakápněte... více o Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína
Opékejte cibuli ve velkém hrnci asi 10 minut , až je měkká ale ne hnědá .Pak přidejte česnek a vařte dalších asi 30 sekund Odstraňte z hrnce a... více o Brazilské dušené hovezí s chutí kávy
1. Hovězí roštěnou omyjeme a osušíme, připravíme si marinádu smícháním utřených stroužků česneku, oregana, oleje, čerstvě mletého pepře a hořčice.... více o Roasbeef
Maso omyjte, osušte a provázkem svažte tak, aby drželo ve tvaru válečku. Osolte a opepřete. Ze všech stran zprudka zatáhněte na rozpáleném oleji.... více o Pošírovaná pečeně se zeleninou
V tlakovém hrnci rozpustíme sádlo, cibuli nakrájíme na kostičky a smažíme dozlatova. Když je cibulka zlatá, přidáme rozdrcený česnek a kari koření,... více o Hovězí na kari s česnekem
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Příprava marinády: hořčici, kečup, sójovou omáčku podle chuti, protlačený česnek, nastrouhaný zázvor,... více o Hovězí nudličky se zeleninou
Cibule dotmava, osolené, opepřené maso poprášit moukou a opéct na cibuli. Dusit doměkka, přidat masox nebo podravku. Podle přílohy zahustit. Přidat... více o Letenské tajemství
Samotná příprava je poměrně jednoduchá, ale musíte si dát hodně záležet na hygieně. Pečlivě si omyjte ruce teplou vodou, mýdlem (nejlépe... více o Jerky - sušené maso
Roštěnou pokrájíme na tenké nudličky, v misce je promícháme se sojovou omáčkou a nasekaným zázvorem. Necháme v chladu asi 2 hodiny proležet. Zeleninu... více o Hovězí nudličky se zeleninou - minutka
Maso nakrojíme na krajích, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme z obou stran horčicí. Na sádle zprudka opečeme maso a vyndáme. Najemno nakrájenou 1... více o Hovězí roštěnka
Maso uvařte ve větším množství osolené vody se zázvorem a ostatním kořením, asi hodinu až hodinu a půl nebo až bude zcela měkké. Vývar pak přeceďte a... více o Badyánová polévka z Vietnamu
Plátky roštěné překrojíme na půlky, osolíme, opepříme, z jedné strany posypeme mletým kmínem a z druhé strany paprikou. V hrnci na oleji zpěníme... více o Roštěná omáčka podle babičky ze Staňkova
Z kapustiček odstraníme zvadlé lístečky, větší kuličky můžeme rozpůlit a vhodíme je do slané vařící vody povařit na cca 3 - 5 minut, pak scedíme,ihned... více o Roštěnky s kapustičkami na cibuli a česneku
z roštěné připravíme pruhy masa asi jako prst, cibuli na hrubo, sůl, pepř, chilli nasekat, vše velmi z prudka orestovat, propéct kdo jak má rád.... více o Strips z hovězího roštěnce s chilli
Zapneme troubu na 250°C. Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Na plotýnce v železném pekáči nalijeme olej a zprudka opečeme maso. Vyndáme, nakrájíme... více o Roštěná mé babičky
Maso nakrájíme buď na plátky nebo na nudličky. Špek nakrájíme na drobné kostičky a dáme smažit. Hned jak začne pouštět tuk, přihodíme nakrájené cibule... více o Roštěnky na špeku
Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme na pánvi. Cibuli nasekáme najemno a česnek na plátky. Zázvor očistíme,... více o Roštěnky na zázvoru II.
Dáme fritovat hranolky (po dobu uvedenou na obale), maso rozkrojíme na 2 steaky o tloušťce 3-4 cm, tukovou vrstvu neodkrajujeme, jen párkrát nakrojíme... více o Rumpsteak na česnekovém másle do 10 min.
Představím zde velmi jednoduchý a fantastický recept na roastbeef (nebo chcete-li: rostbíf), upravený podle ne zcela všední metody vaření při nízké... více o "Low Temperature" - Roastbeef
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé kousky roztrhaný bobkový list,... více o Avignonský Rumpsteak s cibulí
Nakrájíme roštěnky, naklepeme a rozřízneme napůl. Osolíme opepříme a zamotáme páreček. Spíchneme párátkem nebo špejlkou. Na oleji smažíme cibulku, ... více o Hovězí motánky na cibuli
Roštěnky nařízneme a naklepeme, osolíme, opepříme a natřeme citronovou šťávou, olejem a necháme rozležet několik hodin. Zeleninu očistíme a nakrájíme... více o Smetanové roštěnky
Z masa nakrájíme 4 roštěnky, nasekneme je na okraji a naklepeme. Osolíme, opepříme a na oleji opečeme. Vyjmeme je a udržujeme na teple. Na výpeku... více o Karpatské roštěnky
Cibuli nakrájíme na tenké kroužky, steaky z obou stran opepříme (černým mletým pepřem), zatím nesolíme. Přichystáme si odměřenou šlehačku, Brandy a... více o Ardenský flambovaný Rumpsteak
Plátky naříznout na několika místech, zlehka naklepat, popepřit, poprášit hladkou moukou. Na rozpáleném oleji rychle opéci, osolit dle chuti, podlít... více o Hovězí roštěná tradiční
Plátky jemně naklepeme, nařízneme, osolíme, potřeme oběma druhy hořčice a paprikou. Na tuku zpěníme pokrájenou cibuli. Až zesklovatí, vložíme roštěnky... více o Hovězí roštěná
Roštěnky rovnoměrně naklepeme a naložíme asi na 4 hodiny do oleje. Pak je nařízneme, aby se nám nezkroutily, osolíme a okořeníme. Na pánvi rozpálíme... více o Roštěnky na pivu
Na olivovém oleji osmahneme na velké kousky nakrájenou cibuli, vyjmeme, krátce osmahneme celer a papriku. Maso obalíme v mouce se solí a pepřem,... více o Hovězí daube
Roštěnky naklepeme a nařízneme po okrajích, aby se nezkroutily. Na rozpáleném oleji zesklovatíme cibulku. Mezitím posypeme maso tlučeným zázvorem a... více o Roštěnky na zázvoru
Vepřové i hovězí maso nakrájíme na nudličky a osmahneme na oleji, přidáme cibulku a jak zesklovatí, přidáme sůl a pepř, papriku a feferonky podle... více o Konšelské peklo
Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Vyjmeme a dáme do tepla. Na tuku zpěníme polovinu cibule, vrátíme roštěnky, přidáme bobkové... více o Plzeňské roštěnky
Maso nakrájíme na 4-6 stejných plátků. Osolíme a opepříme. Poté zprudka opečeme na grilu nebo na pánvi. Dále očistíme mrkev, kterou nakrájíme na vetší... více o Hovězí roštěnky v Guinnessu
Roštěnky dost naklepeme, osolíme a opepříme po obou stranách a na 2-3 místech na okrajích nařízneme. Vložíme do misky s nakládající směsí a dbáme, aby... více o Dobrovická pikantní roštěná
Roštěnou dobře naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem, obalíme v trojobalu a osmažíme. Česnekem nešetříme. Podáváme s vařenými... více o Roštěná trampa Vaňky
Sušené maso má různé názvy, například "JERKY" a je výborné k posezení s přáteli na výlety apod. Tento recept popisuje výrobu sušeného hovězího masa,... více o Sušené maso
Cibuli nakrájíme na kolečka a opečeme prudce na oleji do křupava. Přidáme trochu cukru, aby cibule zkaramelizovala a zhnědla. Dáme stranou. Roštěnky... více o Vídeňské roštěnky
Roštěnku nakrájíme na nudličky, orestujeme, přidáme játra, kápie, žampiony nakrájené, pak přidáme kečup, chilli koření a vývar nebo vodu, podle... více o Pikantní směs
Roštěnky naklepeme, potřeme olejem a asi hodinu necháme odležet. Osolíme, opepříme a prudce po obou stranáh opečeme. Mírně podlijeme a dusíme doměkka.... více o Roštěnky se smetanovou omáčkou
Na rozehřáté pánvi rychle opečeme z obou stran nasolené a naklepané řízky z roštěnky. Vyjmeme je a opražíme nakrájenou cibuli, slaninu nakrájenou na... více o Roštěnky na houbách
Roštěnky naklepeme, posolíme, svineme a omotáme nití. Závitky potřeme olejem, obalíme v pepři, který jsme nahrubo namleli, a na pánvi na oleji ze... více o Závitky na pepři
Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a vložíme na rozpálený tuk a po obou stranách opečeme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a společně ještě... více o Hovězí s hořčicovou omáčkou
Silnější plátek hovězího roštěnce rozřízneme a rozevřeme, takže vznikne veký plát který naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Doprostřed... více o Masový měšec
Oloupané cibule a nakrájíme na čtvrtky a půlku množství vložíme do pečící misky společně se slaninou. Maso důkladně obalíme v koření a vegetě a... více o Hornická roštěná
Houby namočíme na 5-10 minut do teplé vody, potom scedíme. Roštěnku nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, oblalíme v hladké mouce.... více o Hovězí na houbách
Roštěnky naklepeme, osolíme, popepříme, mírně potřemě hořčicí a poklademe nudličkami klobásky, okurky, slaniny, špeku, cibule a kůrky z chleba.... více o Španělské ptáčky po moravsku
Roštěnky naklepeme, osolíme, popepříme, potřeme hořčicí a obalíme v mouce. Na sádle mírně osmažíme nakrájenou cibuli a opečeme plátky roštěnky dost... více o Roštěnky na hořčici
Maso: řezy ze svíčkové 3 až 4 cm silné okořeníme čerstvě mletým pepřem, nesolíme a na rozehřáté pánvi zprudka opečeme cca 2 min (krvavé) z každé... více o Steak s fazolkami a sýrovou omáčkou
Roštěnky naklepeme, odblaníme. Cibuli a feferonku nakrájíme najemno, přidáme ostatní ingredience a vše promícháme. Roštěnky ve směsi důkladně omočíme,... více o Marinované roštěnky
Nakrájené roštěnky mírně naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme na horkém oleji do měkka. Roštěnky vyjmeme, do... více o Loupežnická roštěná
Roštěnky naklepeme, osolíme, opečeme na sádle, vyjmeme a potřeme hořčicí. Do zbylého tuku přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a nakrájenou cibuli,... více o Roštěnky na smetaně