Tuk rozpustíme a necháme vychladnout. Do vychladnutého přilijeme Salko a mícháme tak dlouho, dokud nevznikne hustá hmota. Do ní nasypeme cukr, přidáme... více o Raffaelo koule
V hrnci rozpustíte tuk a odstavíte z plotny. Přidáte kokos, cukry, sušené mléko a směs mícháte v horké lázni, až se utvoří hladká hmota. Hotovou... více o Dvoubarevná čokoláda do formiček
Cukr vsypte do 500 ml vody a povařte na mírném ohni, asi 5–10 minut. Vmíchejte růžovou vodu a nechte vychladnout. Ohřejte mléko. Ze 6 lusků kardamomu... více o Smažené kuličky v sirupu
Nejdříve si v míse smícháme mouku, vanilkový cukr a prášek do pečiva. V druhé míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme olej, vlažnou vodu a po... více o Narozeninový dort s "marcipánem"
Mango oloupejte a nakrájejte na kousky. Rozmixujte na pyré a vmíchejte cukr. Všlehejte mléko i sušené mléko. Smetanu našlehejte a vmíchejte. Tuto... více o Mangová smetanová zmrzlina
Do vyššího hrnce s nepřilnavým povrchem dáme cukr 800-1000 g (odzkoušeno mám 850 g), přidáme 2 balíčky vanilkového cukru, nalijeme 200 ml polotučného... více o Krowky
Vodu s máslem vložíme do kastůlku a přivedeme k varu. Přidáme mouku a mícháme tak dlouho, dokud se hmota nezačne oddělovat od stěny. Necháme vychladit... více o Varna
Vše se smíchá, po kapkách se přidává voda a zpracovává se těsto. Jakmile je těsto hotové, mohou se přidávat různá barviva.... více o Marcipán od Lenky
Na marcipán používejte jenom polotučné sušené mléko. Suroviny smíchejte na vále dohromady, nejlépe rukama řádně prohněteme. Dále přibarvujeme... více o Marcipán od cukrářky
Vše důkladně promícháme a vložíme na několik hodin do ledničky.... více o Nutela (DUKAN)
Vajíčko vyšleháme se sladidlem, pak přidáme sušené mléko, kypřící prášek a nízkotučné mléko. Připravené těsto naplníme 6 forem na muffiny. Pečeme 20... více o Perníkové muffiny (DUKAN)
* máslo necháme povolit (popřípadě použijeme mikrovlnku) * smícháme sušené mléko, cukr * přidáme máslo a hněteme, dokud nevznikne jednotná hmota ... více o Domácí nugát
Puding rozmícháme se smetanou v kastrůlku a vaříme 2 minuty, necháme vychladnout. Do vychladlého pudingu vmícháme sladidlo, větší část mletých... více o Pistáciové kuličky
Ze sušeného mléka, droždí, cukru, vody a trochy mouky udělejte kvásek. Přidejte zbytek mouky, sůl, olej, vypracujte tužší těsto a nechte jej vykynout.... více o Těšínská šoldra
Všechny suroviny smícháme dohromady a vytvoříme těsto, které necháme v chladu odpočinout. Z těsta vyválíme silnější placku, z které kulatým... více o Sušenky á la OREO
Vodu, cukr a vanilkový cukr vaříme na mírném ohni 4 min. (musí vřít). Odstavíme a smícháme s Herou. Do vlažné směsi vmícháme sušené mléko. Směs... více o Kinder čokoláda
1. Moučkový cukr se sušeným mlékem prosijte na pracovní desku. Přidejte med , olej, vodu a zpracujte pevnou, ale vláčnou hmotu. 2. Kokos umelte... více o Kokosové hvězdičky II.
Příprava těsta může být na kvásek z pšeničné mouky (viz.Máslový rohlík) nebo smícháme všechny suroviny najednou. Vypracované těsto necháme 30 minut... více o Grahamový rohlík
Postup dle Máslový rohlík. Z dobře vyzrálého těsta krájíme stejné kousky, které stočíme do bochánku. Necháme 5 minut odpočinout a válečkem vyvalujeme... více o Kávový rohlík
Typická křehkost tohoto výrobku je dána vysokým obsahem tuku. Z dobře vypracovaného těsta tvarujeme rohlíky, které po nakynutí sypeme solí a kmínem.... více o Křehký rohlík
Z části mouky, vody a přidáním cukru a droždí vyrobíme kvásek. Po vykynutí přidáme ostatní suroviny a vymísíme středně tuhé elastické těsto. Necháme 1... více o Sladký rohlík - loupák
Základní postup výroby těsta pro bílé pečivo Tento sortiment pekařských výrobků připravujeme vždy na kvásek (pekařský omládek) způsobem zamíchání... více o Máslový rohlík
1. Menší obdélníkovou nádobu vyložíme pečícím papírem. 2. Ve vodní lázni rozpustíme ztužený tuk. 3. Moučkový cukr prosejeme se sušeným mlékem, škrobem... více o Bílá čokoláda s kávovými zrny
Sáčky s rýží uvaříme v osolené (špetka) vodě doměkka. Mezitím polovinu jahod pokrájíme na kousky a prosypeme cukrem. Sáčky s rýží vyjmeme a horkou... více o Sladká rýže s jahodami
Mléko a cukr smícháme, přidáme ostatní suroviny a zaděláme těsto. Vyválíme z něj na pečícím papíru placku, přeneseme na plech a v předehřáté troubě... více o Cukroví ze sušeného mléka-karamelové
Ingredience smícháme a uhněteme do hladkého těsta, rozdělíme si na části a dalším prohnětením obarvíme. Každou část těsta těsně zabalíme do... více o Marcipánová hmota IV.
Všechny suroviny na těsto zpracujeme a těsto dáme do ledničky na dobu, než si připravíme krém. Suroviny na krém vyšleháme do pěny. Máslo do těsta i... více o Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)
Změklé máslo rozšleháme s medem, vejci a citronovou šťávou.Přidáme všechny sypké přísady a důkladně promícháme.Nakonec vmícháme mrkev, kokos, rozinky... více o Medové řezy s Lučinou a mrkví
Do velkého kastrolu dáme pokrájený tuk, přidáme cukr, kakao, škrobovou moučku a sušené mléko. Vložíme do horké vodní lázně a za stálého míchání tuk... více o Domácí čokoláda s ovocem podle mého
Sušené mléko smíchat s cukrem, 1 lžící pudinku a 3 lžícemi rozpuštěného tuku, zpracujeme v hmotu. Piškoty slepíme marmeládou, nebo nějakým krémem,... více o Marcipánové koule
V uvedeném pořadí dáme ingedience do pekárny (sušené mléko je možno vynechat). Zapneme program Příprava těsta. Po skončení programu vytvarujeme 2... více o Bagety z pekárny
Ztužený tuk pomalu rozehřejeme, všechny zbylé ingredience společně smícháme a nasypeme do rozehřátého tuku, mícháme do hladka. Plníme do formiček a... více o Vánoční čokoláda
Z ingrediencí vyrobíme nugát a vytvoříme z něj kuličky. Připravíme si dva druhy marcipánu. Pro mandlový marcipán smícháme mandle, 70 g cukru a půlku... více o Mozartovy koule II.
Všechny ingredience dáme v obvyklém pořadí do pekárny, semínka můžeme pro výraznější chuť opéct na pánvi. Pečeme na programu Basic/Základní/White... více o Nejoblíbenější celozrnný tousťák
Z másla, kokosu, cukru, sušeného mléka, rumu a bílku vypracujeme tužší hmotu, kterou rozdělíme na tři stejné díly. Každý díl obarvíme špetkou... více o Kokosový kmen
Bílou čokoládu, sušené mléko, práškový cukr a ztužený tuk dáme do hrnce a rozpustíme ve vodní lázni. Náplň: strouhaný kokos a práškový cukr spaříme... více o Kokosová pochoutka
Těsto za nás připraví domácí pekárna, zapneme ji na program "kynutí". Mezitím připravíme náplň. Kysané zelí zprudka orestujeme a chvíli necháme na... více o Bochánky s nádivkou
Suroviny dáme v uvedeném pořadí do pekárny. Zapneme program základní, velikost střední a kůrka střední.... více o Lenčin klíčkový chléb
Vše dáme do domácí pekárny. Pečeme na programu TOAST, barva světlá. Pekl jsem tento zemplínský koláč na domácí pekárně ETA harmony.... více o Zemplínský koláč
V míse smícháme sušené mléko se změklým máslem, smetanou, cukrem, vypracujeme hladkou hmotu, pokud se lepí přidáme trochu cukru. Rozválíme na plát,... více o Košíčky s překvapením
Skořápky: ze surovin zpracujeme těsto a necháme chvíli v lednici odpočinout. Rozdělíme těsto na menší kousky, z každého si uděláme váleček, ze kterého... více o Kaštany
Oplatky rozdrtím válečkem v mikrotenu. V míse rozetřu máslo, cukr, přidám drcené oplatky a ostatní suroviny. Dobře promícháme a zpracujeme tvárnou... více o Raffaelo vánoční
Všechny ingredience vymícháme v hladké nelepivé těsto, které přikryjeme a v teple necháme 20 minut odpočinout. Vykynuté těsto rozdělíme tak, že větší... více o Slavnostní koláč
Rozemeleme sušenky, přidáme sušené mléko, vodu, cukr a změklé máslo. Dáme do lednice asi na hodinu ztuhnout. Pak tvoříme kuličky, dovnitř dáme... více o Koule Raffaelo
Na vále smíchejte sušené mléko, moučkový cukr, tuk i smetanu a zpracujte v mléčný marcipán, pokud se hmota přichytává k podložce, přisypte trochu... více o Marcipánové košíčky
Sypké přísady prosejeme, smícháme a přidáme rozehřátý tuk s medem a rumem. Během zpracování přiléváme podle potřeby vodu (opatrně, hmota musí zůstat... více o Marcipán ze sušeného mléka
Zpracujeme marcipán, který má konzistenci jako pastelína. Pokud trochu lepí, přidáme moučkový cukr. Lze vyválet i velmi tence. Hodí se na potahování i... více o Marcipán ze Salka
Kefír či biokys rozšleháme s vejci a špetkou soli a smícháme se sušeným mlékem a práškem do pečiva. Na pánvi, kterou jsme jen mírně potřeli olejem, po... více o Kefírové placičky
Vše smícháme dohromady a propracujeme v tuhou hmotu, která se podle potřeby dá i dobarvit potravinářskou barvou. Voda není někdy nutná a stačí na... více o Marcipánová hmota II.
Mouka, kypřící prášek, amonium prosejeme, vysypeme do misky, přidáme prošlehanou směs vody, sušeného mléka, soli a žloutků. Nakonec přidáme margarín,... více o Slané pečivo ze slaného těsta