Filety na hranolky mohou být s kůží i bez. O něco více se ale hodí ty bez kůže. Pokud máte filety s kůží, odstraňte ji podle návodu – u sumečka to... více o Rybí hranolky ze sumečka afrického
Brambory oloupeme a nakrájíme. Poté je vložíme do osolené vody a dámě vařit. Po uvaření z nich uděláme kaši, do ní přidáme trochu mléka a másla aby... více o Losos s růžičkovou kapustou a bramborovou kaší
Rybí maso pokrájíme na kostky nebo nudličky, které osolíme, okořeníme, zaprášíme solamylem a osmažíme zprudka na nepřilnavé pánvi s rozpáleným olejem.... více o Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Nejdřív necháme 2 kusy Tilapie romzrnout. Až na nich nebude led,můžeme si na pánvičce nechat rozpustit margarín či máslo,poté vlijeme půl šálku vody.... více o Výborná ryba Tilapie na másle (dietní varianta)
Rukolu, žampiony a rajčátka si opláchneme. Žampiony překrojíme na půl, osolíme a osmažíme na olivovém oleji, mezitím si připravíme salát, a to tak, že... více o Salát z rukoly s lososem
Rozkrojené žemle potřeme dipem nebo hořčicí (každému to, co mu chutná) poklademe plátky zeleniny (paprika, cibule, okurka, salát, rajče...). Rybí... více o Obložené rybí žemličky (housky, bagetky)
rozmraženou rybu usušíme,pokapeme citronem a osolíme. Necháme 1 hodinu odležet. Hladkou mouku a koření na ryby smícháme,přidáme,špetku soli a trošku... více o žraločí steak
Filety pokrájíme na nudličky, okořeníme dle chuti a pokud koření neobsahuje sůl, tak i osolíme. Zprudka osmažíme dozlatova ze všech stran a vyndáme na... více o Těstovinový salát s rybou a zeleninou
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme rozmaražené, na kostky pokrájené, osolené a okořeněné filety a pokrájenou paprikou s česnekem a za... více o Jednoduchý rybí guláš - rychle a chutně
Filety okořeníme, osolíme a dáme osmažit na rozpálený tuk z obou stran. Pak vyndáme na talíř a po zchladnutí pokrájíme na menší kousky. Můžeme také... více o Těstoviny s rybou - teplý salát
Dáme si vařit rýži. Filé nakrájíme na kostky, hodíme do misky, kde promícháme s kořením na ryby. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme filé, orestujeme.... více o Rýže se špenátem a rybou
Rybí filety si pokrájíme na menší kousky a záleží na chuti každého, jak je smažením dochutí. Buď je můžeme jen osolit, případně opepřit. Nebo je... více o Fish and chips - po česku
Nejprve si vymícháme hladké těstíčko z bílků, solamylu a trošky soli. Přidáme čerstvě nasekané bylinky dle chuti. Takto připravené těstíčko můžeme... více o Bylinkové filety
Dáme si vařit rýži. Během toho si na pánvičce osmažíme filety, okořeníme kořením na ryby a na druhé pánvi si osmažíme zeleninu. Vyndáme rýži, přidáme... více o Rizoto s filetem
Filety z tresky, kapra, pangasia... nakrájíme na 1 - 1,5 cm silné hranolky (nudličky). Vejce, koření, solamyl, olej a sůl vymícháme v misce do hladké... více o Rybí hranolky (nudličky) v těstíčku
Rozmražené filety pokrájíme na menší kusy. V misce dobře promícháme vejce se Solamylem, kořením, česnekem, olejem a případně solí dle chuti. Do... více o Treska v kořeněném kabátku
Nejprve si nachystáme bylinkové máslo. Vezmeme si misku, ve které se nám nejlépe bude máslo míchat. Do té dáme povolené máslo, bylinkovou sůl, pepř,... více o Losos s bylinkovým máslem a teplou zeleninou na másle
V případě, že máme zmraženou tresku, rozmrazíme filety, opláchneme, abychom se zbavili rybího pachu a necháme řádně okapat. Po tomto kroku jednotlivé... více o Treska po domácku
Rybu důkladně omyjeme, odřízneme hlavu a ocas. Celou rybu pokapeme citronovou šťávou zvenku i zevnitř. Posypeme kořením bez soli. Čerstvé bylinky... více o Makrela na grilu Institutu kompliment
Umyjeme filety z lososa a osušíme, pak je z obou stran osolíme a dáme z obou stran koření na ryby. Do pečící mísy dáme olej, tak půl cm, na to... více o Losos na medu s brambory
Rybí filety jemně osolíme, okořeníme a obalíme v mouce. Na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova orestujeme a uložíme v teple. Do výpeku dáme... více o Kořeněná ryba se žampiony
Rybu rozmrazit, osušit, nakrájet na hranolky, posypat kořením na ryby, Baby grilem a trošku osolit, promíchat, obalit v mouce a smažit na sádle (nebo... více o Hranolky z pangase
Pangasie necháme rozmrazit a okapat na ubrousku popřípadě osušíme. Nakrájíme na porce, obalíme v hladé mouce a poté namažeme směsí z másla, sýra,... více o Obalovaný pangasius s bylinkami
Máslo, mouku, žloutky a sůl (dle chuti) smícháme a vypracujeme těsto. V osolené vodě povaříme mrkev, pak přidáme brokolici, tu jen spaříme. Scedíme.... více o Rybí paštika v těstíčku
Rozmrazené rybí filety zprudka smažíme na oleji na pánvi a přidáme sůl a koření na ryby. Po chvíli přidáme asijskou zeleninu, kterou jsme předtím... více o Ryba s asijskou zeleninou
Nakrájíme filety s obou ryb na kostičky a osolíme a okořeníme kořením na ryby a dáme do římského hrnce. Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a... více o Ryby na zelenině
Celerová směs: na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli s nastrouhaným celerem. Přidáme sůl, prolisovaný česnek a speciální koření na ryby,... více o Pstruh s celerovou směsí
Do ryb vetřeme koření s utřeným česnekem a necháme hodinu odležet. Pak je vložíme do máslem vymazaného pekáčku na drobně pokrájenou cibuli, poklademe... více o Pečený amur se žampiony a cibulí
Plátky lososa lehce opepříme a okořeníme kořením na ryby, ale jen trošku, aby se neřeklo (losos má zvláštní chuť sám o sobě a hodně koření ho spíš... více o Zapečený losos na bramborách a mrkvi
Rybí filé (nerozmrazujeme) z obou stran osolíme, posypeme kořením na ryby a obalíme v mouce. Na rozpáleném oleji z obou stran opečeme. Pekáč vytřeme... více o Špenátový pekáč s rybou
Lososa nakrájíme na porce, posypeme kořením z obou stran, pokapeme šťávou z 2 limetek a na oleji pečeme do růžova. Majonézu, smetanu, hořčici a med... více o Losos se švédskou omáčkou
Porce ryby posypeme kořením na ryby nebo solí a pepřem a zakápneme citronem. Vložíme je do vymazané zapékací mísy a krátce zapečeme ve středně vyhřáté... více o Rybí file zapečené se sýrem a vejci
Nejdříve si přapravíme "rychlé lečo": cibuli, papriky, rajčata nakrájíme a dusíme cca 15-20 min. Osolíme, opepříme a zakápneme olejem (nejlépe... více o "Zeleninový" pangas
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme špenát mražený, necháme rozmrazit... více o Pangas se špenátem a nivou
Rybí filety z pangasia necháme rozmrazit, dobře opláchneme studenou vodou. Po obou stranách je posolíme a hustě posypeme kořením na ryby. Prudce... více o Zapečený pangasius II.
Na trošku oleje nasyp mraženou zeleninovou směs a dus do změknutí. Přidej koření, špetku cukru, trochu citronové šťávy, strouhaný muškátový oříšek a... více o Losos s lečem
Filé umeleme na masovém strojku. Po rozemletí přidáme zbytek ingrediencí a řádně promícháme. Poté uděláme placičky a obalíme v trojobalu. Podáváme s... více o Karbanátky z filé
Do pekáčku naskládáme rybí filé, posypeme kořením na ryby, zalijeme smetanou a dáme do trouby. Zhruba po 20 minutách máme hotovo. Jakou příloha... více o Filé na smetaně – rychlovka
Plech vymastíme olejem a posypeme kořením na ryby nejprve na plech a pak ještě rybu. Rybu rozpůlíme na 1/2. Vložíme na cca 30 minut do trouby.... více o Filé s dobrou omáčkou
Filety naskládáme do zapékací misky na plátky másla, aby ryba později nebyla na suchu, pokapeme citronem a nakořeníme dle chuti. (Vlastním nápadům se... více o Okouník mořský s hermelínem
Porce kapra pokapeme citronem, osolíme a potřeme lisovaným čenekem, dáme do lednice proležet. Mezitím nakrájíme na kolečka cibuli a rajčata. Zapékací... více o Kapřík dietně a chutně
Mražené filety pangase dáme na plech, posypeme kořením na ryby a zakápneme citronem. Kolem nich dáme na plech na plátky nakrájenou cibuli nebo napůl... více o Pangas s cibulkou a anglickou slaninou
Cibulky s natí a petržel pokrájíme dáme do ponorného mixéru, z půlky citrónu vymačkáme šťávu, přidáme hořčici, jogurt, rozmačkaný česnek, koření na... více o Ryba se salsou
Na pánvi rozpálíme olej a opraříme na kolečka nakrájený česnek a na větší kousky nakrájenou rybu, kterou jsme předtím okořenili libovolnou směsí... více o Rybí filé v zálivce s pomerančovým džusem
Filé okořeníme, houby očistíme a cibuli nakrájíme na půlkolečka. Na dno zap. mísy klademe střídavě. cibuli, houby, rybu a končíme cibulí a houbama.... více o Pikantní rybí filé s hlívou ústřičnou
Filety po rozmražení posypeme kořením a obalíme v mouce. Na rozpáleném oleji je nejprve zprudka a pak na mírném ohni opékáme dozlatova. Zeleninu a sýr... více o Zapečený pangasius
Na pánvi na oleji osmahneme cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek, nakrájenou zeleninu, okořeníme zázvorem. Vše se chvilku podusí (stačí 2 minuty... více o Filé na zelenině se sýrem
Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já měla plech s vyšším okrajem)... více o Treska s rýží a zeleninou
Nepišu hmotnosti, vařím dle počtu lidí, odhadem, ale poměr kaše a ryby by měl být 2:1. Brambory oloupeme, nakrájíme, uvaříme a uděláme z nich normální... více o Fishcakes (Anglie)
Filé posypeme kořením na ryby a na panvi zprudka opečeme. Vložime do vymazaného pekačku. Filé zalejeme rozšlehanými vejci a posypeme nivou. Dáme do... více o Filé zapečené s nivou