Do nádoby dáme cukr, vanilkový cukr a žloutky. Vše společně utřeme (můžeme k tomu použít ruční šlehač). Pak přidáme SALKO, popřípadě TATRU. Za... více o Vaječný koňak 2
Nejdříve rozmícháme ve 2 dcl teplé vody kapučína, pak přidáme vše ostatní, vyšleháme a plníme do sklenic. Jsou toho skoro 2 l. Tento recept má tu... více o Baileys - rychlovka
Salko vaříme zavřené 2 hodiny a necháme vychladnout. Ušleháme šlehačku, přimícháme Salko, Tatru a rum. Přes jemné síto přecedíme a nalijeme do sklenic... více o Vaječný koňak III.
Salka vaříme v plechovce ve vodní lázni dvě hodiny. Necháme vychladnout (asi dvě hodiny). Ve větší nádobě všechno smícháme. Salko je zkaramelizované -... více o Vaječný koňak bez vajec od Lídy
Plátky masa naklepeme, osolíme, popepříme, potřeme hořčicí, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, půlku klobásy a nakrájenou okurku. Zavineme... více o Vepřové závitky v římském hrnci
Uvaříme těstoviny a scedíme. Mezitím nakrájené kuřecí dáme do větší mikrovlnkové nádoby, přidáme nasekanou cibuli, rozetřený česnek a pár lžic vody.... více o Těstoviny s kuřecí omáčkou v mikrovlnce
Nakrájíme cibule na silnější plátky a vyložíme jimi pekáček. Na cibuli poskladáme naklepané plátky krkovičky a okořeníme steakovým kořením. Dáme péci... více o Smetanová krkovička
Smícháme Tatry s vodou, rozvaříme v nich karamelky, přidáme rum, vyšleháme v mixeru a vychladíme.... více o Carolans II.
Na cibulce osmahneme pokrájené kuřecí řízky a prolisovaný česnek do zlatova, přidáme sůl, pepř a worchestr. Dno zapékací mísy vyložíme pokrájenou... více o Cuketa vynikající
Salko, tatra mléko a rum zamícháme a pak zašleháme cappucino nebo čokoládu a nakonec vanilkový cukr. Pak přelijeme do láhve a dáme do lednice. Je to... více o Vaječný koňak bez vajec
Salko vaříme v uzavřené plechovce 1 hodinu. Potom smícháme Tatra mléko, rum a Salko (lehce vychlazené). 1/2 l méka ohřejeme a vmícháme instantní kávu.... více o Carolans
Tuk, vejce a 125 g cukru utřeme. Přidáme mouku s práškem do pečiva, 50 g kokosu, vločky. Po zpracování dáme na 1-2 hodiny do chladna. Zapneme troubu... více o Anglické kokosky
Vše dáme do mixeru a umixujeme, pak slejeme do sklenek a dáme do ledničky. Po vychlazení se může podávat. Je výborný.... více o Vaječný koňak II.
Na olej nebo máslo dáme pokrájenou cibuli. Oloupeme brambory, pokrájíme na kostičky a přidáme k cibuli. Necháme chviku dusit. Mezitím propereme zelí a... více o Zelňačka tety Vandy
Plátky naklepeme, po okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a po jedné straně potřeme hořčicí a obalíme v mouce - klasická příprava roštěnek. Dáme na... více o Zakryté hovězí plátky
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Polovinu poklademe do pekáčku. Na ně dáme na kolečka nakrájený pórek a na plátky nakrájené žampiony, osolíme,... více o Bezmasé zapékané brambory
Dvě plechovky slazeného kondenzovaného mléka dáme do hrnce, zalijeme vodou, aby byly potopené a mírným varem vaříme cca 2 hodiny. Necháme vychladnout,... více o Domácí Baileys
Kondenzované mléko doplníme převařenou, vlažnou vodou na objem 48 cl. V mixéru šleháme moučkový a vanilkový cukr, žloutky a čtvrtinu dávky... více o Vaječný likér