• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Uzeniny & mleté maso

Recepty z mletého masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z mletého masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Mleté maso je skvělou a tvůrčí surovinou v kuchyni. Jeho možnosti jsou nepřeberné – od klasických karbanátků, až po masové kuličky s omáčkou nebo burgery.

Mleté maso se také může použít do ragú, rizota, na čevabčiči, plní se s ním zelenina – rajčata, papriky, lilek a další. Mleté maso je dobré si namlít sám doma nebo si ho nechat namlít u řezníka. Jedině tak budete skutečně vědět, co v mletém masu máte.

Uzeniny mají v receptech také úctyhodné uplatnění. Od slaniny až po klasické špekáčky, setkáte se s nimi v receptech na guláše, zapékané brambory a těstoviny, až po ryby. Pokud nemáte důvěru v uzeniny ze supermarketů, je ideální lokální řeznictví. Pokud ani k němu nemáte důvěru, některé uzeniny při troše trpělivosti zvládnete připravit i sami doma.

Salámy a šunky Masové kuličky Karbanátky Chilli con carne Tatarák Sekaná Čevabčiči Kebab
Fazole  kovbojsky

Fazole kovbojsky

Namočené fazole (alespoň 2 hodiny, ale nejlépe přes noc) uvaříme v osolené vodě. V kastrolu rozehřejeme olej a osmažíme v něm najemno nakrájenou... více o Fazole kovbojsky

Zapečené vepřové panenky

Zapečené vepřové panenky

Z vepřové panenky nakrájíme plátky, velmi jemně je naklepeme, osolíme, opepříme a na směsi másla a oleje po obou stranách osmahneme. Zbylý tuk vlijeme... více o Zapečené vepřové panenky

Vepřová roláda III.

Vepřová roláda III.

Vepřovou kýtu si necháme u řezníka rozkrojit na plát, doma ho naklepeme, osolíme,opepříme a poklademe plátky anglické slaniny. Na sádle osmahneme... více o Vepřová roláda III.

Kapustové karbanátky IV.

Kapustové karbanátky IV.

Očištěnou kapustu povaříme ve slané vodě asi půl hodiny. Pak ji slijeme, necháme okapat a po ochladnutí ještě zbylou vodu vymačkáme. Kapustu nadrobno... více o Kapustové karbanátky IV.

Čevapčiči s cibulkou

Čevapčiči s cibulkou

Maso umeleme se žemlí, okořeníme pepřem a paprikou, přidáme drobně nakrájenou cibuli. Vše promícháme a utvoříme válečky, které pečeme zvolna na sádle,... více o Čevapčiči s cibulkou

Kuře na divoko III.

Kuře na divoko III.

Očištěné kuře osolíme, do břišní dutiny vložíme 1 rozkrojenou cibuli, stroužek česneku a plátek slaniny. V pekáčku rozehřejeme tuk, osmahneme na něm... více o Kuře na divoko III.

Pikantní utopenci

Pikantní utopenci

Špekáčky oloupeme a podélně rozřízneme. Do zářezu vložíme feferonku a nakrájenou okurku. Do čisté zavařovací lahve vyrovnáme špekáčky a prokládáme na... více o Pikantní utopenci

Bramborovomasové karbanátky

Bramborovomasové karbanátky

Do mletého masa nastrouháme brambory, cibuli, přidáme vejce, strouhanku, rozetřený česnek, koření a sůl. Dobře promícháme a z hmoty vytvarujeme... více o Bramborovomasové karbanátky

Kuře pod peřinou II.

Kuře pod peřinou II.

Omyté kuře naporcujeme, zbavíme kůže, osolíme a opaprikujeme. Vložíme do vymaštěného pekáčku. Mleté maso osolíme, opeříme, přidáme vegetu, vejce, popř... více o Kuře pod peřinou II.

60 minut
Königsbergské klopsy

Königsbergské klopsy

Žemli namočíme do studené vody. Maso zpracujeme s dobře vymačkanou žemlí, drobně krájenou cibulí, bílkem a hořčicí. Ochutíme solí a pepřem a ze... více o Königsbergské klopsy

Marinovaný  vepřový steak plněný ananasem a lázeňs

Marinovaný vepřový steak plněný…

Pátky marinované pečeně naklepeme, po okrajích nařízneme plátky ananasu vyndáme z konzervy a necháme okapat plátky. Lázeňskou šunku obtočíme kolem... více o Marinovaný vepřový steak plněný ananasem a lázeňs

Vepřový kebab s vínem

Vepřový kebab s vínem

Naklepanou kýtu nakrájíme na menší kostky a osmažíme dočervena na rozehřátém oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmažíme, vmícháme mouku,... více o Vepřový kebab s vínem

Míchanice

Míchanice

Uvaříme brambory ve slupce a dáme vychladnout. Mezitím uvaříme těstoviny (nejlépe vřetýnka) v osolené vodě s trochou oleje. Uvaříme vejce natvrdo. Na... více o Míchanice

Dušená kapusta

Dušená kapusta

Na oleji zpěníme jemně nasekanou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou kapustu, osolíme, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka. Hotovou zaprášíme... více o Dušená kapusta

Masové smažené kuličky

Masové smažené kuličky

Všechny přísady (mimo oleje) vmícháme do masa, osolíme a zahustíme moukou. Vše důkladně promícháme a tvoříme větší kuličky, které osmažíme na oleji... více o Masové smažené kuličky

60 minut
Masové kuličky na zelenině

Masové kuličky na zelenině

Mleté maso vymícháme s kořením a osolíme. Směs rozdělíme a vyválíme kuličky, které vkládáme do horkého tuku a ze všech stran opékáme. Připravíme... více o Masové kuličky na zelenině

Švýcarské špagety

Švýcarské špagety

Špagety uvaříme v osolené vodě. Šunku nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme. Do uvařených špaget vmícháme šlehačku a šunku, podáváme posypané sýrem a... více o Švýcarské špagety

60 minut
Zapecena smes s bramborovou kasi

Zapecena smes s bramborovou kasi

Polovinu kase rozprostreme na dno vymasteneho pekacku. V mise smichame maso, sul, pepr, papriku, orestovanou cibuli. Smes rozetreme na kasi,... více o Zapecena smes s bramborovou kasi

Římská pečeně

Římská pečeně

K jemně nakrájené cibuli přidáme rajčatovou šťávu nebo protlak zředěný 3/4 sklenice vody, 1 vejce, ovesné vločky, saturejku, muškátový oříšek, sůl a... více o Římská pečeně

Bramborový tatarák

Bramborový tatarák

Všechny uvedené ingredience smícháme dohromady a necháme uležet v lednici nebo ihned použijeme na topinky apod.... více o Bramborový tatarák

Kebab III.

Kebab III.

Rajčata a cibuli nakrájíme. Na větší kostce másla osmahneme cibulku do zlatova. Maso na kostičky, osolíme, opepříme a vložíme do cibulky, dusíme.... více o Kebab III.

30 minut
Guláš z fazolí

Guláš z fazolí

Fazole odmočíme 12 hodin a pak uvaříme do měkka. Nakrájenou klobásu orestujeme, přidáme cibuli, papriku, fazole a promícháme. Chilli con Carne... více o Guláš z fazolí

Dalmatské čufty II.

Dalmatské čufty II.

Housku nakrájíme na plátky zvlhčíme mlékem, dobře rozmělníme a vmícháme do mletého masa. Přidáme vejce, polovinu mouky, pepř, papriku a sůl. Z těsta... více o Dalmatské čufty II.

SEKANÁ PEČENĚ NA HOUBÁCH

SEKANÁ PEČENĚ NA HOUBÁCH

Brambory prolisujeme, cibulky nasekáme, jalovec rozdrtíme, vše smícháme s masem, vejcem a mlékem, osolíme a opepříme. Ze směsi utvoříme šišku, potřeme... více o SEKANÁ PEČENĚ NA HOUBÁCH

45 minut
Grilované šunkové steaky s ovocem

Grilované šunkové steaky s ovocem

Plátky šunky opečeme lehce po obou stranách na oleji, potřeme kečupem, poklademe ovocem nakrájeným na plátky, vše pokryjeme plátky sýra, vločkami... více o Grilované šunkové steaky s ovocem

Buritos (mexická dobrůtka)

Buritos (mexická dobrůtka)

Mleté maso prudce opečeme a podusíme na oleji, osolíme a okořeníme. Tortilly pokropíme vodou nebo proložíme navlhčenými papírovými ubrousky, zabalíme... více o Buritos (mexická dobrůtka)

60 minut
Kantonské závitky

Kantonské závitky

Maso nakrájíme na řízky a naklepeme je. Do připravené marinády v misce naložíme řízky na 1/2 hodiny. Pak řízky vyjmeme a nad miskou necháme odkapat.... více o Kantonské závitky

Domácí šunka

Domácí šunka

Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky, vložíme do nádoby, přidáme sůl, cukr, vodu a promícháme. Dáme na 48 hodin odležet do ledničky při teplotě 4... více o Domácí šunka

Masový kotlík

Masový kotlík

Na oleji osmažíme maso a kari koření, až zavoní, zalijeme vodou. Do vařícího vývaru přidáme krupky, nudličky zelí, hrášek, sůl a bujón. Vše zvolna... více o Masový kotlík

40 minut
Masové kuličky s rajčatovou omáčkou

Masové kuličky s rajčatovou omáčkou

Nadrobno posekanou cibuli zesklovatíme na 2 lžících oleje. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrníček, pokrájíme a spolu s bobkovým listem přidáme k... více o Masové kuličky s rajčatovou omáčkou

45 minut
Pivní buřty

Pivní buřty

Buřty nařízneme a vložíme plátek cibule a jednu feferonku. Naskládáme do pekáčku zalijeme kečupem a pivem. Ve vyhřáté troubě pečeme tak dlouho, až... více o Pivní buřty

60 minut
Mleté medailonky na kapustě

Mleté medailonky na kapustě

Mleté maso uněteme s předem namočenou a vymačkanou žemlí, polovinou cibule, osolíme a opepříme. Utvoříme 8-10 karbanátků. Každý karbanátek ovineme... více o Mleté medailonky na kapustě

Pštrosí vejce

Pštrosí vejce

Vejce uvaříme natvrdo, podélně je rozkrojíme a žloutky vyjmeme. Žloutky ušleháme s máslem, sardelovou paastou a trochou kari koření. Půlky vajíček... více o Pštrosí vejce

Sekané znojemské biftečky

Sekané znojemské biftečky

Maso vymícháme spolu s vejcem, kořením a 1 dl vody. Zahustíme zelím a strouhankou a vytvarujeme hladké kulaté placičky, které zvolna opečeme na oleji... více o Sekané znojemské biftečky

Opravdu rychlé masové placičky

Opravdu rychlé masové placičky

Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme vejce a podle potřeby strouhanku. Prohněteme a z těsta vytvoříme váleček, který krájíme na asi 1cm široké... více o Opravdu rychlé masové placičky

cestoviny alla ragú

cestoviny alla ragú

na oleji si spenime cesnak, ptom ridáme cibulu, mleté mäso zalejeme to paradajkami pridame na väčšie kusy pokrájanú mrkvu a dusíme takých 45 min.... více o cestoviny alla ragú

Sloní mls

Sloní mls

vše smícháme:1 lžíce octa, 2 lžíce oleje, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce hořčice, 2 kostky cukru, 300 g nakrájeného měkkého salámu, 200 g majolky, cibulky, 1... více o Sloní mls

Zapékané špagety s mletým masem

Zapékané špagety s mletým masem

Špagety uvaříme podle návodu. Cibuli pokrájíme nadrobno a na oleji usmažíme do zlatova. Přidáme mleté maso a všechno koření a smažíme, až je maso... více o Zapékané špagety s mletým masem

Veprovy spiz s bramborem

Veprovy spiz s bramborem

Maso a slaninu nakrajime na kosticky, cibuli a papriku na vetsi kousky. Stridave napichujeme na jehlu nebo spejli. Peceme v troube a podavame s... více o Veprovy spiz s bramborem

Arabský kebab

Arabský kebab

Maso nakrájíme na kostky a osolíme. Na rozehřátéme másle zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme maso, ze všech stran zprudka opečeme, až pustí... více o Arabský kebab

Keftedes

Keftedes

Mleté maso smícháme s vajíčkem, strouhankou, vodou nebo mlékem, osolíme, prolisujeme do toho česnek, přidáme nasekanou cibuli, oregáno a špetku... více o Keftedes

Špíz Bílé paní

Špíz Bílé paní

Všechny druhy masa nakrájíme na plátky, naklepeme a okořeníme solí a steakovým kořením. Šunku a sýr, nakrájíme na velmi tenké plátky, dáme na maso a... více o Špíz Bílé paní

Karbanátky v bramboráku

Karbanátky v bramboráku

Žemli namočíme do studené vody. Smícháme dohromady mleté maso, 1 vejce, na kostičky nakrájenou cibuli a vymačkanou žemli. Podle chuti osolíme a... více o Karbanátky v bramboráku

Chlebové karbanátky

Chlebové karbanátky

Chleba nakrájíme a namočíme ve vývaru. Když je chleba rozmočený, tak přecedit přes cedník, aby nebylo moc vody. Chleba, cibuli, česnek a salám umlet... více o Chlebové karbanátky

Zapékaný jazyk

Zapékaný jazyk

Brambory uvaříme a nakrájíme je na plátky. Kouskem másla vymastíme zapékací misku, na zbylém másle usmažíme najemno nasekanou cibulku, strouhanku a... více o Zapékaný jazyk

Karbanátky z lososa

Karbanátky z lososa

Kostičky chleba namočíme ve víně. Maso z lososa omyjeme, osušíme, vykostíme a najemno posekáme. Promícháme s cibulí, chlebem, posekanými bylinkami,... více o Karbanátky z lososa

Závitky z hovězího masa

Závitky z hovězího masa

Na kostičky nakrájenou slaninu orestujeme na másle. Na jemné proužky nakrájené papriky smícháme s 3/4 opečené slaniny a kysaným zelím. Maso opláchneme... více o Závitky z hovězího masa

Eintopf

Eintopf

Fazole a čočku přebereme, propláchneme a uvaříme každé zvlášť ve vroucí vodě se špetkou prášku do pečiva. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku,... více o Eintopf

Paella

Paella

Maso, cibuli a česnek nakrájíme a vhodíme na rozpálený olej. Osolíme a okořeníme. Zalijeme vývarem, přidáme bobkový list a dusíme asi 30 minut. V... více o Paella

Labužnické závitky

Labužnické závitky

Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky, pórek na špalíčky a plátky šunky rozpůlíme. 150 ml vody uvedeme do varu a pórek asi 5 minut podusíme.... více o Labužnické závitky

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Další stránka

Doporučujeme

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Poslední sledované recepty

96
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
47
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …
43
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
19
Jednoduchá pomazánka ze sýra s modrou plísní
Jednoduchá pomazánka ze…
19
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří

Zajímavé články

Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým nakrmíte rodinu i pohostíte návštěvy
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým…
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
AHA.cz Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Sbohem a šáteček: Seriál Jedna rodina končí! Dojemné loučení Holubové, Vejvodové, Kostkové a spol.

Sbohem a šáteček: Seriál Jedna rodina končí! Dojemné loučení Holubové, Vejvodové, Kostkové a spol.

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Uzeniny & mleté maso
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact