Omyté a osušené porce kapra osolíme, dobře potřeme prolisovaným česnekem a pokapeme olejem. Necháme v chladu asi dvě hodiny odležet. Pak je posypeme... více o Kapr s česnekem
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře nasypeme mouku. Kousky chleba... více o Opečené toasty s mozzarellou
Brambory omyjeme, oloupeme a najemno nastrouháme. Přebytečnou vodu z bramborákového těsta slijeme. Česnek oloupeme a nastrouháme, prolisujeme nebo... více o Bramboráky
Vejce rozšleháme, osolíme a opepříme. Kuře podélně rozpůlíme a každou polovinu obalíme v mouce, potom ve vajíčku a nakonec ve strouhance. V kastrole... více o Smažené kuře
Oloupeme a omyjeme brambory a nakrájíme je na kostky. Slaninu nakrájíme nadrobno a na pánvi bez tuku ji dokřupava vypečeme. Vyjmeme a na chvíli dáme... více o Pestrá selská pánev
Omyjeme rajčata, polovinu jich pokrájíme na kostičky a zbytek na plátky. Oloupeme a nasekáme stroužek česneku. Opereme bazalku. Jednu snítku odložíme... více o Vaječná omeleta na způsob rajčatové pizzy
Telecí maso nakrájíme na menší filátka, naklepeme, osolíme a opepříme. Maso opečeme na rozpáleném oleji a necháme stranou. Do výpeku dáme drobně... více o Telecí kýta na hříbkách
Nejprve si naložíme sójové maso do nálevu připraveného z rozšlehaného vajíčka, škrobu a vody. Nálev dochutíme sójovou omáčkou a sójové kostky v něm... více o Vegetariánské Kung Pao Asie
Svíčkovou osolíme, protkneme 2/3 slaniny nakrájené na klínky a na tuku zprudka po všech stranách opečeme. Maso za chvíli vyjmeme, přidáme zbytek na... více o Svíčková na smetaně
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Pak je oloupeme, nastrouháme, přidáme mouku, krupici a vejce a vypracujeme těsto, které necháme... více o Plněné bramborové knedlíky
Kotlety omyjeme, osušíme, vykostíme a do každé z nich ostrým tenkým nožem nakrojíme kapsu, kterou uvnitř slabě potřeme solí. Slaninu nakrájíme na... více o Smažené plněné kotlety
Hovězí plátky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe na nudličky nakrájeným salámem, podélně rozkrojenými, natvrdo uvařenými... více o Španělské ptáčky
Nejvhodnější je příprava guláše ze směsi hub. Očištěné a pokrájené houby podusíme na tuku a osmahnuté cibulce. Pak přidáme oloupané rajče a na... více o Houbový guláš
Připravené kuře rozdělíme na 8 kusů (2 na jednu porci), zbavíme kůže, částečně vykostíme, stlačením zploštíme a mírně naklepeme. Osolíme, opepříme,... více o Vídeňské kuře
Maso očistíme, zbavíme chrupavek a umeleme na masovém strojku, přidáme sůl, pepř a mléko, rozmícháme a necháme odležet v chladničce. Do odleželého... více o Holandské řízky
Marinování kuřete: Ve středně velké misce smíchejte sojovou omáčku, rýžové víno a kukuřičný škrob, dokud se kukuřičný škrob nerozpustí. Přidejte kuře... více o Kuře Kung - Pao
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na hranolky. Na chvíli je zabalíme do čisté utěrky, abychom odsáli přebytečnou vodu. Na rozpáleném oleji... více o Hranolky
Brambory omyjeme, uvaříme doměkka, scedíme, oloupeme, prolisujeme do mísy a necháme vychladnout. Potom přidáme rozehřáté máslo, žloutky, strouhanku,... více o Bramborové krokety
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na špalíčky. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce tuku a opékáme je cca 10 minut. Mezitím okrájíme a opereme celer a... více o Zelenina v pánvi
Svíčkovou odblaníme a maso nakrájíme na 4 špalíky. Lehce je naklepeme dlaní, osolíme, opepříme a pokapeme po obou stranách olejem. Necháme 30 minut v... více o Bifteky se zeleným pepřem
Přebranou rýži propláchneme, spaříme vroucí vodou a necháme okapat. Máslo rozpustíme, přisypeme rýži a za stálého míchání necháme lehce osmahnout.... více o Dušená rýže
Houby očistíme, otřeme a nakrájíme na větší a mírně tlusté plátky. Potom je osolíme. Když mírně zvlhnou, obalíme je v mouce, vejci a strouhance.... více o Smažené houby
Umícháme hladké, trochu hustší těsto na palačinky. Vmícháme vanilkový cukr a na nudličky nastrouhaná, oloupaná jablka posypaná skořicí. Pečeme... více o Palačinky s jablky
Špagety vsypeme do osolené vařící vody, uvaříme, scedíme a necháme okapat. Šunku pokrájenou na kostičky osmahneme na rozehřátém oleji, posypeme... více o Špagety zapečené se sýrem
Játra nejprve důkladně omyjeme studenou vodou, odstraníme všechny blány a nakrájíme na silnější plátky. Ty pak mírně naklepeme a podle chuti opepříme.... více o Pikantní vepřová játra
Cibuli pokrájenou na tenká půlkolečka zpěníme na oleji, přidáme kuřecí maso a odblaněná drůbeží játra - oboje pokrájené na hranolky - a za stálého... více o Minutková kuřecí směs II.
Kapustu uvaříme ve slané vodě doměkka. Dáme na síto okapat a rozdělíme po listech. Košťál opatrně vyřízneme. Kapustové řízky osolíme, obalíme v mouce,... více o Kapustové řízky
Maso nakrájíme na hranolky, zasypeme solamylem, promícháme s bílkem a zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme pokrájený pórek, česnek, zázvor,... více o Čínská svíčková
Oloupaný česnek najemno usekáme nebo prolisujeme. Bylinky opereme a trochu si jich odložíme na ozdobení. Zbytek nadrobno nasekáme. Pokud nemáme... více o Obalovaný kozí sýr
Z odblaněné svíčkové nakrájíme 12 řezů, jemně je naklepeme, osolíme, opepříme a postupně opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Olej z pánve... více o Řezy ze svíčkové v žampionové směsi
Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na rozehřátém oleji. Z paprik odstraníme semena a semeník, nakrájíme na nudličky a na osmahnuté... více o Lečo s uzeninou
Celery oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Plátky osolíme a zakapeme citrónovou šťávou. Necháme je na chvíli odležet, aby zkřehly. Pak je... více o Smažený celer
Na rozehřáté máslo vlijeme vejce rozšlehaná se solí, přidáme na malé kostičky nakrájený sýr a mícháme až se vejce srazí a sýr začne rozpouštět. Vejce... více o Míchaná vejce se sýrem
Do hrnku dáme prosátou mouku, osolíme a za stálého míchání přiléváme mléko s rozkvedlanými žloutky, až vznikne nepříliš husté jemné těsto. Nakonec... více o Jemné palačinky
Ke smažení jsou nejvhodnější středně velké a nevyzrálé plody. Cukety omyjeme, odkrojíme stopku, ale neloupeme je. Ostrým nožem šikmo nakrájíme plátky... více o Cuketové řízečky
Oloupanou cibuli uvaříme v osolené vodě a necháme vychladnout. Do vývaru z cibule namočíme žemle. Očištěné houby pokrájíme a osmažíme na rozškvařené... více o Houbové karbanátky
V hlubší misce připravíme z mléka, vína, vejce, žloutku, soli a polohrubé mouky hladké těstíčko jako na palačinky. Okapané žampiony obalujeme v... více o Žampiony smažené v těstíčku
Brambory si den předem uvaříme ve slupce. Vychladlé je potom oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Omyjeme a očistíme papriku s cibulkou.... více o Bramboráčky se sýrem
Maso zbavíme loje a odblaníme. Lehce naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme na část dobře rozehřátého sádla a po všech stranách prudčeji opečeme.... více o Anglický roastbeef
Oloupané banány rozkrojíme podélně na půlky, řeznou plochou dolů je položíme na pánev s rozehřátým máslem, posypeme cukrem a upečeme v mírně rozehřáté... více o Pečené banány se zmrzlinou
Očištěné a osušené porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet. Potom je osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce, ve vejcích... více o Kapr smažený se sýrem
Očistíme a omyjeme pórek. Nakrájíme ho na kolečka. Opereme pažitku a jemně ji nasekáme. Oloupanou cibuli pokrájíme na drobné kostičky. Podle návodu na... více o Bramborové placky se slaninou
Brambory opereme a uvaříme. Částečně vychladlé oloupeme a necháme úplně vychladnout. Potom brambory propasírujeme. Paprikové lusky rozpůlíme, zbavíme... více o Plněná bramborová omeleta
Porce kapra osolíme, pomoučíme a okmínujeme. Vložíme na rozehřátý olej a opečeme po obou stranách dočervena. Těsně před podáváním porce přelijeme... více o Kapr po mlynářsku
Kuře omyjeme a osušíme utěrkou. Nasekneme je na hřbetě podél páteře a rozložíme na plochy. Potom kuře osolíme, opepříme a česnekem potřeme po obou... více o Kuře tabako
Rýži několikrát propláchneme horkou vodou a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vařenou rýži dáme do mísy, přidáme hladkou mouku, všechna vejce, pórek,... více o Smažené rýžové placičky
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky, mírně naklepeme, osolíme, obalíme ve vejcích rozšlehaných se škrobovou moučkou a po obou stranách opečeme na... více o Kuřecí prsa se žampiony