Kuře osmažíme, přidáme mrkev na proužky, med a sezam. Nakonec zakapeme limetkou, přidáme sůl a pepř. Rýžové nudle mezi tím namočíme do horké vody a... více o Sezamové kuře
Nakrajíme cibuli a maso na kostky, vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Nesmažíme, pouze vaříme. Přidáme ocet, sůl, pepř a rajčatový protlak. Když je... více o Kurdská omáčka
Hrášek podusíme na lžíci másla. Brambory pokrájíme na kostky, opečeme na zbylém másle a oleji, promícháme s kari, osolíme, opepříme dochutíme tabaskem... více o Bramborový salát s hráškem a kari
Brambory dobře omyjeme a i se slupkou je nakrájíme na tenké plátky, osušíme a rozložíme na plech s pečícím papírem. Posypeme kořením a ve vyhřáté... více o Lupínkový salát se zeleninou
Slaninu pokrájíme na proužky a nasucho opečeme na teflonové pánvi, pak nasypeme do mísy. Přidáme brambory nakrájené na plátky, na kolečka pokrájenou... více o Bramborový salát se slaninou a sýrem
Z tvarohu, mouky, tuku a špetky soli si vypracujeme těsto, které si dáme na hodinu odležet. Mezitím uvaříme v osolené vodě květák a kapustu (téměř... více o Zeleninový koláč s bramborami
Oloupané vychladlé brambory oloupeme v půlce rozkrojíme, středy vydlabeme, dáme do misky a rozmačkáme vidličkou. Přidáme najemno pokrájenou šunku, sýr... více o Plněné smažené brambory
Oloupané brambory pokrájíme a dáme vařit do osolené vody doměkka. Vodu pak slijeme, brambory rozmačkáme, částečně necháme zchladnout, vmícháme mouku,... více o Bramborová hnízda
V hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibule pokrájené na osminky. Přidáme na kostičky pokrájené oloupané brambory, plátky česneku a... více o Bramborová miska
Kedlubny oloupeme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Osušíme je, pokrájíme na plátky (1 cm). Z bílků uděláme sníh. Ze žloutků, mléka, mouky a... více o Kedlubnové řízečky s dipem
Naklepané kotlety potřeme česnekem rozetřeným se solí a citronovou šťávou,opepříme a necháme uležet. Potom maso opečeme. V jiné pánvi rozehřejeme... více o Kotlety s houbovou omáčkou
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a orestujeme na trošičce oleje. Po chvíli přihodíme pokrájený pórek, chvíli společně restujeme... více o Kuřecí dobrůtka s modrým sýrem
Z vepřového boku si připravíme plát masa, který potřeme šlehanou sekanou, položíme vejce, klobásu, papriku (okurku...) a smotáme do rolády, kterou si... více o Bůčková roláda plněná šlehanou sekanou
Pstruha očistíme, nasolíme (i uvnitř) a posypeme kmínem z obou stran. Množství kmínu na jednu rybu (300gramovou) je zhruba rovná polévková lžíce.... více o Pstruh na másle s kmínem
Z droždí, mouky a vlažného mléka necháme vzejít kvásek. Vejce rozmícháme s krupičkou a studeným vývarem, přidáme utřený česnek se solí a pepřem.... více o Jednoporcová nádivka jako muffiny
Z ingrediencí v míse uděláme těsto. Z ingrediencí na vále uděláme žmolenku. Žmolenku pak přidáme k těstu v míse a vypracujeme těsto, které necháme... více o Drobenkový mazanec (bochánek)
Jablka očistíme, nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce a za občasného míchání dusíme na sporáku. Pak přidáme 2/3 kokosu, ořechy a rozinky. Všechno... více o Dia kokosové kuličky
Žloutky smícháme s cukrem a přidáme kakao. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do sněhu opatrně přidáváme žloutky s cukrem a přidáme mouku. Připravíme si 2... více o Španělské pusinky
Ingredience kromě ovoce a smetany postupně smícháme až vypracujeme hustější těsto. Rum přidáme naposledy (dle chuti). Menší pekáč vymažeme máslem a... více o Malinová buchta s rumem
Z prosáté mouky, tuku, tvarohu a špetky soli vypracujeme nelepivé hladké těsto. Ve fólii ho uložíme na 2 hodiny do lednice. Těsto pomocí mouky... více o Tvarohové penízky
Jablka omyjeme, osušíme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a dužinu nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s borůvkami a pomerančovou šťávou. Troubu... více o Dietní tvarohový nákyp s jablky a borůvkami
Meruňky vyklopíme na síto a necháme okapat. Tuk a cukr ušleháme šlehačem do pěny, postupně přidáme celá vejce a přilijeme vlažné mléko. Mouku smícháme... více o Meruňkový koláč s pistáciemi
Na oleji nebo sádle do zlatova zpěníme cibuli, odstavíme z plotny a přimícháme asi lžíci papriky (pokud bude na ohni - zhořkne). Přidáme nakrájené... více o Polévka z vajíček natvrdo
Mleté maso ochutíme solí, pepřem, kmínem, česnekem, přidáme pokrájenou cibuli, housky rozmočené v mléce, vejce, mouku a dobře promícháme. Pomocí folie... více o Mletá roláda s kuřecím masem
Mleté maso si ochutíme solí, pepřem, majoránkou a česnekem dle chuti (jako na sekanou), přidáme vejce a na zahuštění trošku strouhanky (asi 3lžíce),... více o Mletá roláda s hermelínem
Bránici propláchneme v teplá vodě, rozprostřeme a naplníme jí šiškou mleté vepřové směsi, kterou připravíme smícháním ingrediencí, zabalíme a pečeme v... více o Masová sekaná v tukové bláně
Smícháme tuk pokrájený na menší kousky, mouku, cukr, pudinkový prášek a žloutek. Vypracujeme vláčné těsto. Z něj vyválíme placku, ze které vykrajujeme... více o Jednoduché sušenky
Na pomaštěnou folii dáme polovinu směsi z mletého masa, šlehačky, solamylu, soli, pepře. Potřeme hořčicí, nandáme osolená nebo okořeněná vejce, která... více o Plněná sekaná z bůčku
Panenku podélně rozřízneme, vetřeme do ní česnek se solí a necháme 24hodin proležet v chladu. Mleté maso ochutíme kořením na mletá masa, promícháme,... více o Zabijačková panenka
Formu na srnčí hřbet vyložíme pečicím papírem a ten poklademe celý slaninou. Z mletého masa, žemlí rozmočených v mléce, pokrájené cibule a mortadely,... více o Sekaná podle Itala
Maso smícháme s rozetřeným česnekem, pokrájenou cibulí, vajíčkem, solí, pepřem(kořením) a rozmočenou žemlí v mléce, pořádně propracujeme a vytvoříme... více o Sekaná v županu
Brambory nakrájíme nadrobno a vložíme do vroucí osolené vody. Bylinky podusíme na trošce másla asi 4 min. K poloměkkým bramborám vložíme bylinky a... více o Zelená polévka – zaklechtanka
Kopřivy zalijeme vroucí vodou, osolíme a vaříme asi 10 min. V podmáslí rozšleháme mouku a zalijeme do vývaru. Provaříme dalších 10 min. Dochutíme... více o Kopřivačka nakyselo
Šťovík rozsekáme nadrobno a chvilinku podusíme na másle. Necháme vařit 1/2 l vody, dáme do něj vařit 3 brambory nakrájené na drobné kostky a přidáme... více o Šťovíková polévka s podmáslím
Do formy domácí pekárny dáme ingredience dle pořadí. Pekárnu nastavíme na program základní bochník. Na kostičky nakrájenou klobásu přidáme po zaznění... více o Pivní chléb s klobásou
Bílky ušleháme do tuha. Sypké ingredience smícháme a zašleháme do tuhého sněhu z bílků. Vymažeme formu a zvolna pečeme asi na 180°. Po upečení... více o Bílkové kostky
Ovoce nejprve důkladně omyjte a poté ho nakrájejte na menší kousky – hrušky ani jablka loupat nemusíte. Ve větší míse spolu smíchejte nakrájené ovoce,... více o Pečený čaj
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a rozkrájíme na silnější měsíčky. Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, pak přidáme změklé máslo pokrájené na... více o Šlehačkový koláč s jablky
Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny. Přidáme kakao, skořici, víno, čokoládu, mouku s kypřidlem a sníh z bílků. Těsto rozetřeme do vymazaného a... více o Skořicové řezy zdobené hrozny
Těstoviny uvaříme dle návodu, scedíme a přeléváme na talířích omáčkou. Omáčka: Na třech lžících oleje orestujeme cibuli dozlatova. Na cibuli dáme... více o Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou
Tuk utřeme s cukrem, přidáme žloutky a vše ušleháme do pěny. Pak přidáváme střídavě sníh, mléko, vanilkový cukr a mouku prosátou s práškem do pečiva.... více o Beránek s rumovou polevou
Vepřové maso nakrájíme na nudličky. Řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na malé kousky. Na pánvi s olejem dáme nadrobno nasekanou cibuli a česnek,... více o Vepřové na nudličky s řapíkatým celerem a ananasem
Vyšleháme sníh a postupně přidáváme cukr a vanilku. Nakonec už jenom ručně přidáváme kokos, nemixujeme. Lžičkou děláme malé kopečky, které klademe na... více o Čokoládové kokosky II
Kuře vykostíme, nakrájíme na menší kousky, vše smícháme dohromady (vodu z čínské směsi a vodu z Bonduelle tam nedáváme), ochutíme dle svého gusta a je... více o Těstovinový salát s kuřetem, luxusní
V troubě na oleji (nebo nasucho) opečeme na kostičky pokrájenou bagetu. V pánvi rozehřejeme olej s máslem, dáme česnek a necháme zesklovatět, pak... více o Bagetový (chlebový) salát
Okurku nastrouháme nahrubo a smícháme ji s utřeným česnekem a najemno posekaným koprem. Přidáme tvaroh, jogurt, majonézu a promícháme. Připravíme si... více o Stehýnka s tvarohovým tzatziki
Maso pokrájíme na kostky, papriku na čtverečky a střídavě napichujeme na špejli. Sůl, pepř a oregano smícháme s olejem a špízy směsí potřeme. Necháme... více o Paprikové (nejen) jehněčí špízy s tzatziki
Jeden pomeranč nakrájíme na plátky, z druhého okrájíme spirálky kůry a vymačkáme šťávu. Ryby očistíme, položíme na vymaštěný alobal, potřeme... více o Rybička na pomerančích
Plátky slaniny si potřeme hořčicí a do každého si zavineme párek. Během grilování otáčíme. Aby nám slanina držela, můžeme použít párátka, alespoň se... více o Párečky ve slanině
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Maso silně opepříme, na pánvi s olejem prudce opečeme a přendáme do pekáčku. Pokrájenou cibuli a česnek přidáme k... více o Kuře ve vínové omáčce