• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ztuhlý úsměv (oříškový krém)
Napište svůj komentář k receptu

Ztuhlý úsměv (oříškový krém)

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ztuhlý úsměv (oříškový krém)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • krokant
    • 100
      g ořechy
    • 80
      g cukr
  • krém
    • 300
      ml smetana ke šlehání
    • 150
      ml mléko
    • 100
      g cukr
    • 20
      ml citronová šťáva
    • 4
      žloutek
    • 1
      lžíce med
    • 1
      vanilkový cukr
  • omáčka
    • 4
      kiwi

Postup přípravy receptu

1
Z 80 g cukru uděláme světlý karamel, zamícháme do něj ořechy a odstavíme na pečicí papír vychladnout, vzniklou hmotu rozdrtíme. Uvaříme mléko, odstavíme a přidáme vanilkový cukr.
2
Žloutky rozšleháme s cukrem a medem, postupně za stálého míchání přilévame horké mléko a vše necháme ještě zahustit ve vodní lázni. Necháme vychladit za občasného promícháni. Poté přidáme citronovou šťávu, ořechy a ušlehanou smetanu. Všechno vlejeme do formy na srnčí hřbet, kterou jsme předem vyložili alobalem. Ponecháme v lednici 12 hodin
3
Krájíme na plátky a podáváme s ovocnou omáčkou (rozmixované kiwi).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velikonoční oříškový dort

Velikonoční oříškový dort

Limetkový krém

Limetkový krém

Krém / krémová náplň do doutníčků, ořechů, trubiček...

Krém / krémová náplň do doutníčků,…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Klára Keselyova | 29. 7. 2010 17:02

    R.P. ďakujem a pekný deň.

  • Radek Picek | 28. 7. 2010 22:58

    ořechy nasekat

  • Klára Keselyova | 27. 7. 2010 22:08

    ja mám otázku. Tie orechy majú byť celé, alebo mleté. Ďakujem.

  • michaela picková | 27. 7. 2010 21:14

    Delala jsem ho manzelovy a byl primo vynikajici,chce ho znova udelat opravdu doporucuji.Davame jednicku z hvezdickou.Hlavne manzel doporucuje.

  • Monika T | 22. 6. 2009 19:31

    Už mám vybratý dezert pre budúcu návštevu :)

  • Airan Novakova | 28. 5. 2006 10:36

    Marsi, to bylo protoze mi jednou krem neztuhnil, vytahla jsem ho s lednice s usmevem a pak mi pomalu usmev tuhnul...tak jsem ho supla do mrazaku a udelala z toho zmrzlinu. No, ale manzel si to nenechal pro sebe a od te doby je to "ztuhly usmev" :-) Tu zmrzlinu vrele doporucuji! Jarusko, pokud mate na chut nenechte si ji zajit:-) pani Heleno, budu moc rada jestli to vyzkousite, i jako zmzlinu:-)

  • Helena | 27. 5. 2006 09:33

    Velice nezvykle a zajimave,primi to nuti vyzkouset.Pani Airan vy nas budete mit na svedomi,temto napadum se neda neodolat.

  • Jaroslava Oumarová | 26. 5. 2006 10:34

    Jééé, to bude dobrota...Vy mě mučíte, Airan:-)))) Ještě, že jdu za chvíli na oběd:-))))))) Číst tyhle recepty na hladový žaludek je dóóóst dobrý, jak by řekly moje puberťačky:-))))))))

  • Marsí | 26. 5. 2006 09:42

    Jen jsem viděla název, bylo mi 100% jasné, že je to recept od Vás Airan.....:o))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Výjimečný den Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Kiwi Med Mléko Ořechy Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červeného zelí

Salát z červeného zelí

Fazolový salát V.

Fazolový salát V.

Melounový sorbet

Melounový sorbet

Pečený Pangasius

Pečený Pangasius

Pomerančová zmrzlina

Pomerančová zmrzlina

Pečený čaj - hruškový

Pečený čaj - hruškový

Rybí steak

Rybí steak

brambory v alobalu se zakysanou smetanou

brambory v alobalu se zakysanou…

Grilované masové válečky

Grilované masové válečky

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

22
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…
17
Jogurtová bábovka s pudinkem
Jogurtová bábovka s…
13
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Oblíbená show hledá nové tanečníky: Co se děje ve StarDance?

Oblíbená show hledá nové tanečníky: Co se děje ve StarDance?

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

  • Recepty.cz
  • Ztuhlý úsměv (oříškový krém)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact