Vejce, žloutky, cukr a máslo ušleháme, přidáme mouku s práškem do pečiva. Vyšleháme do hladka. Pokud je těsto tužší, přidejte trochu horké vody. Nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče.
2
Náplň: vše smícháme dohromady a nalejeme do pekáče na těsto. Dáme péct a asi po 10-ti minutách můžeme přidat ovoce (to aby nepropadlo až na dno). Ušleháme tuhý sníh s cukrem a před dopečením nandáme na těsto. Dopečeme do zlatova.
tak jsem ji delala a je moc dobra... ;-) a jeste jsem pridala do naplne zakysanou smetanu....a jeste chci podotknout že se pece na 180C ;-) 50minuti s prestavkou :-)
velice dobra a pridala jsem zakysanou smetanu ;-)mocinky dekuji
PS=NWM
|11. 3. 2012 11:18
na kolik C° 8-)
Lenka Juříková
|8. 1. 2010 14:25
Mám moc ráda jakékoli tvarohové moučníky a proto jsem byla ráda, když jsem na tento recept narazila. Výsledek byl sice dobrý, ale během pečení mě některé věci dost zaskočily - těsto jsem na plech i po zředění vodou rozhodně nenalila (bála jsem se naředit víc aby tvaroh při nalévání neprotekl - ten byl zase dost řídký) a během pečení se část těsta oddělila a vyplavala nahoru což mě docela vyděsilo. I vzhledem k astronomické spotřebě vajec raději zůstanu u osvědčeného Lehkého tvarohového koláče - ingredience téměř totožné, pouze v jiném poměru a výsledek rozhodně stojí za to.
Radka Křížová
|5. 11. 2009 13:31
včera jsem pekla z půl dávky do dortové formy,na náplň nakrájela na kolečka banán a jsem opravdu mile překvapená - vypadá to skvěle a chutná ještě líp,určitě budu opakovat i s jiným ovocem
Lukáš Filip
|16. 9. 2009 16:08
Výborné! Odzkoušeno a snědeno :-) Žádnej problém nenastal, což mě při mých schopnostech příjemně zarazilo
Sylva Karešová
|6. 5. 2008 23:12
Láká mě to, na fotce to vypadá suprově, takže vyzkouším asi ve čtvrtek :-)
Dana Štefanová
|16. 8. 2007 22:04
Slávko, ano, na fotce je moučník z poloviční dávky v klasické dortové formě.
Slávka Loderová
|30. 5. 2007 22:02
Pani Štefanova, vy ste zaslala aj krásnu fotku tohto lákavo vyzerajúceho rezu. Ale podla fota ste ho piekla k klasickej okrúhlej tortovej forme. Použila ste klasickú dávku - podla receptu alebo polovičnú? Pretože v recepte sa píše, že cesto sa do pekáča. Dakujem
D. Štefanova
|22. 8. 2006 21:18
Ano, jak píše Alu§ka, pokud sníh zapeču, tak už neklesne. :-) ale popravdě, takové ty kapičky jsem na něm měla taky. Ale opravdu neklesl.
Alu§ka Alu§ka
|31. 7. 2006 17:36
Ano, nezapečený sníh by opravdu klesl, ale tady se v receptu píše " Ušleháme tuhý sníh s cukrem a před dopečením nandáme na těsto. Dopečeme do zlatova." tzn., že zapečeme i navršený sníh, který, když je zapečený, již nemůže klesnout.
Jana
|31. 7. 2006 12:45
Aby sníh vydržel delší dobu než jen k podávání,musely byste šlehat ve vodní lázni.Nepovařený sníh klesne a vytvoří se na něm takové kapičky.
Veronika
|30. 7. 2006 10:46
Tento dortík je vynikající, mohu jen doporučit. Jen bych chtěla poradit, nejsem moc velká kuchařka, co mám udělat, aby mi sníh nespadl a zůstal načechraný? Děkuji za odpověď
Veronika
|29. 7. 2006 21:12
Prosím Vás, než tam dám to ovoce (meruňky) má to těsto být už upečené? Dala jsem je tam a těsto bylo trochu ještě tekuté. A jak docílím toho aby mi ten sníh po vystydnutí řezů nespadl a vydržel tak načechraný jako když jsem ho vyndala z trouby? Děkuji za radu. Jinak je vynikající.
Růžena Horká
|20. 4. 2006 20:34
Je to uplně luxuska, upekla jsem ho, když přijela tchýně na návštěvu a myslim si že zase dlouho nepřijede, je fakt výbornej.
Míša Slezáčková
|12. 4. 2006 13:25
Dnes se chystám na tento, velmi lákavý, recepd tak doufám, že se má rodina nezklame. Akorát by mě taky zajimalo, jestli se ten pudink vaří. Děkuji a všem přeji dobrou chuť s tímto moučníkem.
D. Štefanova
|31. 1. 2006 22:06
Marie, je to tak, jak je to napsané v receptu. :-) Pudink nevařit.
Marie Straková
|24. 1. 2006 06:13
Velmi mě ten recept zajímá.Jen bych se chtěla zeptat, zda se má puding uvařit v mléce nebo skutečně vše smíchat jak je to psané.Děkuji za odpověď.
lenka Míková
|23. 10. 2005 23:26
je velmi dobrí.
D Štefanova
|14. 10. 2005 17:19
Simono, já jsem zkoušela pouze kompotované broskve. A výsledek byl vynikající.
Simona
|11. 10. 2005 00:21
Prosím,jaké ovoce je nejvhodnější pro tento recept? Děkuji za odpověď.
Kakaju horova
|3. 10. 2005 18:43
doré :-) :o)
Di
|19. 9. 2005 17:28
Rychlé a výborné jsou tyto řezy z listového těsta, kterým vyložíme plech a dále postupujeme již stejně.