• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Žirafí bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Žirafí bábovka

autor: pajuna.dolezalova@seznam.cz
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 54
doba přípravy: 55 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žirafí bábovka
Žirafí bábovka
Žirafí bábovka
Žirafí bábovka
Žirafí bábovka
Žirafí bábovka
Žirafí bábovka
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
  • Bílkové těsto
    • 5
      ks bílek
    • 100
      g cukr krystal
    • 50
      ml mléko
    • 50
      ml olej
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 10
      g vanilkový cukr
    • 8
      g prášek do pečiva
  • Žloutkové těsto
    • 5
      ks žloutky
    • 100
      g cukr krystal
    • 70
      ml mléko
    • 50
      ml olej
    • 130
      g polohrubá mouka
    • 10
      g vanilkový cukr
    • 8
      g prášek do pečiva
  • Dohotovení
    • 3
      lžíce kakao
    • moučkový cukr na posypání
    • máslo na vysypání formy
    • hrubá mouka na vymazání formy

Postup přípravy receptu

1
Bílkové těsto: Z bílků připravte tuhý sníh, do kterého přidejte oba druhy cukru a dále šlehejte. Za stálého šlehání postupně přilijte mléko a olej. Poté přisypte mouku a prášek do pečiva a šlehejte, až bude těsto jemné.
2
Žloutkové těsto: Žloutky vyšlehejte s krystalovým a vanilkovým cukrem v jemný krém. Poté za stálého šlehání postupně přilévejte mléko s olejem. Nakonec přidejte mouku a prášek do pečiva a šlehejte až bude těsto hladké.

RADA: Domácí vanilkový extrakt

3
Formu na bábovku vytřete máslem nebo vymažte olejem, vysypejte hrubou moukou nebo strouhankou. Do takto připravené formy vlijte 1/3 žloutkového těsta a povrch této vrstvy posypte kakaem. Poté nalijte na tuto vrstvu 1/2 světlého krému z bílků a opět tuto vrstvu posypte kakaem. Postup opakujte, poslední vrstva bude z poslední 1/3 žloutkového těsta.
4
Bábovku dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte cca 40-45 minut. Po vyndání z trouby nechte bábovku vychladnout a vyklopte z formy. Pocukrujte moučkovým cukrem. Pak už přeji jen dobrou chuť.

RADA: Jak vyklápíme bábovku

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

Termixová bábovka

Termixová bábovka

třená bábovka

třená bábovka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krystal Hrubá mouka Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vanilkový cukr žloutky

Čokoládová poleva

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Václavovy těstoviny

Václavovy těstoviny

Nedělní štola

Nedělní štola

Vídeňská vařená bábovka

Vídeňská vařená bábovka

Těstoviny se špenátem a žampiony

Těstoviny se špenátem a žampiony

Karamelový dort

Karamelový dort

Kynuté skořicové uzlíky

Kynuté skořicové uzlíky

Česneková surimi (krabí) pomazánka

Česneková surimi (krabí) pomazánka

Špenátové palačinky se špenátovou náplní

Špenátové palačinky se špenátovou…

Boží milosti F.O.O.D.

Boží milosti F.O.O.D.

Doporučujeme

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Čokoládová poleva

Poslední sledované recepty

22
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
11
Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Veganské plněné papriky…
10
Marinované cukety s citronovým tvarohem
Marinované cukety s…
10
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
10
Kuřecí "Matteo" roládky
Kuřecí "Matteo" roládky

Zajímavé články

Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
AHA.cz Hrušínský ml. alias Pešek z Ulice: Rakovina plic a ledviny!

Hrušínský ml. alias Pešek z Ulice: Rakovina plic a ledviny!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Olympijská kolekce je venku! V tomhle budou čeští sportovci zářit v Miláně

Olympijská kolekce je venku! V tomhle budou čeští sportovci zářit v Miláně

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Expertka a grafoložka o vzkazu princezny Kate: Co na ni prozradil ručně psaný vzkaz!

Expertka a grafoložka o vzkazu princezny Kate: Co na ni prozradil ručně psaný vzkaz!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Štíři a jejich nelehký karmický úkol. A jak to mají se sexem?

Štíři a jejich nelehký karmický úkol. A jak to mají se sexem?

Další doporučené recepty:

Židovské řízky
Židovské řízky
Židovský bůček
Židovský bůček
Židovský medovník z domácí pekárny
Židovský medovník z domácí pekárny
Žitné palačinky s tvarohovou náplní
Žitné palačinky s tvarohovou náplní
Žitno-špaldové placky prosté, základní recept
Žitno-špaldové placky prosté, základní…
Žitno-špaldový perník
Žitno-špaldový perník
  • Recepty.cz
  • Žirafí bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact