• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zemplínský koláč
Napište svůj komentář k receptu

Zemplínský koláč

autor: slacek
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zemplínský koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      ml mléko polotučné
    • sůl
    • 600
      g polohrubá mouka
    • 50
      g sušené mléko
    • 50
      g palmarín
    • 50
      g moučkový cukr i více podle chuti
    • 1
      balíček sušené droždí

Postup přípravy receptu

1
Vše dáme do domácí pekárny.
2
Pečeme na programu TOAST, barva světlá. Pekl jsem tento zemplínský koláč na domácí pekárně ETA harmony.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Strakonický koláč

Strakonický koláč

Křehký koláč s kaštanovým pyré

Křehký koláč s kaštanovým pyré

Fofr rybízový (višňový) koláč / bublanina

Fofr rybízový (višňový) koláč /…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 9. 9. 2008 19:28

    Hanka, Palmarín je tuk na pečenie. Takže použite hocijaký tuk na pečenie, na aký ste zvyknutá,. Dávam čerstvé droždie, množstvo ako do chleba, teda 1/3 kocky, t.j. 14 g.

  • hana studená | 9. 9. 2008 12:08

    prosím ještě jsem se zapoměla zeptat jestli jste do toho někdo dával čerstvé droždí a kolik . děkuji

  • hana studená | 9. 9. 2008 11:48

    dobrý den protože jsem měla možnost ochutnat slovenské pečivo ktre mě ichvátilo chtěla jsem si tento koláč udělat ale zarazil mě Palmarín je to snad margyrín? prosím poraďte. mnohokrát děkuji.

  • Tereza J. | 6. 2. 2008 14:08

    Aha, takže to nie je pletenec:))) Ja som si myslela, že mi poradíte:))) Som vám veľmi vďačná za recept, je skutočne taký ako z obchodu, povedala by som, že lepší. Ešte raz vďaka. Doteraz som ho v obchode často nekupovala, ale piecť ho teda budem. A ešte dávam 1, minule som zabudla.

  • Slavo Č. | 6. 2. 2008 13:28

    Ten koláč je skutočne z mojej pekárne. Piekol som ho doma. Tam hore - to nie je pletenec, ale možno nejaká nerovnosť spôsobená kysnutím a pečením, ale pekne to vyzerá. Pečieme ho aj 2x do týždňa. Všetkým nám chutí a podstatná je aj rozdiel ceny za podobný v obchode a tiež prispôsobenie chuti.

  • Tereza J. | 5. 2. 2008 09:48

    Upiekla so Zemplínsky koláč podľa tohto receptu a chuťove skutočne zodpovedá tomu v obchode. Je dobý, len tá fotka tu je asi koláč z obchodu, však ? Usudzujem tak podľa farby koláča a pletenca na koláči. Ak sa mýlim, prosím Slava, nech napíše, ako pletenec robil, odobrali ste cesto a pletenec vrátili na koláč ? Ďakujem.

  • Jarka Mastilová | 27. 1. 2008 20:20

    Děkuji za odpověď.Mám Vegu a podle délky času to bude asi program 2(French).až ho budu dělat,tak dám vědět jak se mi povedl.

  • Tereza J. | 27. 1. 2008 19:28

    Mám pekáreň ETA Siesta a tam program TOAST trvá 3:50.

  • Jarka Mastilová | 26. 1. 2008 23:55

    Chtěla bych ho zkusit,ale nevím který program na mé pekárně by odpovídal.Napište někdo prosím,jak dlouho program TOAST trvá.

  • ELA | 18. 1. 2008 09:11

    paní Terezko, děkujeme za všechny zajímavé informace

  • Tereza J. | 17. 1. 2008 20:35

    Janka, zemplínsky koláč má podobnú chuť ako vianočka, ale je ľahší, nadýchanejší a menej sladký. Pani Ela, to, čo popisuje ozaj mohol byť zemplínsky koláč, na vrchu má cop. A konzumuje sa ako vianočka, teda s maslom, dýemom a pod. ale aj tak ako píšete, teda k mäsu. U nás sa podáva sladší koláč aj k mäsu, napr. na Veľkú noc si neviem predstaviť jesť šunku s chlebom, zásadne je to so sladkým barančekom a cviklou k tomu:))) Práve aj zemplínsky koláč sa vo väčšom predáva pred Veľkou nocou, vtedy sa najviac kupuje. Neviem, aký bude podľa tohto receptu, ale určite to vyskúšam.

  • ELA | 17. 1. 2008 11:12

    paní Terezko, setkala jsem se s tím, že tento (lehce sladký) koláč se na východním Slovensku podával spíš jako naše veka, tedy i k masu - byla to náhoda nebo je to "on"? byla to výborná nadýchaná "cihla" z bílého lehce sladkého těsta, nahoře se spleteným copem, a říkali tomu opravdu "koláč". děkuji

  • Jana | 16. 1. 2008 23:17

    Jak tento koláč chutná??Dá se to k něčemu přirovnat?Chtěla bych ho zítra upéct.

  • Tereza J. | 16. 1. 2008 15:55

    Ešte som zabudla, mal by mať tvar vaničky , užší a vyšší, asi ako z tej pekárne, takže tak by asi bolo treba zvoliť formu na pečenie.

  • Tereza J. | 16. 1. 2008 15:54

    Dá, kľudne to pečte v rúre. U nás dostať Zemplínsky koláč bežne v obchode, neviem, aký je tento, nerobila som, ale ten, čo predávajú v obchode je dobrý. Možno ten bude ešte lepší:)))

  • Anonym | 16. 1. 2008 09:10

    Nedalo by se to upéct v obyč.el.troubě?

  • Anonym | 16. 1. 2008 08:33

    Tento koláč lze upéct jen v domácí pekárně?V klasické el.troubě by to nešlo?

  • Anonym | 15. 1. 2008 15:25

    Moc moc díky!!!:-))

  • Tereza J. | 15. 1. 2008 13:54

    Palmarín je tuk na pečenie, ako Hera, teda nie Ceres ani 100% tuk.

  • zlata | 15. 1. 2008 12:57

    Palmarín je tuk vhodný na pečenie múčnikov, menej sa používa na plnku. Je podobý ako Hera. NIe je to 100 %-ný tuk.

  • Anonym | 15. 1. 2008 12:31

    Co je palmarín?Jako máslo či Hera?Nebo jako Ceres či sádlo?.Dík

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mléko polotučné Moučkový cukr Palmarín Polohrubá mouka Sůl Sušené droždí Sušené mléko
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kachna po staročesku

Kachna po staročesku

Bochánek, který se vždy povede

Bochánek, který se vždy povede

Tvarohový tunel plněný ovocem

Tvarohový tunel plněný ovocem

Čokoládový Baileys

Čokoládový Baileys

Mřížkový dýňový koláč

Mřížkový dýňový koláč

Variace na Kung-Pao

Variace na Kung-Pao

Prominentní rýže

Prominentní rýže

Kořeněný patizon v těstíčku

Kořeněný patizon v těstíčku

Šlehačkový dort s banány

Šlehačkový dort s banány

Doporučujeme

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

116
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
110
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
78
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
75
Klasické lečo
Klasické lečo
73
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří

Zajímavé články

Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým nakrmíte rodinu i pohostíte návštěvy
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým…
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
AHA.cz Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Sbohem a šáteček: Seriál Jedna rodina končí! Dojemné loučení Holubové, Vejvodové, Kostkové a spol.

Sbohem a šáteček: Seriál Jedna rodina končí! Dojemné loučení Holubové, Vejvodové, Kostkové a spol.

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

Další doporučené recepty:

Zelouka
Zelouka
Zemákové kotletky
Zemákové kotletky
Zemlbába se švestkami
Zemlbába se švestkami
Zimní minestrone
Zimní minestrone
Zimní quiche
Zimní quiche
Zimní rakytníková vzpruha
Zimní rakytníková vzpruha
  • Recepty.cz
  • Zemplínský koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact