• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zelouka
Napište svůj komentář k receptu

Zelouka

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelouka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g kysané zelí
    • 500
      g vařené brambory
    • 5
      ks vařená vejce
    • 1,50
      l voda
    • 2,50
      dl smetana 12%
    • sůl
    • bobkový list
    • pepř celý
    • kmín
    • 60
      g hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Zelí uvaříme ve vodě s divokým kořením, solí a kmínem do měkka, zahustíme smetanou s moukou a povaříme. Polévku lze doplnit kostičkami vařených brambor a vajec, nebo se obojí podává zvlášť.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marbrun | 29. 1. 2016 08:34

    Moje maminka i babička dělaly jenom "bílou" zelňačku. Vajíčko dávaly syrové do ještě vařící se polévky a vidličkou promíchaly. Potom se polévka nalévala na šťouchané brambory se smaženou cibulkou. Famózní záležitost. V tradici doma pokračujeme. Polévka je oblíbenější než známější "červená"

  • BronislavaP
    BronislavaP | 28. 1. 2016 17:41

    U nás doma zbožňujeme kysané zelí, takže jsem ho tam naládovala ještě více a výsledek byl skvělý...

  • Ilona Galová | 4. 1. 2012 18:23

    Dělám jí obdobně s kysanou smetanou.

  • Zdena | 6. 6. 2011 19:25

    Obyčejná a dobrá polévka,podávám jí s bramborem na loupačku rozpečeným v troubě a do polévky dávám brambor jen trochu.

  • Di - | 12. 11. 2009 07:27

    Tak téhle polévce se u nás doma říkalo couračka a jedla se na Štědrý den v poledne jako postní jídlo. Kdo se postil, viděl zlaté prasátko (??). Musím se přiznat, že mě moc nejela, ale protože mám ráda tradice, tak vařím na Štědrý den zelňačku ovšem s klobásou a paprikou. S postním jídlem to pak opravdu nemá nic společného, zlaté prasátko se nedostavuje ....

  • Jarka O. | 11. 11. 2009 20:53

    My jsme to doma jedli s bramborama na loupačku, byly v míse uprostřed stolu a každý si osolil ten svůj brambor, ukousl a zajedl polévkou...mňam! Ještě ji občas dělám. Vejce k tomu nedávám, ale nemůže to s ním být špatné :-)

  • recepty 73 | 11. 11. 2009 16:09

    Recept je opsaný z časopisu,ale osobně jsem vyzkoušel.Brambory a vejce jsem podával zvlášť a koření jsem vařil v gázovém pytlíčku,abych ho nemusel pracně lovit.Je to takové nenáročné,rychlé.Množství koření nebylo přesně udáno,takže každý jak uzná za vhodné.Jiří

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Brambory Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Polévky Z brambor Ze zeleniny Bezmasá jídla Oběd Večeře Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Hladká mouka Kmín Kysané zelí Pepř celý Smetana 12% Sůl Vařená vejce Vařené brambory Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové krokety

Bramborové krokety

Tatarský biftek II.

Tatarský biftek II.

Dětský dvoupatrový dort

Dětský dvoupatrový dort

Květákový nákyp

Květákový nákyp

Zapékané kysané zelí

Zapékané kysané zelí

Máslová vánočka

Máslová vánočka

Tzaziky

Tzaziky

Jednoduché staročeské plátky se žampiony

Jednoduché staročeské plátky se…

Tvarohová rýže

Tvarohová rýže

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

23
Mrkvový koláč s ricottou
Mrkvový koláč s ricottou
18
Halloumi z grilu na salátu
Halloumi z grilu na…
17
Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Sýrovo-smetanové…
16
Cuketové těstoviny s ricottou a citronem
Cuketové těstoviny s…
16
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Zelný salát se sýrem a česnekem
Zelný salát se sýrem a česnekem
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát z kysaného zelí
Zelný salát z kysaného zelí
Zemákové kotletky
Zemákové kotletky
Zemlbába se švestkami
Zemlbába se švestkami
Zemplínský koláč
Zemplínský koláč
  • Recepty.cz
  • Zelouka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact