• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zelňačka II.
Napište svůj komentář k receptu

Zelňačka II.

autor: princezna
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelňačka II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,50
      l voda
    • 1
      sklenice sterilované zelí
    • 3
      ks brambory
    • 1
      ks klobása
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      ks feferonka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka kmín
    • 2
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      lžíce mletá paprika

Postup přípravy receptu

1
Vodu přívedeme k varu. Nakrájíme na kostky brambory, klobásku na kolečka, scedíme zelí a nakrájíme na drobno a feferonku na jemno. Když voda začne vřít, přidáme do ní všechny nakrájené suroviny. Osolíme, okmínujeme a povaříme. Potom rozmícháme smetanu s moukou a paprikou. Když jsou brambory měkké, nalijeme ochucenou smetanu do polévky a vše krátce povaříme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelňačka s paprikovou klobásou

Zelňačka s paprikovou klobásou

Babiččina zelňačka

Babiččina zelňačka

Vánoční zelňačka s tofu

Vánoční zelňačka s tofu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kokot | 29. 12. 2016 15:25

    Neumite varit

  • Jarda | 29. 10. 2011 14:56

    Tak jsme zkoušeli s přítelkyní tento recept a řeknu vám... katastrofa, děs, běs =-O Polévka byla sladká, jinak vodnatá. Prostě voda se zelím. Tak jsem do toho dal feferonku (poslední záchrana) a u jídla jsme slzeli jaká to byla síla - pálivá voda se zelím :-$ Co jsme udělali špatně, i když jsme dodrželi recept?

  • Veronika Lindner | 22. 4. 2008 13:57

    To je zelnacka jak ma byt.Vcera jsem ji delala,je rychla a vyborna.

  • otaznik | 12. 11. 2007 02:28

    Recept je fakt jednoduchý a výborný.

  • Jana Pátková | 22. 10. 2007 19:53

    Jak už bylo tady řečeno, napřed povařím brambory a až potom přidám zelí, jinak to není ono, nebo brambory povařím zvlášť a přidám do polévky se zelím apod. Jinak recept je dobrý,vařím podobně. Ale brambory a zelí najednou se neuvaří, brambory jsou natvrdlé. Všechny ostatní přílohy jsou vynikající a polévka také.

  • Dasha Matušů | 22. 10. 2007 18:08

    Dneska zkouším tento recept a nemůžu si vynachválit :) Je to šíleně jednoduché a je to hnedka >>> doporučuji tedy všem, kteří mají tuto polévku rádi, ale bojí se ji připravit, že by ji pokazili. Já jsem tedy nepřidala feferonku, protože bych polívku pak jedla sama, ale myslím, že feferonka je dobrá obměna pro ty, kteří si libují v ostřejších jídlech... Moc děkuji za recept

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Feferonka Klobása Kmín Mletá paprika Polohrubá mouka Sterilované zelí Sůl Voda Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kynuté lívance mojí babičky

Kynuté lívance mojí babičky

Ledový salát se smetanou

Ledový salát se smetanou

Kuře po židovsku podle paní Konstancie Železné

Kuře po židovsku podle paní…

Klasická žemlovka

Klasická žemlovka

Laskonky pravých Labužníků

Laskonky pravých Labužníků

Křupavé cibulové kroužky

Křupavé cibulové kroužky

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Dort s nutelovým krémem

Dort s nutelovým krémem

Pečená dýně

Pečená dýně

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

26
Mojito Relax limetka
Mojito Relax limetka
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
12
Ganache do koblih nebo dortů
Ganache do koblih nebo…
11
Česnekové kořeněné kuře (králík)
Česnekové kořeněné kuře …
10
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Felix a Dáda u hrobu Aničky: Neúplná urna a proč nepřišel její bratr

Felix a Dáda u hrobu Aničky: Neúplná urna a proč nepřišel její bratr

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Kupujete si oblečení, které potom nenosíte? Zkuste v obchodě tyto triky!

Kupujete si oblečení, které potom nenosíte? Zkuste v obchodě tyto triky!

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Petr Rychlý (60): Utajený infarkt!

Petr Rychlý (60): Utajený infarkt!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Zelňačka II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact