• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zeleninová polévka zdravě a chutně
Napište svůj komentář k receptu

Zeleninová polévka zdravě a chutně

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zeleninová polévka zdravě a chutně
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks brambory vetsi
    • 300
      g mražený hrášek
    • 300
      g mražený špenát
    • 1
      ks cibule
    • řapíkatý celer 1 rapik bez listu
    • 70
      g kroupy
    • 1
      lžička fenyklová semínka
    • bazalka cerstva, nekolik listku
    • panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Kroupy propláchneme vodou a dáme do hrnce s cca 800 ml studené vody. Brambory nakrájime na kostky a přidáme ke kroupám, taktéž přidáme fenyklová semínka a cibuli nakrájenou nadrobno. Přivedeme k varu, po 15 minutách přidáme řapík celeru nakrájený nadrobno, špenát a hrášek. Vaříme dokud všechna zelenina není měkká, kdyby polévka byla přiliš hustá, můžeme přilít horkou vodu. Nakonec přidáme omyté lístky bazalky natrhané na kousky, osolíme, přilijeme cca 3 lžíce oleje, promícháme a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zeleninová stehýnka - zdravě a chutně

Zeleninová stehýnka - zdravě a chutně

Tvarohové kuličky - zdravě a chutně :-)

Tvarohové kuličky - zdravě a chutně :…

Prokládané brambory s cuketou - zdravě a chutně

Prokládané brambory s cuketou -…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pippiva
    pippiva | 6. 1. 2012 10:16

    Mate pravdu, nejedna se o klasickou ridkou polevku. Nemusi se zahustovat a jak uvadim v receptu, kazdy si ji muze dodatecne rozredit podle gusta a dosolit se muze vzdycky (bujon nepouzivam). Ja ji delam jako jediny chod, je hodne syta. Jsem rada, ze chutnalo. :-)

  • Pavla | 5. 1. 2012 14:36

    Polévkou bych to nenazvala, spíš kaší a to jsem dolévala a dolévala a dolévala. Hrášku jsem dala míň a olej vyměnila za máslo a přidala česnek, který u nás ke špenátu neodmyslitelne patří a taky jsem ochucovala Magi bujonem. Jedl i můj chlap, takže dobrý ;-) :-) .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Zdravě i chutně Polévky Ostatní Dietní Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Brambory Cibule Fenyklová semínka Kroupy Mražený hrášek Mražený špenát Panenský olivový olej Řapíkatý celer
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Perník II.

Perník II.

Mexické placky tortillas z mouky

Mexické placky tortillas z mouky

Slavnostní bramborová kaše

Slavnostní bramborová kaše

Domácí veka

Domácí veka

Česnekovo-sýrová omáčka

Česnekovo-sýrová omáčka

Jarní bramborový salát

Jarní bramborový salát

Čalamáda na špagety

Čalamáda na špagety

Batáty s masem a zeleninou - zapečené

Batáty s masem a zeleninou - zapečené

Svíčková dle Ládi Hrušky

Svíčková dle Ládi Hrušky

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

45
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…
15
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Kundosaki (33) ze Survivoru půl roku po porodu… Rozchod s otcem dcery!

Kundosaki (33) ze Survivoru půl roku po porodu… Rozchod s otcem dcery!

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Zeleninová polévka s rýží
Zeleninová polévka s rýží
Zeleninová polévka s ředkvičkovými listy
Zeleninová polévka s ředkvičkovými listy
Zeleninová polévka se šťovíkem a smetanou
Zeleninová polévka se šťovíkem a…
Zeleninová roláda
Zeleninová roláda
Zeleninová rýže
Zeleninová rýže
Zeleninová rýže s přírodním masem
Zeleninová rýže s přírodním masem
  • Recepty.cz
  • Zeleninová polévka zdravě a chutně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact