• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zeleninová frittata
Napište svůj komentář k receptu

Zeleninová frittata

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zeleninová frittata
Zeleninová frittata
Zeleninová frittata
Zeleninová frittata
Zeleninová frittata
Zeleninová frittata
4fotografie
Nahrát fotku
 

Italská frittata se ze všeho nejvíc podobá vaječné omeletě, obvykle však bývá obohacená i o další suroviny. Naše verze je plná vydatné zeleniny od cukety přes hrášek až po špenát. Můžete si ji dát ještě teplou, ale stejně dobrá je i za studena.

Suroviny

8 porce
    • 350
      g cuketa
    • sůl na dochucení
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 3
      ks vejce středně velká
    • 5
      snítka petržel hladkolistá
    • 75
      ml mléko odtučněné
    • pepř mletý na dochucení
    • 3
      snítka tymián
    • 1
      svazek jarní cibulka
    • 150
      g hrášek
    • muškátový oříšek na dochucení
    • 200
      g listový špenát

Postup přípravy receptu

1
Hrášek a špenát opláchněte a osušte. Omytou cuketu nakrájejte na plátky, očištěnou jarní cibulku nadrobno, lístky petržele a tymiánu nasekejte.

RADA: Jak krájet cibuli? Koukněte na video!

2
Troubu předehřejte na 180 °C.
3
Vejce prošlehejte s mlékem, osolte, opepřete a poprašte trochou strouhaného muškátového oříšku. Na širší pánvi se zesíleným dnem rozehřejte olej a osmažte na něm zeleninu. Osolte ji a opepřete, přesuňte do zapékací formy, zalijte vejci a asi 25 minut zapékejte.

RADA: Jak správně skladovat vajíčka?

4
Podávejte krájené na řezy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špenátové lasagne

Špenátové lasagne

Špenátové balíčky

Špenátové balíčky

Špenátová polévka se smetanou

Špenátová polévka se smetanou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • swolonda | 15. 2. 2014 14:59

    Počet porcí je sice dost mimo (to co nám stačilo na 4 porce je tu uvedeno jako 12 porcí), ale jinak nám moc chutnalo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky FOOD Zelenina
Pokrmy Chuťovky Ze zeleniny Slané Svačina Večeře Pečení Smažení Vegetariáni Bez lepku Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cuketa Hrášek Jarní cibulka Listový špenát Mléko Muškátový oříšek Olivový olej Pepř mletý Petržel Sůl Tymián Vejce

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí námořnické maso

Hovězí námořnické maso

Pikantní segedínek

Pikantní segedínek

Jednoduchá sýrovo-žampionová omáčka

Jednoduchá sýrovo-žampionová omáčka

Plněné ořechy IV.

Plněné ořechy IV.

Výborné zapečené kuřecí s tatarkou

Výborné zapečené kuřecí s tatarkou

Sladké oplatky

Sladké oplatky

Babiččina zbojnická pečeně

Babiččina zbojnická pečeně

Masová minutka na zeleno - rychle a chutně

Masová minutka na zeleno - rychle a…

Tikka masala

Tikka masala

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

25
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
22
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
16
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
15
Míša řezy
Míša řezy
14
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Kundosaki (33) ze Survivoru půl roku po porodu… Rozchod s otcem dcery!

Kundosaki (33) ze Survivoru půl roku po porodu… Rozchod s otcem dcery!

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Zeleninová bramboračka
Zeleninová bramboračka
Zeleninová česnečka s kroupami
Zeleninová česnečka s kroupami
Zeleninová česnečka s krutony
Zeleninová česnečka s krutony
Zeleninová galetka
Zeleninová galetka
Zeleninová letní polévka s těstovinovou rýží
Zeleninová letní polévka s těstovinovou…
Zeleninová mísa s vejcem a slaninkou
Zeleninová mísa s vejcem a slaninkou
  • Recepty.cz
  • Zeleninová frittata
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact