• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Závin z listového těsta s česnekem
Napište svůj komentář k receptu

Závin z listového těsta s česnekem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 70
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Závin z listového těsta s česnekem
Závin z listového těsta s česnekem
Závin z listového těsta s česnekem
Závin z listového těsta s česnekem
Závin z listového těsta s česnekem
Závin z listového těsta s česnekem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      ks vejce
    • 250
      g tavený sýr
    • 400
      g listové těsto
    • 1
      hrst strouhanka
    • 200
      ml zakysaná smetana
    • 250
      g moravské uzené

Postup přípravy receptu

1
Z tohoto množství budou 2 záviny, proto si vše rozděíme na 2 poloviny.
2
Listové těsto rozválíme asi na 20x40 cm a ze sýra, kysané smerany a česneku vidličkou umícháme směs. Protože na potření závinu bude stačit půl vejce, tak ho v hrníčku rozmícháme a polovinu přilejeme ke směsi sýra. Středem těsta položíme plátky uzeného masa do řady za sebou, na to pomažeme sýrovou směs, lehce zaprášíme strouhankou a na to znovu položíme maso a tak opakujeme, až vše spotřebujeme. Je jedno, budeme-li končit sýrem nebo masem.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

3
Pak lehce přehneme zbývající těsto přes sebe a závin uložíme na plech vypláchnutý vodou nebo na pečící papír přehnutými konci dolů. Pomažeme vejcem a dáme péct do vyhřátě trouby tak na 200 °C. Pečeme asi 10 min, potom zmírníme na 150 °C a dopečeme asi 10 min. Troubu nesmíme nejméně 15 min. otevírat.Závin má oproti jiným slaným závinům tu výhodu, že po nakrájení z něj nic nevypadává a dobře drží pohromadě.Jí se studený, ale nejlepší je vlažný.

RADA: 5 vychytávek k pečení sladkého i slaného!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkový závin z listového těsta

Jablkový závin z listového těsta

Závin z listového těsta na slano

Závin z listového těsta na slano

Závin z listového těsta se špenátem

Závin z listového těsta se špenátem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 28. 8. 2014 19:40

    Dobrý hutný závin. Sice ne moc zdravý, ale tak už to u výborných věcí často bývá :) Důležité je, že v něm nejsou žádné "problematické" suroviny, takže je ideální pro párty, kde nevíte, kdo co nejí. S tímto se velmi pravděpodobně zavděčíte všem :)

  • Jandy | 7. 4. 2013 14:14

    výborný recept, trochu som ho upravila,kedže som nemala tavený syr, tak som do smotany nastruhala tvrdý syr / dosť vela/ a tiež čerstvú pažitku, ktorá prevoňala celý koláč, mňam....

  • katuusss | 2. 8. 2012 20:46

    Recept se stal našim oblíbeným -děláme několikrát do roka - moc dobré! :)

  • barus.v | 14. 12. 2011 18:25

    Je moc dobrý ;-)

  • Jana | 10. 5. 2011 06:53

    Je výborný :-)

  • MartikK
    MartikK | 15. 3. 2011 23:07

    Opravdu moc dobré, jen je potřeba nepřehnat to se sýrovou směsí. Minule, když jsem ho dělala, dala jsem jí tam v poměru k uzenému masu více a bylo to moc hutné - stačil jeden kousek a člověk byl plný :) Příště určitě uberu.

  • kalash.nika | 15. 10. 2010 14:08

    Je výborný, dávám za 1. Zítra ho poněkolikáté dělám návštěvě.

  • Dany PB
    Dany PB | 7. 10. 2010 23:54

    Já použila šunku a bylo to moc dobré :-)

  • Šárka Rudlová | 17. 8. 2010 10:17

    Místo zakysané smetany jde i bílý jogurt.

  • Martina Hájková | 13. 10. 2009 14:48

    Super,jednoduché,ryché chutné...1*

  • Miroslava Červenková | 19. 9. 2009 15:17

    Výborné, skvělé, mňamózní!!!!!!!!!

  • Roman Raba | 31. 7. 2009 20:08

    Závin byl nejlepší, co jsem kdy z listového těsta jedl. Ještě vlažný je skutečně fantastický. 1.

  • Jana Vencková | 16. 1. 2009 21:48

    Díky za recept, zkoušela jsem dnes poprvé a dost mě nadchnul :-))...myslela jsem si, že ho budu mít na víkend k večeři, ale v podstatě jsme ho "sežrali" hned při ochutnávce, jak se povedl (respektive já sama). Takže velká jedna a určitě zařazuji do oblíbených. Dělám různé jiné slané náplně do listového těsta, ale tohle je super nápad. Pěkně se to vrství a nic nevypadává. Jen jsem měla 500 gr těsta, takže i taveného sýra jsem dala 350 gr a stejně tak moravského uzeného.

  • Jana Remková | 12. 7. 2008 09:34

    Tak se nerozčilujte Helo,je to dobrý recept a hned jsem taky přidala jedničku,protože ho znám a vím,že je fakt dobrý.Nevím,kterou Terezu mislíte,Terezu J.? nemyslím,že by byla taková,to se někdo jen baví.

  • Hela - | 12. 7. 2008 08:00

    Včera 11x jednička, dnes přibyla 5. To ti to Terezo opravdu dělá tak dobře ?

  • Oldřich Gargulák | 10. 7. 2008 20:30

    Myslíte VIP? Placené služby?

  • Simča Sládková | 10. 7. 2008 20:21

    No Oldo, takhle vpravo jsou 4 okna s názvy "diskusní forum" "fotogalerie", "blog" a čtvrtá z nich "chat" :-)

  • ladislava staffenová | 10. 7. 2008 18:58

    Jano a už jste na ten chat přišla?Mně se to ještě nepovedlo,sice se dostanu skrz,ale pak prostě nic.Žádná reakce,a to tam je od Kovářů návod.Asi bychom to měli prubnout,až bude čas.Třeba se to všichni i naučíme :-))

  • Oldřich Gargulák | 10. 7. 2008 18:01

    Taková jsem já. Jaký chat.

  • Jana Remková | 10. 7. 2008 17:27

    Oldřichu,žasnu,jste ochota sama.Jindřiško,asi jste na to už přišla,že?Taky jsem na to sice přišla sama,ale těch ikonek jsem si taky hned nevšimla.Dodnes spoustu věcí nevím.Třeba,jak se dostat na chat v těchto receptech.

  • jindřiška ševčíková | 10. 7. 2008 11:27

    Děkuji moc,ty ikonky nad fotkou jsem fakt nezaregistrovala.A dokonce se mi to i povedlo.Tak dobrou chuť.

  • Oldřich Gargulák | 10. 7. 2008 11:10

    Zkuste na to přijít sama, systémem pokus-omyl.Já to tak dělám; PC jsou blbovzdorné-to myslím i na sebe. Až bude nejhůře, klik na pravou ikonku nad foto.

  • jindřiška ševčíková | 10. 7. 2008 11:01

    dobrý den,můžu poprosit o radu jak se dávají recepty do oblíbených?děkuji

  • Gábina H | 10. 7. 2008 09:08

    Ještě jsem zapomněla pochválit to balení závinu. Vypadalo to moc hezky, nic nevytékalo. Určitě využiji i u dalších receptů.

  • Gábina H | 10. 7. 2008 09:07

    Závin byl výborný, těsto jsem dělala podle receptu Listové těsto bez překládání, taky výborné..

  • Danka Snášelová | 26. 4. 2008 19:17

    Vyzkoušela jsem tento závin na manželovu oslavu narozenin. Výsledek - výborná česneková chuťovka. Dala jsem 3 vrstvy nádivky. Uzené jsem měla trochu větší, proto jsem i závin vytvořila o kapánek širší. A to byla chyba, protože po upečení - při krájení byly řezy o něco delší. Proto jsem je pro lepší manipulaci překrojila na půl. Na chuti to ale vůbec neubralo. Autorka má pravdu. Závin má oproti jiným slaným závinům tu výhodu, že po nakrájení z něj nic nevypadává a dobře drží pohromadě. Helo, děkuji za recept a dávám velikánskou 1.

  • Vlaďka Dary | 14. 3. 2008 15:49

    Tož jsem také zkusila tuhle dobrotu a fakt je supr,dávám za 1!Teď jsem dopekla novou várku,aby byl mls na víkend,ale mám dojem,že se možná nedočká ani sobotního rána:-)Díky za prima recept!

  • Hela - | 12. 3. 2008 20:29

    Ahoj Mino, musela jsem se smát tvému komentáři. Doufám, že jsi si při tom pochutnávání na mě vzpoměla! Je to, jako bys byla u mě na návštěvě - akorát sis to musela upéct sama...haha...

  • milena kubikova | 12. 3. 2008 19:07

    tak toto je uzasna zalezitost....bola by som schopna sama zjest cely jeden zavin a mamicka druhy....este, ze mame v sebe klapku a pevnu volu....ale treba ju teda sakra velku...tu volu.....je to fajneeee

  • Jana Kutačová | 2. 2. 2008 19:57

    Vynikající závin,dělala jsem na svou oslavu narozenin.Všichni moc chválili.o)

  • Jarka O. | 17. 1. 2008 17:07

    Helo, nechala jsem Vám vzkaz u Strašidýlek. Jinak děti pily jako duhy, vypily půl láhve malinového sirupu s vodou:-))))))

  • Hela - | 17. 1. 2008 13:22

    To mě překvapilo a potěšilo, že právě na tenhle recept padla vaše volba v kroužku vaření pro děti. Velmi dobře se totiž na to pije a tak ho dělám spíš na nějaké oslavy. Abych pravdu řekla, právě na vás a váš kroužek jsem myslela p. Jarko Oumarová, když jsem sem dávala recept na Strašidýlka.

  • Jarka O. | 17. 1. 2008 07:17

    Spáchali jsme to v úterý s dětmi na kroužku vaření a chutnalo nám moc, děti posílají 1:-)

  • Zuzana Šindlerová | 14. 1. 2008 12:19

    Nedala jsem strouhanku, jinak vše úplně stejné, ale namazala jsem směs na celou plochu, na to moravské a zamotala jako na šneky, nemá to chybu, opravdu vlažné je to super, jaké je to studené, Helo, to nevíme, protože mně to doma zblajzli málem i s pečícím papírem. Děkuji za recept a dávám rozhodně za 1*.

  • Anonym | 4. 1. 2008 07:21

    Dělám velice podobnou směs (tedy bez strouhanky a uzeného,přidám nastrouhaný eidam či goudu a trochu majolky)a mažu na plátky veky ,pak zapékám v troubě do růžova.Bezva chuťovka.Ten závin bude určitě taky moc fajn.Česnek a sýr, to nikdy nezklame.:-) PS

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané štrůdly a rolády Jednohubky
Chuťovky Slané Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Listové těsto Moravské uzené Strouhanka Tavený sýr Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lilková směs s nivou

Lilková směs s nivou

Bramborové placičky se špenátem

Bramborové placičky se špenátem

Vepřové medailonky s pepřovou omáčkou

Vepřové medailonky s pepřovou omáčkou

Dýňová polévka s česnekem a krutony

Dýňová polévka s česnekem a krutony

"Dospělácké" řezy

"Dospělácké" řezy

Bramborovo-kapustové placičky

Bramborovo-kapustové placičky

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari

Gnocchi / Těstoviny se smetanou,…

Jahodový (ovocný) pohár

Jahodový (ovocný) pohár

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

59
Bramborová pomazánka  na chlebíčky
Bramborová pomazánka na…
38
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…
35
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
34
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
34
Lasagne s mletým masem
Lasagne s mletým masem

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Vysportovaná popová diva Dua Lipa: Ukázala břišáky!

Vysportovaná popová diva Dua Lipa: Ukázala břišáky!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Další doporučené recepty:

Závin z bramborového těsta
Závin z bramborového těsta
Závin z listového těsta na slano
Závin z listového těsta na slano
Závin z listového těsta s červenou řepou
Závin z listového těsta s červenou řepou
Závin z listového těsta se špenátem
Závin z listového těsta se špenátem
Závin z listového těsta se zelím a slaninou
Závin z listového těsta se zelím a…
Zavináč: recept dle časopisu F.O.O.D.
Zavináč: recept dle časopisu F.O.O.D.
  • Recepty.cz
  • Závin z listového těsta s česnekem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact