• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapékané brambory se slaninou
Napište svůj komentář k receptu

Zapékané brambory se slaninou

autor: garfieldmail
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 126
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékané brambory se slaninou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 300
      g anglická slanina
    • 2
      cibule 1-2
    • 1
      smetana
    • 250
      g eidam sýr
    • sádlo
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Množství ingrediencí (brambory, slanina, cibule) dle velikosti zapékací mísy. Zapékací mísu vymažte sádlem. Oloupejte brambory a nakrájejte na 0,5 cm silné plátky, rozkrojte cibuli na půl a pak na plátky, nakrájejte slaninu (ideální koupit rovnou krájenou). Do mísy dejte na dno nejdříve nakrájené syrové brambory, na ně proužky cibule, důkladně posolte a podle potřeby popepřete, pak slaninu. Pak zase brambory, cibule, sůl, pepř, slanina... Poslední vrstvu tvoří brambory, sůl, pepř. Poté rovnoměrně zalijte smetanou, důležité je nedávat brambory a slaninu moc natěsno nebo nahusto, jinak tím smetana dobře neproteče. Přikryjte víkem mísy, dejte zapéct na 230 °C, cca 1 hodina, dokud nezačnou horní brambory zlátnout. Mezitím si najemno nastrouhejte sýr. Až budou hotové brambory, posypejte sýrem a bez víka pečte ještě asi 10 minut, až začne lehce zlátnout i sýr.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapékané brambory s kysaným zelím, slaninou klobásou a tymiánem

Zapékané brambory s kysaným zelím,…

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Brambory (těstoviny) s dýní - zapékané

Brambory (těstoviny) s dýní - zapékané

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • VikingKing | 5. 11. 2013 12:20

    Vyzkoušeno, s e ž r á n o a uloženo do oblíbených <:-) Víc takových mňamózních a jednoduchých receptů! 8-)

  • Monika Š. | 30. 10. 2008 13:41

    V ingrediencích mám malou, pro někoho možná matoucí chybičku :) Smetana 215 g (žlutý kelímek 12%). Děkuji za opravu.

  • Iveta Bílková | 26. 9. 2008 07:36

    Já dávám do smetany dijonskou hořčici. Je to dobré, vyzkoušejte!

  • Tereza Hrdličková | 25. 9. 2008 20:12

    Tohle jidlo je opravdu vyborne, patri mezi nase nejoblibenejsi. Akorat ja syr davam do kazde vrstvy a ne pouze na tu posledni (dle hesla "syru neni nikdy dost"). Davam za 1.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Uzené Večeře Pečení Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Cibule Eidam sýr Pepř mletý Sádlo Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

Výborné plněné papriky

Výborné plněné papriky

Lilkové koláčky

Lilkové koláčky

Přírodní maso s cuketou - minutka

Přírodní maso s cuketou - minutka

Dort "Hlava koně"

Dort "Hlava koně"

Chia dezert s mangem

Chia dezert s mangem

Makové muffiny s ovocem

Makové muffiny s ovocem

Plněné ořechové rohlíčky

Plněné ořechové rohlíčky

Carpaccio z rajčat

Carpaccio z rajčat

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

14
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
13
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
12
Kotlety na smetaně
Kotlety na smetaně
11
Salát tabouleh
Salát tabouleh
10
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Velkolepé turné Lucie slavící 40 let: Roboti, hvězdy a 22 vypalovaček!

Velkolepé turné Lucie slavící 40 let: Roboti, hvězdy a 22 vypalovaček!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

  • Recepty.cz
  • Zapékané brambory se slaninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact