• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapečený rýžový nákyp s meruňkami
Napište svůj komentář k receptu

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

autor: Terki
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečený rýžový nákyp s meruňkami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g rýže nejlépe té nejobyčejnější
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      kostka tvaroh polotučný
    • 80
      g cukr
    • 0,50
      l mléko
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      sklenice meruňkový kompot

Postup přípravy receptu

1
Rýži uvaříme v osolené vodě do měkka. V misce utřeme máslo s tvarohem a cukrem. Hlubší zapékací mísu vymažeme máslem a nasypeme do ní 1/3 uvařené rýže, na ni rozetřeme polovinu tvarohové směsi a poklademe polovinou okapaných meruněk. Zasypeme zase rýží a celé ještě jednou opakujeme, nahoře bude poslední třetina rýže. V mléce rozšleháme vejce a zalijeme tím rýžovou směs. Pečeme na 170 °C cca 35 min., asi 5 min. před koncem pečení celý nákyp posypeme vanilkovým cukrem a dopečeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s mandarinkami

Rýžový nákyp s mandarinkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • AlenkaSk | 6. 4. 2012 13:16

    Také jsem vyzkoušela a byl výborný, celá rodina si ho chválila. Jen jsem pekla déle, 40 minut je podle mě málo.

  • ŠKORNÍKOVÁ | 18. 5. 2011 12:26

    Dobrý den,pečete v přikryté nebo odkryté nádobě?Děkuji. :-\

  • Martina | 13. 12. 2010 11:06

    Dobrý den je mi 14 let a velmi ráda vařím ted jsem nemocná a jsem dva týdny doma proto si na takových stránkách jako je tahle hledám nové a nové recepty zrovna dneska jsem váš rýžový nákyp dělala už je hotoový a je opravdu výborný....a myslím si že bude chutnat i mým rodičům a prarodičům :-)

  • Tereza Rydlová | 31. 10. 2008 08:36

    Je to výborné, ale já nevrstvím. Všechno smíchám dohromady i s ovocem a dám zapéct :-)

  • Jana Remková | 24. 8. 2008 12:29

    Nezlobte se,Karlo,ale po 45 minutách ani stopa po pečení-řekla bych,že máte něco s troubou.Taky si myslím,že té rýže jde hned přivařit více,ikdyž si myslím,že 200g je dost,ale to záleží na počtu jedlíků,to už jaksi musí každý sám vědět.kolik nás na to bude

  • Jana Remková | 24. 8. 2008 12:25

    Nezlobte se,Karlo,ale po 45 minutách bílé-řekla bych,že máte něco s troubou.Co se týká té rýže,toho množství,určitě se podle jedlíků dá udělat hned více,třeba 400 g.

  • Karla Kalousková | 24. 8. 2008 11:58

    zoufale malo ryze, vyslo mi to tak tak na dve patra, takze min. 350g ryze a doba peceni.. po 45ti minutach jsem to mela zvrchu porad bile.. po zapeceni ani stopy..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Rýžový nákyp Rýže
Pokrmy Sladké Z rýže Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Máslo Meruňkový kompot Mléko Rýže Sůl Tvaroh Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ořechové řezy naší babičky

Ořechové řezy naší babičky

Super jablkové knedlíky

Super jablkové knedlíky

Bílý toastový chléb

Bílý toastový chléb

Grilovaný losos

Grilovaný losos

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný pomerančem

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný…

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O…

Blesková rýže kari podle Lidušky

Blesková rýže kari podle Lidušky

Limoncello

Limoncello

Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí - rychle a chutně

Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí -…

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

32
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
25
Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi
Jednoduché zeleninové…
25
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
20
Bramborovo-cizrnová polévka s koprem
Bramborovo-cizrnová…
15
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plnotučná hořčice s…

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Velkolepé turné Lucie slavící 40 let: Roboti, hvězdy a 22 vypalovaček!

Velkolepé turné Lucie slavící 40 let: Roboti, hvězdy a 22 vypalovaček!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Další doporučené recepty:

Zapečený pangasius
Zapečený pangasius
Zapečený pangasius II.
Zapečený pangasius II.
Zapečený pórek s parmskou šunkou
Zapečený pórek s parmskou šunkou
Zapečený špenát s rajčaty
Zapečený špenát s rajčaty
Zapékaná brokolice
Zapékaná brokolice
Zapékaná čekanka po francouzsku
Zapékaná čekanka po francouzsku
  • Recepty.cz
  • Zapečený rýžový nákyp s meruňkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact