• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečený rýžový nákyp s meruňkami
Napište svůj komentář k receptu

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

autor: Terki
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečený rýžový nákyp s meruňkami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g rýže nejlépe té nejobyčejnější
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      kostka tvaroh polotučný
    • 80
      g cukr
    • 0,50
      l mléko
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      sklenice meruňkový kompot

Postup přípravy receptu

1
Rýži uvaříme v osolené vodě do měkka. V misce utřeme máslo s tvarohem a cukrem. Hlubší zapékací mísu vymažeme máslem a nasypeme do ní 1/3 uvařené rýže, na ni rozetřeme polovinu tvarohové směsi a poklademe polovinou okapaných meruněk. Zasypeme zase rýží a celé ještě jednou opakujeme, nahoře bude poslední třetina rýže. V mléce rozšleháme vejce a zalijeme tím rýžovou směs. Pečeme na 170 °C cca 35 min., asi 5 min. před koncem pečení celý nákyp posypeme vanilkovým cukrem a dopečeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s mandarinkami

Rýžový nákyp s mandarinkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • AlenkaSk | 6. 4. 2012 13:16

    Také jsem vyzkoušela a byl výborný, celá rodina si ho chválila. Jen jsem pekla déle, 40 minut je podle mě málo.

  • ŠKORNÍKOVÁ | 18. 5. 2011 12:26

    Dobrý den,pečete v přikryté nebo odkryté nádobě?Děkuji. :-\

  • Martina | 13. 12. 2010 11:06

    Dobrý den je mi 14 let a velmi ráda vařím ted jsem nemocná a jsem dva týdny doma proto si na takových stránkách jako je tahle hledám nové a nové recepty zrovna dneska jsem váš rýžový nákyp dělala už je hotoový a je opravdu výborný....a myslím si že bude chutnat i mým rodičům a prarodičům :-)

  • Tereza Rydlová | 31. 10. 2008 08:36

    Je to výborné, ale já nevrstvím. Všechno smíchám dohromady i s ovocem a dám zapéct :-)

  • Jana Remková | 24. 8. 2008 12:29

    Nezlobte se,Karlo,ale po 45 minutách ani stopa po pečení-řekla bych,že máte něco s troubou.Taky si myslím,že té rýže jde hned přivařit více,ikdyž si myslím,že 200g je dost,ale to záleží na počtu jedlíků,to už jaksi musí každý sám vědět.kolik nás na to bude

  • Jana Remková | 24. 8. 2008 12:25

    Nezlobte se,Karlo,ale po 45 minutách bílé-řekla bych,že máte něco s troubou.Co se týká té rýže,toho množství,určitě se podle jedlíků dá udělat hned více,třeba 400 g.

  • Karla Kalousková | 24. 8. 2008 11:58

    zoufale malo ryze, vyslo mi to tak tak na dve patra, takze min. 350g ryze a doba peceni.. po 45ti minutach jsem to mela zvrchu porad bile.. po zapeceni ani stopy..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Rýžový nákyp Rýže
Pokrmy Sladké Z rýže Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Máslo Meruňkový kompot Mléko Rýže Sůl Tvaroh Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koprová omáčka

Koprová omáčka

Pikantní vepřová játra

Pikantní vepřová játra

Vepřová pečeně se špenátem

Vepřová pečeně se špenátem

Prezidentský beránek

Prezidentský beránek

Kávové slzičky

Kávové slzičky

Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)

Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)

Srdce na smetaně

Srdce na smetaně

Hrníčkový šlehačkový dort

Hrníčkový šlehačkový dort

Hrnková buchta s ovocem

Hrnková buchta s ovocem

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

37
Domácí kečup
Domácí kečup
36
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky
30
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
26
Originální řecké tzatziki
Originální řecké tzatziki
25
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
AHA.cz Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Ženy.cz Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Blesk.cz Václav Neckář na setkání s fanoušky: Kormidloval loď

Václav Neckář na setkání s fanoušky: Kormidloval loď

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Co nesnášejí jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

Co nesnášejí jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

Další doporučené recepty:

Zapečený pangasius
Zapečený pangasius
Zapečený pangasius II.
Zapečený pangasius II.
Zapečený pórek s parmskou šunkou
Zapečený pórek s parmskou šunkou
Zapečený špenát s rajčaty
Zapečený špenát s rajčaty
Zapékaná brokolice
Zapékaná brokolice
Zapékaná čekanka po francouzsku
Zapékaná čekanka po francouzsku
  • Recepty.cz
  • Zapečený rýžový nákyp s meruňkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact