Lilek pokrájíme na plátky,posolíme a necháme vypotit,pak vysušíme papírovou utěrkou. Zapékací mísu si vymažeme olejem nebo máslem. Na dno mísy dáme polovinu na kostičky pokrájené šunky, tu zasypeme sáčkem vařené rýže (dle návodu), na rýži položíme vysušený lilek (polovinu plátků), polovinu strouhaného sýru, kukuřici a drobně pokrájenou papriku. Potom opět vrstvíme lilek, šunku, druhý sáček rýže a zbytek sýru. Zakryjeme a zapečeme v předehřáté troubě cca 35-40 minut.
2
Pokud nahradíme šunku například rajčaty, můžeme mít pokrm vegetariánský.
Anceninka: ...a co jste četla za recept? ...kde je to plno oleje? ...ve dvou lžících? ...a šunka je prasárna? ...šunku nejvyšší kvality mají už v každém marketu ...no, nevím kde nakupujete, ale i sýr se dá koupit v jakékoliv verzi s nižším obsahem tuku ...dietně neznamená bez tuku! ...to ví kde kdo a nemusí se zabývat dietními jídly ...hezký den!
Tohle je - s prominutím - prasárna. Pochopím, když si někdo doma z rozmaru něco takového ukuchtí, ale dávat na internet do kategorií "Zdravě i chutně" a "Dietní" jídlo plné oleje a uzenin mi přijde nežádoucí. Musíte brát v potaz, že ne každý se ve stravování vyzná a lidé se pak mylně domnívají, že jsou takové pokrmy opravdu zdravé a dietní.
Áňa
|26. 4. 2016 14:04
Velká mňamka byl tenhle supr oběd :-D díky
Láčková
|30. 11. 2014 18:16
Bez chybičky a pěkně barevné jídlo, navíc i lehce stravitelné což je jako večeře naprostý ideál.
Štěpka
|2. 3. 2012 13:01
Super, chutnalo nám moc )
Linda
|30. 7. 2011 12:55
rychlý a výborný oběd :-P
Michaela
|25. 5. 2011 08:09
Dělala jsem včera k obědu a bylo to vynikající. Šunka a sýr jídlo dobře ochutí, takže jsme byli všichni spokojení :-)) .