• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečené řízky naruby
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené řízky naruby

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené řízky naruby
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • kuřecí maso prsa
    • slunečnicový olej
    • strouhanka
    • vejce
    • brambory
    • cibule
    • anglická slanina
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí prsíčka rozklepeme, osolíme, opepříme a alespoň na 2 hodiny naložíme do oleje. Pak je obalíme napřed ve strouhance a pak v rozšlehaném vajíčku. Zprudka opečeme z obou stran na oleji asi 1 min z každé strany.
2
Pak je poklademe na brambory, které jsme oloupali a nakrájeli na malé kostky, osolili, okmínovali a smíchali s na kolečka nakrájenou cibulí a na kostičky nakrájenou anglickou slaninou a zakapali trochou oleje v pekáčku.
3
Přikryjeme víkem pekáčku nebo alobalem a pečeme ve vyhřáté troubě cca 45 minut. Pak víko nebo alobal odkryjeme a dopečeme cca 10 minut. Výborné podávat se zeleninovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řízky naruby

Řízky naruby

Řízky naruby - na zelenině (leču)

Řízky naruby - na zelenině (leču)

Zeleninové řízky naruby

Zeleninové řízky naruby

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • moravák | 18. 8. 2012 11:54

    dáváme nakrájenou papriku (zelená žlutá červená) cibuli a slaninu, paprika se dostane při dušení do masa a je to perfektní :-) u nás se tomu říká televizní řízek protože otec ho opsal z nejakého pořadu v TV

  • Barbora B. | 20. 1. 2008 22:58

    Vyborne! Pouzila som veprove a bolo to jednoducho perfektne!

  • Radek Liberecko | 22. 12. 2007 13:43

    tak jsem to zkusil a musím říct byla to vážně pecka dětem taky šmakovalo :-) ted ještě co na to řekne paní až dorazí. no nemá to chybu a bez brambor. mnamka a u mě první místo

  • efcza | 16. 4. 2007 17:19

    bez brambor je to babiččin recept - celá rodina se po tom může utlouct :)))

  • mekynka | 8. 10. 2006 08:13

    Taky to děláme bez brambor a zato zakápneme kromě oleje taky trochou worcesteru.

  • Zdena z JM | 26. 9. 2006 13:14

    Kdo má rád,zkuste z hovězího masa.Peču je bez brambor a v pekáčku proložím slaninou a cibulí.Samozřejmě,že hovězí maso potřebuje déle péct.Je to vynikající.

  • Hana Rožníčková | 26. 9. 2006 12:58

    dnes jsem dělala tyto řízky k obědu, pekla jsem je v troubě bez brambor, ale zalila jsem je sklenicí Moravanky a k tomu bramborovou kaši, vynikající, má to šmrnc

  • Leňa | 9. 12. 2005 09:51

    Tak jsem to zkusila a prý je to zatím to nejlepší, co jsem kdy uvařila. Fakt je to papačka.

  • Anonym | 19. 9. 2005 13:39

    slaninu doporucuji nakrajenou na platky - jako salam, nikoliv z celku na kosticky apod.

  • Eďa | 31. 8. 2005 11:27

    Mňááám, dnes jsme to dělali a bylo to vynikajicí!!! Všem doporučuji!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Uzeniny & mleté maso
Maso Drůbeží Uzeniny Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Cibule Kmín Kuřecí maso Pepř mletý Slunečnicový olej Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborový salát s olejem

Bramborový salát s olejem

Trhanec

Trhanec

Pštrosí vejce II.

Pštrosí vejce II.

Velikonoční sekaná

Velikonoční sekaná

Bramborová pomazánka II.

Bramborová pomazánka II.

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan Pidesi)

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan…

Boží penne rigate

Boží penne rigate

Škvarkové rohlíčky II.

Škvarkové rohlíčky II.

Česnekové řízky v těstíčku

Česnekové řízky v těstíčku

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

162
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
59
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
42
Paštika z uzeného lososa
Paštika z uzeného lososa
32
Klasické lečo
Klasické lečo
31
Řepová polévka s koprem
Řepová polévka s koprem

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

  • Recepty.cz
  • Zapečené řízky naruby
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact