Nejdříme připravíme klasický špenát. Potom připravíme palačinky (bez cukru). Když máme obojí hotovo, palačinky naplníme špenátem, vložíme do vymazaného (nejlépe máslem) pekáčku, zalijeme smetanou a dáme na 15-20 minut zapéct. Před koncem pečení ještě posypeme strouhaným sýrem.
Delikatesa! Jen se po nich zaprášilo :-D :-* 8-) <:-) <3 :-D
msh
|27. 8. 2015 13:22
jezisi dit to zvladne male dite dami :-D
marketa
|20. 10. 2014 18:22
No to je teda zase recept na houby :-( kdyz uz jsem davate recept, tak uvadejte gramaz proboha
Tereza
|30. 5. 2014 08:27
Dnes je budu delat podruhe. Vyborne, jednoduche. Poprve jsem si udelala cely pekac a s chuti jsem je jedla tri dny. Dnes mi s nimi pomuze kamaradka, kterou jsem pozvala na obed. Dekuji za tento recept... :-)
miluška
|26. 2. 2014 19:29
Vážení, je to totiž recept jen pro pokročilé <:-)
Verča
|7. 1. 2014 13:13
Souhlasím, když se jedná o recept, tak by byly vhodné i poměry a ne jen ingredience. To je jako bych napsala článek "Postavte si dům" - potřebujete cihly, beton, dřevo, okna a tašky, nebo plech na střechu. Namíchat maltu, "snad umí každý", ne? I když tady, už se nedivím ničemu :-!
Verča
|7. 1. 2014 13:03
Právě jsem se nad sebou zamyslela a zjistila jsem, že jsem úplně neschopná "chudinka", když neumím udělat ani palačinky, jako něčí perfekní 8letá dcera. Já jsem totiž taková tipická mladá maminka co nic nestíhá. S tím rozdílem, že mám jenom jedno dítě. Každý den uklízím, vařím, peru, chodím 2x denně s malou na procházku, denně do města na nákup, 3-4x do týdne jezdím s malou k doktorovi (kvůli zdravotním problémům) a dělám práci z domova, aby jsme měli aspoň nějaké peníze na přilepšenou. Netuším, v jaké dědině, paní "dokonalá" Danka bydlí, ale já znám minimálně 20 maminek, a to jen ve svém nejbližším okolí, které to mají podobné jako já. Vařím sice od dvanácti let, včetně skoro veškeré starosti o domácnost, ale palačinky u nás nikdy nebyly oblíbené, takže jsem je dělala cca jednou. Abych řekla pravdu, tak asi fakt nic neumím, když neumím palačinky. Ale za to každý den peču chleba a rohlíky (bez domácí pekárny), 1-2x týdně dělám domácí máslo, občas tvaroh a 1x doměsíce sýr, pečený čaj, ovocný a bylinkový sirup. A to ještě zavařuji prakticky vše, co jde. A přes to všechno, si najdu čas, pokecat si s těmi stejnýmí "chudinkami", jako jsem já. Neříkám, že to má každá stejné. Určitě existují i takové, o jakých tu paní "dokonalá" píše, ale neměla by jim závidět. Není to hezké a je to hřích. Když se mají dobře a vyhovuje jim to, tak ať. Anebo to znáte z vlastní zkušenosti??? :-D
Danka
|3. 1. 2014 11:36
Já nevím, ale špenát a palačinky připraví sama i moje 8 letá dcera. Na to snad skutečně recept netřeba. Ale dneska ty mladé maminy nic nestíhají, nic neumí. vidim to v práci, má dvě děti, jedno vede na 8 do školky, druhé v kočárku, prokecá celé dopoledne na dědině se stejnými "chudinkami", které také nestíhají. V 11 si jdou do jídelny pro oběd, aby stihly alespoň dát prádlo do automatky, než přijde chlap z práce. To se fakt nedá stíhat......trochu by se nad sebou měly zamyslet :-)
MARCELA
|24. 11. 2013 13:13
PALAČINKY JSOU VÝBORNÉ
DĚKUJI ZA RECEPT POCHUTNALI JSME SI MŇAMKA
Lenka
|19. 10. 2013 19:55
Souhlasím! Má to být zde, od toho je to recept. Když mám hledat na 3 místech, tak se na tento vykašlu úplně ! :-P
bluu
|20. 8. 2013 14:12
Jinak smetanu tekutou ne zakysanou A je to opravdu velice syté, mě stačila 1 palačinka :-) :-D
bluu
|20. 8. 2013 14:09
Tak když neumím palačinky a špenát tak si ještě najdu zvlášť recept na to, ne? A nebo na obalu od špenátu je většinou návod.
Jan
|9. 7. 2013 12:30
Ten návod je fakt hrůza absolutně k ničemu! :-X
Siq
|12. 6. 2013 22:18
Taktiež mám pocit, že učený nikto z neba nespadol, a recept nie je iba o ingredienciách, ale aj o postupe (Merriam-Webster slovník, aby dokázal dané jedlo pripraviť každý. Argument: "To snad umí každý ne?" je hodný niekoho, kto akosi pozabudol, že aj on sám sa musel danú vec niekedy naučiť. Odpoveďou na túto predpokladane rétoricku otázku však je prekvapivo: Nie. Nie každý to vie. TO je pravý dôvod existencie receptov a kuchárskych kníh - poskytnúť základnú metodológiu výroby kompletného pokrmu. Rád by som videl Vami napísanú kuchárku a jej úspešnosť v kulinárstve A preto opäť, obdobne ako Nikol a určite mnohí ďalší, pokračujem v hľadaní receptu ako komplentého súboru pokynov, a nie ako návodu na polotovarovú kombináciu rôznych jedál s variabilitou hodnou metódy pokus-omyl.
Nikol
|20. 2. 2013 12:46
Vero, take si myslim, ze to je spatne. Nehledame na recepty.cz recepty pro pobaveni, ale recepty abychom si do te nasi huby neco uvarili. Takze jdu hledat dal, jak se uvarit spenat.....pro chytraky:"opravdu nevim jak uvarit bez recepty, asi tak jako vy neumite trenovat na maraton a pritom vite jak je dlouhy"
Nikola
|14. 2. 2013 10:02
Vy neumíte udělat špenát?? a palčinky?? to snad umí každý ne?
vera
|4. 2. 2013 14:02
Himlhergot a kde je ten recept? TO si jako myslí kdo, že recept je "připravíme špenát" a "Připravíme palačinky". Co to je klasický? To snad ne?!?! S tím jděte do .... Akorát si tady honí prachy na reklamách!!!
Nikola
|24. 1. 2013 12:58
Výborný recept chutnají i mému rok a půl starému synovi
Hanka
|7. 1. 2013 11:35
Dobrý den, zkoušel to někdo se zakysanou smetanou??já jen že jí mam doma tam bych to vyzkoušela,ale mám strach aby nezkazila celou chut:o)
Eva
|23. 9. 2012 14:19
Jaká má být prosím ta smetana? Tekutá z kelímku nebo zakysaná? Děkuji!! :-)
Daniela
|22. 6. 2012 12:48
Opravdu výborné a chutné!!! Jako hlavní chod v létě mňam.
Do každé palačinky jsem zamotala spolu se špenátem dva plátky šunky. Palačinky se trošku hůř motaly, špenát mi z toho vytékal, ale výsledná chuť byla na jedničku, moc jsme si pochutnali.
Blažena Halušková
|9. 12. 2008 09:16
Jelikož mám dceru vegetariánku, občas hledám recept, aby se najedli i chlapi - masožrouti. Tohle chutnalo celé rodině (dcera komentovala - teda mami, tak dlouho se s tím děláš a my to během deseti minut sníme; ale je to výborný). No, to je holt úděl nás kuchařek; ale ta radost, že rodině chutnalo! Dávám jedna.
Hanka Šimmerová
|17. 3. 2008 09:33
Toto jídlo je podle mě velmi syté a hutné a nám moc chutná i jako hlavní chod. Dnes jsem vařila a napadl mě zlepšovák pro ty, které nebaví dělat zvlášť jíšku do špenátu. Prostě jsem do něj nalila trochu palačinkového těsta (kde je v podstatě vše, co se do špenátu dává) a provařila. Není to asi úplně echt, ale já bych to na chuti nepoznala a ušetřila jsem čas i nádobí..
Iva Bednarova
|19. 1. 2008 15:05
urcite je to vyborne jidlo,ale u nas by proslo jen jako predkr,nezda se mi to prilis syte,za prve,a aby se z toho dval ide opravdunajedli tak by toho muselo byt velke mnozstvi a nejaka priloha,za druhe
Michaela Kellnerová
|19. 3. 2007 08:06
Opravdu jsme si pochutnali, báječný recept! Do špenátu jsem nakrájela na kostičky kousek salámu, a nahoru na palačinky jsem nastrouhala nivu. Nemá to chybu! Dávám 1.
hana Novotná
|8. 2. 2006 16:09
Je to vynikající, zvláště ta smetana "vcucnutá" do palačinek. Úžasné.
Hana Sobotková
|23. 1. 2006 12:11
Nebojte se té smetany, úžasně palačinky zjemní a dá jim úplně jinou chuť.
Di
|9. 1. 2006 08:18
Klidně to paní Jarčušková zkuste napoprvé nejen bez smetany, ale i bez zapečení. Je to méně práce. Prostě připravte špenát (mléko nebo smetanu je možné dát do něj) a palačinky (tady lze část mléka nahradit sodovkou nebo pivem). Palačinky naplňte špenátem a pochutnejte si. Lze přidat i kousek ohřátého párku, šunky, kostičky salámu nebo uzeného.
Tereza Jarčušková
|9. 1. 2006 07:14
Máme radi slané palačinky aj špenát. Určite vyskúšam, potom dám vedieť.
Ivana Kolmašová
|5. 1. 2006 09:43
Tyto palačinky dělám už léta. Nízkokalorická varianta bez smetany je taky moc dobrá - jen je třeba dát víc sýra. Výborné i se strouhanou Nivou.