• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečené krupoto se sýrem a zimní zeleninou
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené krupoto se sýrem a zimní zeleninou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: 65 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené krupoto se sýrem a zimní zeleninou
Zapečené krupoto se sýrem a zimní zeleninou
Zapečené krupoto se sýrem a zimní zeleninou
Zapečené krupoto se sýrem a zimní zeleninou
Zapečené krupoto se sýrem a zimní zeleninou
Zapečené krupoto se sýrem a zimní zeleninou
Zapečené krupoto se sýrem a zimní zeleninou
Zapečené krupoto se sýrem a zimní zeleninou
6fotografií
Nahrát fotku
 

Lahodný pokrm, který vás zasytí nejen v sychravých zimních dnech - to jsou kroupy zapečené spolu s kapustou, rajčaty, cibulí a česnekem. Krásně krémová dobrota připravovaná na bílém víně chutná báječně, zvlášť když ji doplníte o strouhaný parmezán a goudu.

Suroviny

4 porce
    • olivový olej na smažení
    • 1
      ks kapusta menší
    • 300
      g růžičková kapusta
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 100
      g kroupy ječené
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 200
      ml bílé víno - suché
    • 400
      ml mléko plnotučné
    • 100
      g sušená rajčata
    • 200
      g sýr gouda
    • 1
      svazek bazalka
    • 30
      g parmazán

Postup přípravy receptu

1
Ve velkém zapékacím kastrolu rozehřejte trochu oleje. K kapusty vykrojte košťály, nakrájejte ji na osminky, naskládejte do kastrolu. Přidejte na půlky překrojené hlavičky růžičkové kapusty. Restujte do zezlátnutí, asi 3 minuty. Poté zeleninu vyndejte a nechte stranou.
2
Do kastrolu přilijte opět trochu oleje a nasypte na plátky nakrájenou cibuli. Restujte 5 minut do změknutí. Poté přidejte nasekaný česnek a kroupy a restujte ještě 3 minuty. Vmíchejte mouku a po minutě přilijte víno. Nechte další minutu probublávat a pak zalijte mlékem. Snižte teplotu, vařte 15 minut a často míchejte.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Troubu předehřejte na 200 °C. Ke kroupám přimíchejte pokrájená rajčata a nahrubo nastrouhanou goudu. Vše ještě 5 minut míchejte na sporáku a nakonec přidejte nasekanou bazalku. Nahoru naskládejte obě kapusty, zasypte jemně strouhaným parmazánem a pečte 25 minut.

RADA: VIDEO, jak na pikantní pečenou cizrnu!

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (Březen/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šafránové rizoto s cuketami

Šafránové rizoto s cuketami

Rizoto s citronem

Rizoto s citronem

Kuřecí jáhlové rizoto

Kuřecí jáhlové rizoto

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Rizota FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bílé víno - suché Česnek Cibule Hladká mouka Kapusta Kroupy Mléko plnotučné Olivový olej Parmazán Růžičková kapusta Sušená rajčata Sýr Gouda

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hermelínové jednohubky

Hermelínové jednohubky

Čínská rýže

Čínská rýže

Bramborové pyré s brokolicí

Bramborové pyré s brokolicí

Vepřová panenka se žampiony-minutka

Vepřová panenka se žampiony-minutka

Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

Jogurtové kuřecí (krůtí) řízky - zapékané

Jogurtové kuřecí (krůtí) řízky -…

Vylepšené rafaello řezy

Vylepšené rafaello řezy

Čokoládové muffiny s banánem

Čokoládové muffiny s banánem

Chalupářova vepřovka s bramborem a zeleninou

Chalupářova vepřovka s bramborem a…

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Poslední sledované recepty

39
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
29
Dýňová tortila
Dýňová tortila
27
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
23
Klasické lečo
Klasické lečo
20
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Další doporučené recepty:

Zapečené klobásky se zelným salátem
Zapečené klobásky se zelným salátem
Zapečené kokosové ovoce
Zapečené kokosové ovoce
Zapečené kroupy s brambory a žampiony
Zapečené kroupy s brambory a žampiony
Zapečené krůtí maso s růžičkovou kapustou
Zapečené krůtí maso s růžičkovou…
Zapečené kuře na žampionech
Zapečené kuře na žampionech
Zapečené kuře s bramborem
Zapečené kuře s bramborem
  • Recepty.cz
  • Zapečené krupoto se sýrem a zimní zeleninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact