• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapečené kotlety s kyselou šlehačkou a sýrem
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené kotlety s kyselou šlehačkou a sýrem

autor: Jiberry
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené kotlety s kyselou šlehačkou a sýrem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vepřové kotlety
    • 1
      kelímek šlehačka kyselá
    • 200
      g tvrdý sýr strouhaný - např. eidam
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce olej na vymazání pekáčku

Postup přípravy receptu

1
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, naskládáme vedle sebe do pekáčku vytřeného olejem, zasypeme strouhaným sýrem a polijeme (spíš lžící pokecáme, je hustá) kyselou šlehačkou. Pečeme nejdříve přikryté cca 25 min, pak odkryjeme a dopečeme, až povrch zezlátne.
2
Protože šlehačka i mléko díky konzervačním přísadám většinou normálně nezkysne, spíše zhořkne, řeším to tak, že do otevřené šlehačky vmíchám 1 1/2 lžíce octa, nechám stát cca 2 hodiny a je hotovo. Šlehačka úplně zhoustne, má konzistenci jako zakysaná smetana z kelímku a v pokrmu dodá příjemně lehce pikantní chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrachová kaše s klobásou a kyselou okurkou

Hrachová kaše s klobásou a kyselou…

Zapečené papriky se šlehačkou

Zapečené papriky se šlehačkou

Zapečené brambory se šlehačkou

Zapečené brambory se šlehačkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka B. | 14. 11. 2005 12:28

    To mě napadlo taky a vyzkoušela jsem to, ale vůbec nám to nechutnalo. Neudělalo to tu správnou chuť ani šťávičku, která se udělá při použití šlehačky. Když povrch se sýrem zezlátne, chce to vychytat tu chvilku, kdy v pekáčku zůstává ještě zbyteček šlehačky, spíš taková šťáva, kterou se pak přelijí brambory. Taky se tenhle recept dá s úspěchem připravovat v remosce, dělám to skoro radši než v troubě.

  • Hanka | 11. 11. 2005 08:57

    Recept to je dobry, ale nechapu, proc se tam nemuze dat rovnou zakysana smetana! :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Olej Pepř mletý Šlehačka Sůl Tvrdý sýr Vepřové kotlety
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Křenová omáčka

Křenová omáčka

Salát z červeného zelí

Salát z červeného zelí

Šafránová rýže

Šafránová rýže

Oběd z papiňáku

Oběd z papiňáku

Řecké biftečky z mletého masa

Řecké biftečky z mletého masa

Rychlá koprovka bez jíšky

Rychlá koprovka bez jíšky

Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15 minut)

Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15…

Lístkoví šnečci s marmeládou

Lístkoví šnečci s marmeládou

Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé

Banánová espuma v čokoládové…

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

17
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
16
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
15
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené…
12
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
12
Brokolicové placičky (nejen) se sýrem
Brokolicové placičky …

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Denní horoskop na středu 12. 11. 2025: Koho čeká den plný překvapení a komu hvězdy zamíchají city?

Denní horoskop na středu 12. 11. 2025: Koho čeká den plný překvapení a komu hvězdy zamíchají city?

  • Recepty.cz
  • Zapečené kotlety s kyselou šlehačkou a sýrem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact