• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapečené brambory s květákem a rajčaty
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené brambory s květákem a rajčaty

autor: mavri.gatula
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 10
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené brambory s květákem a rajčaty
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • brambory
    • květák
    • 4
      ks rajčata
    • 5
      ks vejce
    • 250
      ml mléko
    • máslo
    • sůl
    • 3
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • 100
      g sýr

Postup přípravy receptu

1
Oškrábané brambory nakrájím na plátky. Máme-li nové brambory, stačí je důkladně omýt, loupat nemusíme. Stejně tak si nachystáme rajčata, nakrájíme na plátky, květák si nachystáme na malé růžičky. Předem nevaříme.
2
Vejce rozšleháme s mlékem, osolíme, opepříme, přidáme rozmačkaný česnek. Nadrobno nakrájenou cibulku orestujeme na oleji dozlatova.
3
Pekáček vymažeme máslem a skládáme první vrstvu brambor. Osolíme, opepříme. Dál vrstvíme květák, polovinu orestované cibule a polovinu na plátky nakrájených rajčat. Opět brambory a ještě jednou zopakujeme vrstvení zeleniny. Zakončíme vrstvou brambor. Vždy nezapomeneme brambory osolit a opepřit. Nakonec vše zalejeme rozšlehanou směsí vajec a mléka tak, aby bylo vše mírně ponořené. Zasypeme sýrem, který máme rádi. Mně zbyl v ledničcce kus parmazánu, tak jsme si dopřáli parmazán :-) Ale jistě postačí gouda, eidam, či jakýkoli vámi jiný oblíbený :-) Pečeme ve vyhřáté troubě asi 45min. Omlouvám se, ale stupně na kolik pečeme přesně nesdělím, protože naše trouba na stupně nehraje, ale už jsme se spolu tak sžily, že mi to nevadí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bulgur s květákem, sušenými rajčaty a lněným semínkem

Bulgur s květákem, sušenými rajčaty a…

Těstoviny zapečené s květákem a slaninou

Těstoviny zapečené s květákem a…

Zapečené těstoviny s květákem a kapustou

Zapečené těstoviny s květákem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Zdravě i chutně Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Květák Máslo Mléko Pepř mletý Rajčata Sůl Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinované buřty

Marinované buřty

Chlupaté knedlíky III.

Chlupaté knedlíky III.

Hrstkové ovocné knedlíky

Hrstkové ovocné knedlíky

Balkánský listový závin slaný

Balkánský listový závin slaný

Vepřové kotlety podle tchyně

Vepřové kotlety podle tchyně

Ginger Beer - zázvorová limonáda

Ginger Beer - zázvorová limonáda

Asijský králík - jednoduše a chutně

Asijský králík - jednoduše a chutně

Jemné tvarohové řezy s ovocem

Jemné tvarohové řezy s ovocem

Rychlobublanina

Rychlobublanina

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

18
Dušený špenát se schwarzwaldskou šunkou
Dušený špenát se…
14
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
13
Sendviče se šunkou a zelným salátem
Sendviče se šunkou a…
11
Dršťková z bedel
Dršťková z bedel
11
Svatomartinská husa 5 hodin pečená
Svatomartinská husa 5…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Violoncellistka Terezie Kovalová se vdala: Ukázala snímky ze svatby!

Violoncellistka Terezie Kovalová se vdala: Ukázala snímky ze svatby!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Zapečené brambory s kroupovým zelím a uzeným masem
Zapečené brambory s kroupovým zelím a…
Zapečené brambory s kuřecím masem
Zapečené brambory s kuřecím masem
Zapečené brambory s kuřecím masem a slaninou
Zapečené brambory s kuřecím masem a…
Zapečené brambory s listovým špenátem a balkánem
Zapečené brambory s listovým špenátem a…
Zapečené brambory s masem a smetanou
Zapečené brambory s masem a smetanou
Zapečené brambory s mletým masem a rajčaty
Zapečené brambory s mletým masem a…
  • Recepty.cz
  • Zapečené brambory s květákem a rajčaty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact