• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapečené artyčoky v rajčatové omáčce
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené artyčoky v rajčatové omáčce

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené artyčoky v rajčatové omáčce
Zapečené artyčoky v rajčatové omáčce
Zapečené artyčoky v rajčatové omáčce
Zapečené artyčoky v rajčatové omáčce
Zapečené artyčoky v rajčatové omáčce
Zapečené artyčoky v rajčatové omáčce
4fotografie
Nahrát fotku
 

Chcete si připravit chutnou a trochu netradiční večeři? Co takhle zapečené artyčoky plněné parmazánem, petrželkou a tymiánem? S rajčatovou omáčkou jsou naprosto vynikající. Uvidíte, že si tuto dobrotu velmi rychle oblíbíte.

Suroviny

4 porce
    • 8
      ks artyčoky
    • 1
      ks citron
    • olivový olej
    • 60
      g parmazán
    • 2
      hrst petrželka
    • 1
      svazek tymián
    • 3
      lžička máslo
    • 1
      ks citron kůra
    • 2
      ks šalotka
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      plechovka sekaná rajčata
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Očistěte artyčoky: odkrojte stonek, otrhejte asi dvě třetiny listů, místa po odkrájených listech opět očistěte nožíkem. Poté velkým ostrým nožem odkrojte vršek artyčoku asi ve třetině a vydlabejte všechno chmýří uprostřed. Každý očištěný artyčok důkladně potřete citronem a dejte do mísy se studenou vodou a plátky citronu.
2
Artyčoky dejte do hrnce s osolenou vroucí vodu a vařte je 10 minut. Sceďte je a zchlaďte studenou vodou a nechte okapat. Připravte náplň: Parmazán nastrouhejte, petrželku a většinu tymiánu nasekejte. Do mísy dejte i citronovou kůru, sůl, pepř a máslo, prsty hmotu promíchejte, udělejte „drobenku“ a tou naplňte artyčoky.

RADA: Jak poznat opravdové máslo?

3
V prostorné pánvi, kterou lze dát do trouby, zpěňte na troše oleje nadrobno pokrájené šalotky, přidejte nasekaný česnek, krátce orestujte a vlijte krájená rajčata. Minutu či dvě povařte, dochuťte solí a pepřem, pak do rajčatového základu naskládejte naplněné artyčoky, přidejte zbylé snítky tymiánu a dejte na 10 minut zapéct do trouby vyhřáté na 160 °C.

RADA: Tipy na rychlá jídla do 30 minut

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduché artyčoky

Jednoduché artyčoky

Kuřecí kousky s artyčoky

Kuřecí kousky s artyčoky

Opečené artyčoky s krutony

Opečené artyčoky s krutony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: FOOD Vegetariánské a zdravé Zelenina
Oběd Svačina Večeře Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Artyčoky Česnek Citron Máslo Olivový olej Parmazán Pepř mletý Petrželka Šalotka Sekaná rajčata Sůl Tymián

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný cop

Plněný cop

Páteční lívanečky

Páteční lívanečky

Lahodné profiteroles

Lahodné profiteroles

Fazolový salát univerzál

Fazolový salát univerzál

Rychlovka s gnocchi

Rychlovka s gnocchi

Brambory se sýrovou náplní

Brambory se sýrovou náplní

Bazalkové tofu

Bazalkové tofu

Jednoduchý meruňkový koláč

Jednoduchý meruňkový koláč

Cibulové (pórkové) vepřové maso

Cibulové (pórkové) vepřové maso

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

26
Bramborová pomazánka  na chlebíčky
Bramborová pomazánka na…
18
Kuřecí piccata
Kuřecí piccata
16
Kuřecí kari se zeleninou a rýží
Kuřecí kari se zeleninou…
13
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
10
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Nedělní Aha! 2.11.2025

Nedělní Aha! 2.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Další doporučené recepty:

Zapečená vepřová panenka v listovém těstě
Zapečená vepřová panenka v listovém…
Zapečená vinná klobása - slaný koláč
Zapečená vinná klobása - slaný koláč
Zapečená zelenina v jogurtu
Zapečená zelenina v jogurtu
Zapečené avokádo
Zapečené avokádo
Zapečené baby papriky s mletým hovězím a mozzarellou
Zapečené baby papriky s mletým hovězím…
Zapečené banány II.
Zapečené banány II.
  • Recepty.cz
  • Zapečené artyčoky v rajčatové omáčce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact