• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského
Napište svůj komentář k receptu

Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 37
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      lžíce slunečnicový olej
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • 4
      lžíce strouhanka
    • 3
      lžíce strouhaný parmazán
    • 700
      g růžičková kapusta očištěná
    • 150
      g slanina plátky - anglická nebo americká
    • 2
      lžíce mandle plátkové
    • máslo ořechové
    • 285
      ml smetana ke šlehání nejlépe 40%

Postup přípravy receptu

1
Troubu rozpálíme na 200 °C - horkovzdušnou o 20 °C méně. Kapustičky dáme do vařící vody a necháme tak 4 minuty vařit - měly by být téměř uvařené (doba vaření záleží na velikosti kapustiček). Na velké pánvi na másle s olejem si opečeme slaninu s mandlemi dozlatova - přidáme dobře okapanou růžičkovou kapustu a vaříme dohromady 2-3 minuty. Několikráte opatrně promícháme. Přidáme smetanu a opět necháme 3 minuty provařit. Osolíme a opepříme dle chuti. Odstavíme z ohně a vmícháme citronovou šťávu.
2
To celé dáme do zapékací mísy, posypeme strouhankou, smíchanou s parmezánem a necháme v troubě péct 20 minut - dohněda - smetana nám mezitím zhoustne a probublává strouhankou. Vyjmeme z trouby a necháme chvilku odstát - dokud se var smetany neutiší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečená růžičková kapusta s uzeninou

Zapečená růžičková kapusta s uzeninou

Růžičková kapusta na kari

Růžičková kapusta na kari

Růžičková kapusta

Růžičková kapusta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • S | 29. 1. 2016 13:49

    Co je to ořechové máslo? Je to pasta z rozmixovaných ořechů nebo klasické máslo smíchané s ořechy...?

  • Klára | 26. 1. 2016 21:20

    Co k tomu za přílohu? Brambory?

  • misnez | 16. 2. 2015 20:08

    Asi není dietní, ale tenhle hřích si zopakuju ráda. Luxusní!!!!!

  • boriscina | 25. 1. 2015 18:46

    exelentní!Když se dodrží recept a nehledají se náhražky,tak je "žůžo labůžo" Na steaku jsem si takhle nepochutnal. ;-)

  • Tomáš | 3. 2. 2014 22:28

    Bohužel jsem až při přípravě zjistil, že nemám citron a tudíž ani šťávu z citronu, ale nevadí - výsledek vynikající! :-)

  • frisanekelinka | 7. 1. 2014 14:51

    Opravdu vynikající, je to snad nejlepší recept z růžičkové kapusty, který jsem kdy jedla. Dávám jedničku s hvězdičkou několikrát podtrženou :-)

  • majda | 16. 10. 2013 14:22

    docela dobrý,ale větry byly taky pěkný haha :-\

  • tito | 16. 10. 2013 13:27

    klidně přidám příště víc slaniny, výborné :-)

  • lennetfrigg | 2. 3. 2011 18:43

    Výborný recept, jak jíst růžičkovou kapustu :-)

  • Alf | 4. 12. 2010 12:23

    dědek oslizlej je tvůj táta

  • Hanka | 8. 12. 2007 21:56

    Vyzkoušela jsem a je to vynikající

  • Anonym | 25. 11. 2007 23:24

    No že se teda ten dědek oslizlej montuje i do vaření, jsem teda netušila.

  • Ivana Přikrylová | 25. 11. 2007 22:05

    Kapustičky miluju, určitě to bude moc dobré, vyzokouším

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Mandle Máslo Růžičková kapusta Slanina Slunečnicový olej Smetana ke šlehání Strouhanka Strouhaný parmazán
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gazpacho - andaluská zeleninová polévka

Gazpacho - andaluská zeleninová…

Široké nudle s kuřecím masem a nivou

Široké nudle s kuřecím masem a nivou

Oběd z papiňáku

Oběd z papiňáku

Zapečené brambory s listovým špenátem a balkánem

Zapečené brambory s listovým špenátem…

Fazolový salát univerzál

Fazolový salát univerzál

Tortilla plněná mletým masem

Tortilla plněná mletým masem

Škvarky z domácí pekárny

Škvarky z domácí pekárny

Malinové profiterolky

Malinové profiterolky

Bylinkové (nejen) hovězí maso na houbách

Bylinkové (nejen) hovězí maso na…

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

28
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Míša řezy
Míša řezy
14
Bazalková pasta / pesto
Bazalková pasta / pesto

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Zrádci nasadili »Krokoměr důvěry«: Slzičky a velký zvrat!

Zrádci nasadili »Krokoměr důvěry«: Slzičky a velký zvrat!

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Zapečená polévka z červené řepy
Zapečená polévka z červené řepy
Zapečená rajčata s mozzarellou
Zapečená rajčata s mozzarellou
Zapečená ricotta s olivami
Zapečená ricotta s olivami
Zapečená růžičková kapusta s uzeninou
Zapečená růžičková kapusta s uzeninou
Zapečená ryba s přílohou
Zapečená ryba s přílohou
Zapečená rýže s mletým masem a zelím
Zapečená rýže s mletým masem a zelím
  • Recepty.cz
  • Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact