• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapečená brokolice s cuketou, mrkví a vejcem
Napište svůj komentář k receptu

Zapečená brokolice s cuketou, mrkví a vejcem

autor: Xyruxx
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečená brokolice s cuketou, mrkví a vejcem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks brokolice
    • 1
      ks cuketa menší
    • 2
      ks mrkev střední
    • 20
      g máslo
    • 4
      ks vejce
    • 150
      ml zakysaná smetana
    • eidam sýr
    • bazalka
    • sůl
    • pepř celý

Postup přípravy receptu

1
Kolečka mrkve vaříme cca 5 minut v osolené vodě. Brokolici rozebereme na větší růžičky a spaříme na 10 minut v páře. Na dno pekáčku či zapékací misky poklademe plátky másla, na ně rozložíme na plátky nakrájenou cuketu, posypeme bazalkou, mírně osolíme a opepříme. Potom kolečka mrkve, nakonec spařenou brokolici a opět posypeme bazalkou.
2
Vejce smícháme se zakysanou smetanou, osolíme a směsí prolijeme zeleninu. Případně poklademe zbylé plátky cukety jako poslední vrstvu. Soli podle chuti, není třeba přehánět, lze v klidu dosolit až na talíři.
3
Přiklopíme nebo přikryjeme alobalem a necháme péct v předehráté troubě cca 30 minut při 180 st.
4
Pak odkryjeme, poklademe plátky eidamu a necháme ještě dalších 5 minut zapéct. Podáváme buď samotné nebo s brambory (netřeba mastit máslem), ale hodí se i rýže.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťouchané brambůrky s cuketou a mrkví

Šťouchané brambůrky s cuketou a mrkví

Brokolice alá brokolice

Brokolice alá brokolice

Zapečená brokolice

Zapečená brokolice

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • flouver | 13. 4. 2012 15:05

    tak sem to take zkusila presne podle toho navodu :) jen sem zmenila cuketu a dala lilek ale chutna to vyborne take sem to trochu zalila vodou z brokolice :)

  • Xyruxx | 6. 11. 2010 18:25

    Jsem rád, že jste to zkusila, a že chutnalo. Mě to jen tak napadlo, co bylo doma. Určitě vyzkouším příště s tím červeným vínem, to zní dobře, a určitě to bude zdravější. :-)

  • Karolína Hanzalová | 12. 5. 2010 20:58

    Místo másla dávám olivový olej a místo smetany podlévám červeným vínem, doporučuji. Jinak výborná kombinace zeleniny.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Z mléka / sýra Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Brokolice Cuketa Eidam sýr Máslo Mrkev Pepř celý Sůl Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mleté maso se špenátem

Mleté maso se špenátem

Vegetariánská pánvička

Vegetariánská pánvička

Chilli con carne od Camm

Chilli con carne od Camm

Ořechový dort mojí babičky

Ořechový dort mojí babičky

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Rýžový nákyp s broskvemi

Rýžový nákyp s broskvemi

Pečené kuře s rýží

Pečené kuře s rýží

Tiramisu se zakysanou smetanou

Tiramisu se zakysanou smetanou

Švestkové muffiny s mákem (hrnkový recept)

Švestkové muffiny s mákem (hrnkový…

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Salát z červené řepy se zakysanou smetanou
Salát z červené řepy se…
17
Kokosová kolečka
Kokosová kolečka
13
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
13
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Strach Sedláčkové o partnera Töpfera: Robotická operace tepny!

Strach Sedláčkové o partnera Töpfera: Robotická operace tepny!

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

  • Recepty.cz
  • Zapečená brokolice s cuketou, mrkví a vejcem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact