Kolečka mrkve vaříme cca 5 minut v osolené vodě. Brokolici rozebereme na větší růžičky a spaříme na 10 minut v páře. Na dno pekáčku či zapékací misky poklademe plátky másla, na ně rozložíme na plátky nakrájenou cuketu, posypeme bazalkou, mírně osolíme a opepříme. Potom kolečka mrkve, nakonec spařenou brokolici a opět posypeme bazalkou.
2
Vejce smícháme se zakysanou smetanou, osolíme a směsí prolijeme zeleninu. Případně poklademe zbylé plátky cukety jako poslední vrstvu. Soli podle chuti, není třeba přehánět, lze v klidu dosolit až na talíři.
3
Přiklopíme nebo přikryjeme alobalem a necháme péct v předehráté troubě cca 30 minut při 180 st.
4
Pak odkryjeme, poklademe plátky eidamu a necháme ještě dalších 5 minut zapéct. Podáváme buď samotné nebo s brambory (netřeba mastit máslem), ale hodí se i rýže.
Jsem rád, že jste to zkusila, a že chutnalo. Mě to jen tak napadlo, co bylo doma. Určitě vyzkouším příště s tím červeným vínem, to zní dobře, a určitě to bude zdravější. :-)
Karolína Hanzalová
|12. 5. 2010 20:58
Místo másla dávám olivový olej a místo smetany podlévám červeným vínem, doporučuji. Jinak výborná kombinace zeleniny.