• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Žampionová játra
Napište svůj komentář k receptu

Žampionová játra

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 75
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žampionová játra
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g drůbeží játra nebo vepřová, cca
    • 200
      g čerstvé žampiony -cca
    • 4
      lžíce olej
    • 2
      lžíce sojová omáčka (dle chuti) cca
    • 1
      lžička škrobová moučka
    • 2
      stroužek česnek (dle chuti) cca
    • drcený kmín -dle chuti
    • pepř mletý -dle chuti
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce s vroucí vodou vhodíme drobně pokrájená játra, která ihned vyndáme, necháme okapat a zchladnout. Pak je zaprášíme Solamylem, opečeme v rozpáleném oleji, vyndáme stranou a ochutíme solí a pepřem. Na stejné pánvi orestujeme plátky žampionů a česneku, ochucených kmínem a sojovkou. Nakonec vmícháme i játra a podáváme například s rýží, zeleninovou rýží nebo s instantními nudlemi.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Maso-žampionová bageta

Maso-žampionová bageta

Jednoduchá žampionová omáčka

Jednoduchá žampionová omáčka

Jednoduchá sýrovo-žampionová omáčka

Jednoduchá sýrovo-žampionová omáčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Rachmanová | 6. 1. 2016 11:38

    Vynikající, děkuji.

  • Tůmová | 28. 9. 2014 17:37

    Byla to játra na velikánskou 1*

  • shod | 19. 9. 2014 10:37

    byly vyborny 8-)

  • shod | 19. 9. 2014 10:37

    byly vyborny 8-)

  • HelenaPa | 28. 5. 2013 08:00

    Dělala jsem přesně podle popisu, jen jsem přidala trochu pórku, bylo to výborné. Dávám 1.

  • Markéta | 29. 3. 2013 14:39

    Děkuji za recept, ikdyž nerozumím tomu, proč se játra spaří v horké vodě třeba jako brokolice. Teď už mě to vlastně ani tak moc nezajímá, protože oběd byl báječný a tudíž spaření mělo dozajista svou podstatu.

  • Robo | 7. 12. 2012 14:01

    Výborný,díky 8-)

  • Hanka | 11. 10. 2012 16:37

    fantazie :-)) rychlé a chutné!

  • pompo | 21. 7. 2012 18:50

    absolutne nejnejnejlepsi <3 <:-) <3 <:-) <3 <:-)

  • H. Johánková | 9. 2. 2012 14:33

    Pro mě úplně dokonalý recept, jednoduchý, rychlý a hodně žravý pro mý mužský. Hanka

  • MAXim | 10. 12. 2011 21:50

    OK :-P

  • Edelbrantová Vlasta | 20. 10. 2011 16:52

    No comment :-) , řekl můj mlsný syn a já děkuji za výbornou skorovečeři :-)

  • Kouřilová | 5. 9. 2011 13:27

    Velmi chutná úprava jater, určitě budu opakovat :-* <:-) .

  • Věrka | 30. 6. 2011 17:32

    Čerstvé žampiony jsem bohužel neměla, jen ve slaném nálevu. I tak to bylo moc dobré a celkem rychlé jídlo. Děkuji

  • játro | 24. 5. 2011 19:40

    :-* <:-) s česnekem nešetřit ;-) :-P

  • Simonka | 3. 5. 2011 06:57

    Velká chvála u víkendového oběda, určitě budu opakovat. Děkuji za perfektní recept, S.

  • Pepíno | 28. 3. 2011 18:11

    Very good !

  • Petra | 13. 2. 2011 16:07

    Nad očekávání!Měli jsme taky s rýží a šmákli jsme si.Doporučuji všem :-) !

  • Simča S.
    Simča S. | 7. 2. 2011 23:09

    Jirko - chutnalo je slabé slovo..... Rodina si vyžádala v sobotu škubánky a já pronesla, že jim je klidně udělám, ale já "brambory s moukou" jíst nebudu... Takže jsem hledala receptík šitý mně na míru - a to byl PŘESNĚ tento...!!!! ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 7. 2. 2011 16:51

    Dík za foto,alespoň nemusím chvátat ;-) :-* ,jsem rád,že chutnalo.

  • Eva1 | 7. 2. 2011 15:21

    Simčo, i podle toho obrázku to vypadá jedle :-[

  • Simča S.
    Simča S. | 7. 2. 2011 14:47

    Fakt dobrý - já to tušila podle ingrediencí, protože játra, žampiony, česnek - to je moje gusto... ale bylo to ještě lepší :-)

  • recepty73
    recepty73 | 6. 2. 2011 16:03

    Simčo,pokrájená játra se zatáhnou a pak nejsou na pánvi tak drobivá.Můžou se ponořit rovnou v cedníku... ;-)

  • Simča S.
    Simča S. | 4. 2. 2011 22:52

    Jirko, proč se ta játra nejprve vaří? Já bych je jen opékala... tak se ptám, proč je tam nutné to předváření. Jinak to vypadá velmi chutně - játra a žampiony já můžu....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vnitřnosti
Maso Pokrmy Vnitřnosti Z hub Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé žampiony Česnek Drcený kmín Drůbeží játra Olej Pepř mletý Škrobová moučka Sojová omáčka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněné bramborové knedlíky

Plněné bramborové knedlíky

Pampeliškové víno

Pampeliškové víno

Kozí brada - novoroční zelňačka

Kozí brada - novoroční zelňačka

Mrkvová pomazánka II.

Mrkvová pomazánka II.

Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky

Vepřová pečeně s dušeným zelím a…

Bábovka tvarohovo-tvarohová :-)

Bábovka tvarohovo-tvarohová :-)

Brokolicová (květáková) roláda

Brokolicová (květáková) roláda

Jednoduchá zeleninová polévka s jíškovo-vaječnou zavářkou

Jednoduchá zeleninová polévka s…

Hovězí kližka se smetanovou houbovou omáčkou

Hovězí kližka se smetanovou houbovou…

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
19
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
15
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
14
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Lenka Filipová stále v nemocnici: První slova dcery Lenny

Lenka Filipová stále v nemocnici: První slova dcery Lenny

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Žabinec vodníka Česílka
Žabinec vodníka Česílka
Žahour
Žahour
Žaludkovo-srdíčková omáčka
Žaludkovo-srdíčková omáčka
Žampionová omáčka s rajčatovým protlakem
Žampionová omáčka s rajčatovým protlakem
Žampionová placka
Žampionová placka
Žampionová polévka se sýrem
Žampionová polévka se sýrem
  • Recepty.cz
  • Žampionová játra
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact