• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zaječí sekaná pečeně
Napište svůj komentář k receptu

Zaječí sekaná pečeně

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zaječí sekaná pečeně
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • zaječí maso a vnitřnosti z jednoho kusu: zaječí předek, srdce, játra
    • 500
      g vepřový bůček
    • 5
      ks rohlík z předešlého dne
    • 200
      ml bílé víno cca
    • 3
      ks cibule - velké
    • sůl
    • pepř mletý
    • 5
      stroužek česnek
    • majoránka sušená, cca půl lžičky
    • rozmarýn sušený, na špičku nože
    • zázvor - mletý na špičku nože
    • tymián sušený - na špičku nože
    • 3
      ks vejce
    • 1
      lžička hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Rohlíky pokrájíme, zalijeme vínem a poté vymačkáme.
2
Zaječí srdce a předek uvaříme v osolené vodě doměkka (vývar si ponecháme). Pak maso obereme a umeleme se srdcem a bůčkem, dvěma cibulemi, oloupaným česnekem a rohlíky. Přidáme vejce, sůl, koření a pokrájená játra. Vše promícháme, vytvarujeme dvě šišky, které položíme do vymaštěného pekáče s jednou pokrájenou cibulí. Podlijeme troškou vývaru a pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu (180°C) cca 45-55 minut.
3
Během pečení podléváme a výpekem sekanou přeléváme. Pak sekanou vyjmeme, výpek zaprášíme moukou a za stálého míchání přiléváme trochu vývaru a provaříme.
4
Podáváme s bramborovou přílohou: kaše, šťouchané nebo vařené brambory, bramborovo-zeleninové pyré...
5
Sekanou můžeme předpéct zabalenou v alobalu a před dopečením alobal odstranit a dopéct.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šunkové kornoutky s houbami alias Zaječí ouška

Šunkové kornoutky s houbami alias…

Zaječí hřbet v listovém těstě

Zaječí hřbet v listovém těstě

Hasenöhrl (zaječí uši)

Hasenöhrl (zaječí uši)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Zvěřina Karbanátky
Maso Zvěřina Mleté Vepřové Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Svatba Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Česnek Cibule Hladká mouka Majoránka Pepř mletý Rohlík Rozmarýn Sůl Tymián Vejce Vepřový bůček Zaječí maso Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

Frankfurtská polévka II.

Frankfurtská polévka II.

Hlávkové zelí s těstovinami

Hlávkové zelí s těstovinami

Rizoto z pánve-po našem

Rizoto z pánve-po našem

Čočka s vejcem a párkem

Čočka s vejcem a párkem

Jogurtové řezy II.

Jogurtové řezy II.

Voňavé anglické kapsy

Voňavé anglické kapsy

Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

Sladké jednohubky

Sladké jednohubky

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

24
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Smažený květák (brokolice) v pivním těstíčku
Smažený květák …
13
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
13
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
11
Domácí Cheesecake
Domácí Cheesecake

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Smutek na hudební scéně: Zemřel zpěvák (†60) oblíbené kapely! Truchlí manželka i fanoušci

Smutek na hudební scéně: Zemřel zpěvák (†60) oblíbené kapely! Truchlí manželka i fanoušci

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Zaječí sekaná pečeně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact