Upečeno, výborný. Jen škoda, že v původním receptu není uvedeno například, jak velká sklenice je myšlena, na jak velký plech atd. A i přesný postup se člověk dočte až v komentářích. Nicméně po ubrání velkého množství cukru v krému a přidání pouze poloviny kostky másla (představa, že pojídám heru je mi fakt hodně odporná) je to vynikající moučník. Pekla jsem ho do dortové formy o průměru cca 24cm a je to akorát.
My dělali už asi 10x a vždy se povedli a byli vynikající, všem doporučuji!
Už niky více. Pekla jsem na malý plech, piškot byl tak 1 cm vysoký, nasákl se krémem a byl jak bláto :-(
Naprostá bomba, mňam, mňam, mňam. Rozplývá se na jazýčku. Musíte vyzkoušet. Děkuji za recept
|Musím říct,že opravdu skvělý recept.Moc děkuji :-)
Buchtu muzu doporucit. Jen priste udelam vice testa nebo zvolim mensi plech. Krem jsem udelala take z masla a pridala jsem pri slehani i zakysanku. Je to mnamka! :-P
Také se přimlouvám za to máslo :-) <3
Dělala sem je poprvé a povedly se mi Chválim.Určitě to nebylo naposledy co jsem je dělala :-)
Bála jsem se, že budu mít piškot nízký, tak jsem dala 5 vajec a do mouky přidala pytlík nastrouhaných mandlí. Řezy byly mňamózní, dětem chutnaly víc než Izidor (což nechápu ;-) )
Dělám už dlouho a jsou nejlepší. Celá rodina je zbožňuje. Dávám 1!!!
nedělejte krém z Hery, ale z másla. Za prvé to není dobré a za druhé ani zdravé, jako všechny ztužené tuky. Jinak receptu na krém myslím nic neschází...
Piškot podle receptu je opravdu moc dobrý, ale ten krém mě bohužel zklamal :-(
jak dlouho to zabere cas
Vynikající!!Akorát jsem to pekla na menší plech a bylo to i tak dost nízké.Ale i tak to bylo moc dobré.Když jsem dělala krém pořád jsem musela ujídat))Příště radši udělám 2 dávky a na větší plech.Stejně ten menší nestačí
Jak jsem to pekla, tak se mi to zdálo takové nijaké.Ale na oslavě jsem se zavděčila.Budoucí švagr se mohl utlouct.Na mě zbyly nakonec jenom dva kousky.Po řezu se jenom zaprášilo.Musím ho ještě někdy upéct,abych i já ho mohla pořádně ochutnat.Chvállou nešetřím.Vynikající na jedničku s hvězdičkou.
do krému místo 4 lžic polohrubé mouky dejte jen 2 lžíce , krém bude více nadýchaný a lehčí. Jinak jsou tyto řezy výborné
Jeden z nejlepších receptů - jsou opravdu vynikající - povedly se mi hned napoprvé!!Jen když je sypu kokosem, tak trochu kokosu smíchám s kakaem nebo grankem a druhou půlku nechám bílou a sypu zešikma od rohu plechu po proužkách nastřídačku -vypadá to moc hezky!! Žádostí o recept je opravdu mnoho!!! Dávám za 1*. :0)
zdál se být úžasný, tedy podle vašich názorů ale výsledek byl bohužel odpuzující. kdo má opravdu rád rafaelo at si ho raději koupí. vyhodili jsme tu věc.
Dělám je jako anonym a plně souhlasím že jsou krásně nasáklé.Tuhle variantu ale zkusím také.
Já je peču trochu jinak, ale tyto jsou také dobré.Na syrové těsto nasypu kokos smíchaný s cukrem a peču dokud není kokos růžový(samozrejmě musí být i buchta propečená) a ihned jak plech vyndám z trouby tak celou buchtu poleju celou šlehačkou, která se krásně vsákne a řezy vůbec nejsou suché.Zkuste a uvidíte
Lenko, zkuste do piškotu dát krupičkový cukr. Já ho vždycky dělám s krupičkovám cukrem, byla škoda kdybyste ho nezkusila znovu.Jsou opravdu výborné, dělala jsem je na svatbu dcery a měly velký úspěch.
Jsou opravdu VÝBOBÉ, všichni si to pochvalovali.Je to trochu tučnější ale za to to stojí.=o)
Navečer jsem upekla, aby byl zítra na pouť. Bohužel, jako u Lucie, i já měla nízký piškot-přesně 1cm. Šlehala jsem dlouho-zvlášť žloutky s cukrem a bílky taky zvlášť. Tak nevím proč. Už se mi na takovýho "prcka" nechtěl ani dělat krém, tak jsem to mázla marmeládou, posypala kokosem a je to moc dobré, na snídani zbyde možná pro děti. Tak hlavně že se sní, ale asi do toho už podruhé nepůjdu.
řezy jsou opravdu dle svého názvu vynikající.Zatím se chladí, ale už jsem neodolala a je to mňamka, hlavně změna po létě s ovocnými koláči. Dávám jedničku
Tak jsem zjistila ze se pece na 170 a uz pecu po druhe behem 2 tydnu. Prvni pokus sel na ochutnani na mezinarodni urovni (Portugalsko, Rumunsko a Polsko), skoro na me nezbylo ani ochutnat . Tentokrat si chystam schovat velky kus pro sebe a zbytek rozdelim mezi Anglicany. Nema to chybu, rozdavam tenhle recept vsude kde se da a sklizim jen pochvalu. Diky!
Jsem začátečník a bohužel mi u většiny receptů chybí na kolik stupňů a jak dlouho se to peče. Vím že pro dobré kuchařky je to samozřejmost ale myslím že nejsem jediný začátečník který to zkouší přes internet a tato malá drobnost mi dělá spoustu problémů-žijeme totiž v zahraničí a tak není tak lehké zavolat o radu mamince.
Opravdu vynikající, musela jsem je dělat dvě soboty za sebou na přání dcery.Pekla jsem je přesně podle receptu, džem jsem dala višňový , chce opravdu nějaký nakyslý. Dávám za 1*. Jana H.
Naprosto výborné,řezy jsou pryč během chvíle.Jen s myslím,že do krému je lepší dávat máslo,Hera vytváří takovou "umělou" chuť.Jinak je to ale bezchybné a dávám jedna
jsou velmi dobre, je dobré dát rybízovou marmeladu.
Vyzkoušeno a sklidil jsem pochvalu. Díky za recept
Já si myslím,že je tam málo mouky.Já osobně nemám ráda odměřování na lžíce,protože je to ošidné-každý nabere jinak a pak je problém.Vzhledem k množství tekutiny a celému prášku do pečiva bych dala asi 20 dkg mouky,ale chce to vyzkoušet,záleží také na velikosti vajec,na malá vejce by té mouky mohlo být zas moc.
Lucie Kozáková: hmm, tak to je mi záhada, fakt nevím, čím by to mohlo být. Na té fotce je mnou upečená buchta a vidíte sama, jak vysoký ten piškot je. Je pravda, že dlouho šlehám, ale tím by to asi být nemělo. Nicméně 2 cm, to už je dost vysoké ne, to stačí, třeba mám menší plech, než vy. Hlavně, aby chutnalo. Zdravím!
Tak nevím p.Majčo,ale mě zatím nevyšel ani piškot,na velkém plechu byl asi 0,5cm.Zkusila jsem to znova,žloutky+cukr,olej,mléka,mouka+prášek do pečiva,nakonec sníh z bílků a do pekáčku,do trouby na 180oC,cca 30min.Nyní je asi 2cm,tak snad ro zachrání ten krém.Nevím,kde je chyba,asi jsem jediná,komu to nevyšlo?!
Tento recept je vynikající. řezy chtnaly i mému manželovi, který zrovna kokos moc nemusí.
Velmi nám chutnalo,děkuji za recept dávám 1.
Adela - normální "duritka" nebo jiná sklenička 200 -250 ml. Záleží na tom, jak moc to chcete mít sladké.
Jak asi velika je ta sklenka (mouckoveho cukru)?
Děkuji Lence Dobešové, p.Fialové, R.Schultze i Monice S. za pochvalu! Jsem ráda,že řezy chutnaly, myslím, že mají s kokosovým rafaelem opravdu mnoho společného a přitom jsou nenáročné a velmi "jedlé". Jinak na dotaz Zuzany Šindlerové, zda opravdu do krému Heru, tak zde je má odpověď:Ano, taky jsem vždy měla stejný názor jako vy, že Hera je podivně v krémech "cítit". Protože ale dokud nevyzkouším nový recept přesně dle návodu, tak nehodnotím a nerada měním ingredience dle svého (to vždy spíš až jak se povede, tak dle chuti nebo spíše nechuti - měním), v tomto případě Hera je na místě. Cítit není, nemusí se nikdo bát, protože jednak chuť Hery v krému zakryje hodně kokos a taky rum. Některé mé známé se přesto Hery "obávaly" natolik,že jí vyměnily za máslo a pak lály, co to udělaly, protože krém strašně ztuhnul - čemuš se není radno divit - a řezy šly těžko krájet. Hera jen mírně ztuhne, tak akorát v krém, ale ne úplně jako máslo.
Rezy som vyskúšala a len tak sa po nich zaprášilo. Sú skutočne vynikajúce a dávam 1.
je to vyborne.Do naplne jsem pridala trochu platkovych mandli. I v pralinkach rafaelo je mandle. Pridejte prosim dalsi recept tohoto druhu. Je to opravdova mnamka.
TAK JSEM ZPÁTKY ABYCH VÁM ZDĚLILA JAK TO DOPADLO.JSOU TO JEDNOZNAČNĚ NEJ NEJ NEJLEPŠÍ ŘEZY CO JSEM KDY JEDLA !!!!!!!!!!! ZA TENTO RECEPT BY JSTE SI ZASLOUŽILA VELIKÁNSKOU JEDNIČKU!!!!!!!!! POKUD MÁTE JEŠTĚ NĚCO ŮŽASNÉHO VE SVÉ ZBÍRCE TAK HONEM S TÍM VEN ! ZÁKUSKY V OBCHODĚ I DORTY NA OBĚDNÁVKU STOJÍ ZA P..! MUSÍM TOTO FAKT POCHVÁLIT NEMÁ TO CHYBU !!! DOPORUČUJI VŠEM VYZKOUŠET NEBUDETE LITOVAT!!!!!!!!!!!!
Mně se do krémů osvědčilo máslo Zlatá Haná, je to rostlinný tuk, dobře se s ním pracuje, není slané a není cítit - má máslovou chuť.
Já bych raději použila máslo.Myslím,že by tam Hera byla cítit a ubralo by to na chuti.
Prosím, opravdu je do krému Hera? Vždycky jsem dávala máslo, myslela jsem si, že je Hera jenom na pečení.
JÁ TEDA DOUFÁM,ŽE TEN PIŠKOT BUDE OPRAVDU TAK DOBRÝ JAK PÍŠETE,ŽE NEBUDE SUCHÝ.DNES JDU NAKOUPIT SUROVINY A ZÍTRA TUTO DOBROTU UPEČU TAK SE VÁM HNED OZVU JAK SE MI TO POVEDLO!
Tie rezy sú jednoduché a vynikajúce. Autorke patrí poďakovanie.
Moc děkuji redakci za opravu i za doplnění fota:-)
Opraveno. Foto bude o víkendu, vydžte
POZOR, POZOR!! OPRAVA OD AUTORKY RECEPTU - nějak mi z receptu vypadlo do těsta 7 lžic mléka. Omlouvám se.
Řezy podle toho mého receptu vypadají moc dobře, netřeba nijak upravovat - dávala jsem sem i foto, no, snad vám ho sem zařadí, abyste ho taky viděli¨:-))
Trochu jsem změnila těsto - měla jsem pomazánkové máslo, dala jsem 2 vejce, 1 dl, oleje, 15 dkg cukru a cca 35 dkg polohrubé mouky.Povrch jsem pokladla kousky broskve a po vychladnutí pokračovala podle popisu. Po krátkém proležení jsou řezy velmi dobré. Ač jsem ke svým výtvorům kritická, velmi mi chutnaly...
Anonym: normální čtvrtlitrová sklenička.
Marie Krejzarová, ne, není té mouky málo. Začínám piškot tak,že si dám do mísy 4 celá vejce a skleničku moučk.cukru a ponorným šlehačem šlehám do pěny,po chvíli přidám 3/4 té samé sklenky oleje, zase šlehám a až nakonec dám postupně 7 vrchovatých lžic mouky s práškem do pečiva.Šlehačem se to krásně našlehá a nebojte,je toho dost a dokonce je piškot krásně vysoký. Já sem posílala i foto,ale jaksi mi ho tu neuveřejnili.Ano, dělám na klasický velký pekáč.
tyto rezy take pecu a musim rict, ze si v nasi rodine ziskaly velikou oblibu. Ja do kremu nepridavam kokos a kdyz upecu piskot, tak potru pikantni zavareninou, na to pokladu detske piskoty, ktere namacim ve smetane smichane s rumem a na to krem. Sypu bud kokosem, nebo postrouham bilou cokoladou. Mam trochu jiny recept na piskot a pridava se kakao, piskot je po upeceni tmavy.
Jaká velká sklenka - 2,5 dl?
Není té mouky málo na 4 vejce? Pokryje to klasický pekáč? Díky.