• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Výborná vánočka nebo mazanec, lze upéct i v pekárně
Napište svůj komentář k receptu

Výborná vánočka nebo mazanec, lze upéct i v pekárně

autor: jarkoo
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 22
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborná vánočka nebo mazanec, lze upéct i v pekárně
Výborná vánočka nebo mazanec, lze upéct i v pekárně
Výborná vánočka nebo mazanec, lze upéct i v pekárně
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 100
      g moučkový cukr
    • 50
      g máslo
    • 40
      g sádlo
    • 250
      ml mléko
    • 2
      ks vejce žloutky
    • 0,50
      lžička sůl
    • 1
      ks sušené droždí nebo půl kostky čerstvého
    • 1
      lžička citronová kůra 0,5 až
    • 1
      balení hrozinky dle chuti 0,5 až
    • 1
      ks vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Do pekárny dáme vlažné mléko, rozpuštěné tuky a žloutky. Pak nasypeme mouku, cukr, vanilkový cukr a citronovou kůru, Dále do jednoho rohu pekárny přidáme sůl a do druhého sušené droždí. Zapneme program těsto, později po zvukovém signálu přidáme hrozinky a necháme program doběhnout. Po vykynutí těsta upleteme vánočku nebo vytvarujeme dva bochánky, dáme na plech a necháme ještě asi půl hodiny kynout. Pečeme cca na 180°C asi 35-40 minut, dokud se při zkoušce upečení nelepí na vpíchnutou špejli těsto.
2
Pokud zaděláváme těsto ručně nebo použijeme čerstvé droždí je postup následující - nejdříve dáme do mísy nebo do pekárny cukr, do kterého rozdrobíme droždí a necháme chvíli stát, dokud se droždí nerozpustí, pak vmícháme žloutky a teprve poté přidáme mléko a tuk, nakonec přisypeme mouku, sůl a citr. kůru. Po zadělání vmícháme hrozinky a necháme kynout, to je již stejné.
3
Pokud se vám nechce plést vánočka nebo dělat bochánek, je možné nechat těsto upéct rovnou v pekárně - v tom případě použijte program na sladký chléb.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cukrářská vánočka (mazanec)

Cukrářská vánočka (mazanec)

Mazanec vánočka III.

Mazanec vánočka III.

Marmeláda v pekárně

Marmeláda v pekárně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Hrozinky Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Sádlo Sůl Sušené droždí Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rakvičky se šlehačkou

Rakvičky se šlehačkou

Zapékaná čekanka po francouzsku

Zapékaná čekanka po francouzsku

Česnečka z Vysočiny

Česnečka z Vysočiny

Sýrové koláčky z listového těsta

Sýrové koláčky z listového těsta

Lístkoví šnečci s marmeládou

Lístkoví šnečci s marmeládou

Čalamáda na špagety

Čalamáda na špagety

Pudinkový dort (řez) s ovocem

Pudinkový dort (řez) s ovocem

(nejen) Vepřová uzenářská pečeně

(nejen) Vepřová uzenářská pečeně

Vánoční cheesecake

Vánoční cheesecake

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

24
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
17
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
15
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
14
Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Sýrovo-smetanové…
14
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Hezucký zalovil v archivu: Žhavé focení s Decastelo!

Hezucký zalovil v archivu: Žhavé focení s Decastelo!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Další doporučené recepty:

Výborná rychlá hrnková buchta
Výborná rychlá hrnková buchta
Výborná škvarková pomazánka
Výborná škvarková pomazánka
Výborná tvarohová pomazánka
Výborná tvarohová pomazánka
Výborné ananasové řezy
Výborné ananasové řezy
Výborné buchty
Výborné buchty
Výborné domácí Koka sušenky
Výborné domácí Koka sušenky
  • Recepty.cz
  • Výborná vánočka nebo mazanec, lze upéct i v pekárně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact