• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • VVV - Velice Vydařené Vepřové
Napište svůj komentář k receptu

VVV - Velice Vydařené Vepřové

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
VVV - Velice Vydařené Vepřové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vepřová kýta
    • 3
      ks drůbeží párky
    • 1
      ks smetana ke šlehání
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 1
      lžička kari
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná
    • 2
      lžička grilovací koření
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • rostlinný olej
    • brambory
    • sůl
    • kmín

Postup přípravy receptu

1
Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce řádně promícháme sladkou papriku, kari, hořčici, grilovací koření, utřený česnek a dvě lžíce oleje, poté touto směsí potřeme prošpikované maso ze všech stran. Na pánvičce rozpálíme pár kapek oleje a maso na něm ze všech stran opečeme, aby se zatáhlo. Vyndáme jej a do výpeku vložíme na kostičky nakrájené párky, nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Do menšího pekáčku přendáme špekáčkový výpek s cibulí a na to položíme maso. Vše zalijeme celou smetanou ke šlehání (250 ml) a uzavřené pečeme asi hodinu a čtvrt na 200°C. Asi po hodině, co máme maso v troubě, si dáme vařit brambory do osolené a okmínované vody. Když jsou brambory téměř vařené, scedíme je a promícháme je s obsahem pekáčku kolem masa. Od té doby pečeme maso přiklopené ještě asi půl hodiny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Těsto na štrůdl - velice jednoduché

Těsto na štrůdl - velice jednoduché

Pečená dýně (velice chutná)

Pečená dýně (velice chutná)

Vepřové plátky s hráškem a mrkví

Vepřové plátky s hráškem a mrkví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MarilynM2
    MarilynM2 | 28. 2. 2015 12:18

    tak tohle byl vynikající oběd. Byla toho plná zapékací mísa a padla najednou <3

  • Iveta | 2. 4. 2013 11:01

    Vtipný název :-))

  • donati | 10. 11. 2010 12:52

    zajímavá kombinace drůbežích párků, rozčtvrceného libereckého párku a špekáčků do omáčky. Má ten výběr vliv na výslednou chuť ?

  • Zuzana Šindlerová | 23. 11. 2009 09:12

    Výborný recept, moc chutné, zasloužená jednička!! Brambory jsem musela dát zvlášť do pekáčku a trochu podlít, protože šťávy se šlehačkou bylo hodně, takže by se spíš uvařily, ale to je naprostý detail. Moc jsme si pochutnali.

  • Majka S | 4. 11. 2009 07:55

    Díky za fajn recept. Včera jsem dělala k večeři a přítel si nemohl tuto mňamku vynachválit.

  • František Brusák | 6. 9. 2009 22:33

    Určitě vyzkouším,po přečtení receptu jsem na to dostal chuť....a tak to má být.

  • niobe nightingale | 23. 8. 2009 13:20

    Omlouvám se za trochu pofidérní obrázek, ale je to foceno na mobil, což neni nikdy extra košér... tak jen tak pro inspiraci, he :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Drůbeží párky Grilovací koření Hořčice plnotučná Kari Kmín Paprika - sladká Rostlinný olej Smetana ke šlehání Sůl Vepřová kýta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chobotnice po athénsku

Chobotnice po athénsku

Rajská polévka se zakysanou smetanou

Rajská polévka se zakysanou smetanou

Dušené vepřové v zelí

Dušené vepřové v zelí

Těstoviny brokolice ham a mňam

Těstoviny brokolice ham a mňam

Červené zelí II.

Červené zelí II.

Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí

Bramborové noky s dušeným kysaným…

Jablečné vdolečky - kynuté, pečené

Jablečné vdolečky - kynuté, pečené

Barevné hrnkové knedlíky

Barevné hrnkové knedlíky

Rýže s vejci

Rýže s vejci

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

41
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
28
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
18
Křehké bramborové knedlíky s žemlovými krutonky
Křehké bramborové…
12
Tvarohová rýže
Tvarohová rýže
12
Rýžový salát / příloha
Rýžový salát / příloha

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Nedělní Aha! 2.11.2025

Nedělní Aha! 2.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Další doporučené recepty:

Vrstvený rohlíkový koláč
Vrstvený rohlíkový koláč
Vrstvený salát do sklenice
Vrstvený salát do sklenice
Vřeténkový salát
Vřeténkový salát
Vyběhlík
Vyběhlík
Vyběhlík
Vyběhlík
Výborná drobenková buchta
Výborná drobenková buchta
  • Recepty.cz
  • VVV - Velice Vydařené Vepřové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact