• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vláčný jablečný štrůdl
Napište svůj komentář k receptu

Vláčný jablečný štrůdl

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vláčný jablečný štrůdl
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      g hladká mouka
    • 50
      g máslo
    • 2
      ks vejce
    • 3
      lžíce voda
    • 2
      lžíce ocet
    • 1
      špetka sůl
  • Náplň
    • strouhanka
    • 400
      g jablka
    • cukr
    • skořice
    • vanilkový cukr
    • rozinky
    • ořechy
    • kokos

Postup přípravy receptu

1
Z ingrediencí vypracujeme vláčné těsto, rozdělíme na 2 díly a rozválíme na tenké pláty. Posypeme je strouhankou a poklademe jablky. Posypeme cukrem, skořicí, rozinkami, ořechy a kokosem. Zavineme, přeneseme na plech (nejlépe vyložený papírem na pečení) a potřeme rozšlehaným vejcem. Vidličkou závin propíchneme na třech místech u spodního okraje, aby při pečení vytekla přebytečná šťáva a závin nepraskal. Upečeme (při 170 °C cca 25 minut) dozlatova, necháme vychladnout a pocukrujeme. Druhý den je ještě lepší.
2
**//Varianta II://** z tohoto těsta lze vytvořit i slanou obměnu např. se šunkou, sýrem a nivou, případně kečupem, posypat sezamem. Buď nejdříve upéct a pak krájet, či nejdříve nakrájet na šneky a poté upéct.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný víkendový koláč - vláčný

Jablečný víkendový koláč - vláčný

Jablečný štrůdl

Jablečný štrůdl

Jablečný štrúdl z listového těsta

Jablečný štrúdl z listového těsta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Soňa | 25. 9. 2015 20:08

    Výborný recept, dnes jsem se rozhodla udělat šrůdl, teď je sezona jablek, bála jsem se e budu muset jít ještě do obchodu pro náký suroviny ale recept je jednoduchý, tyto irgredience má každý doma,takže za mě super, vyzkoušeno a povedl se, s těstem se pracovalo pěkně a opravdu to je na 2 šišky, což je tak akorát....je výborný, s kakaem mňamka :-) ;-) :-))

  • Pavča | 20. 1. 2015 10:47

    Štrúdl je velice výborný!!!Jiné těsto už nedělám :-)

  • Doris | 13. 8. 2014 14:32

    Dobrý den, Váš recept mne zaujal, ovšem chybí množství ingrediencí. Je možné místo těsta Vámi uvedeného použít klasické listové těsto?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Jablka Kokos Máslo Ocet Ořechy Rozinky Skořice Strouhanka Sůl Vanilkový cukr Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jednoduché kokosky

Jednoduché kokosky

Treska paní Gunilly

Treska paní Gunilly

Bábovka šlehačka

Bábovka šlehačka

Křupavé cibulové kroužky

Křupavé cibulové kroužky

Slaný koláč se špenátem a kozím sýrem

Slaný koláč se špenátem a kozím sýrem

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Domácí chléb podle Ládi Hrušky

Domácí chléb podle Ládi Hrušky

Banánové smoothie s avokádem

Banánové smoothie s avokádem

Pěna s polevou z hořké čokolády

Pěna s polevou z hořké čokolády

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

137
Křupaví ořechoví šnečci
Křupaví ořechoví šnečci
60
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
52
Svěží bílkové kokosové řezy s krémem
Svěží bílkové kokosové…
45
Míchaná vejce (nejen) s romadůrem nebo tvarůžky
Míchaná vejce (nejen) s…
28
Chai chia s ovocným přelivem
Chai chia s ovocným…

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

  • Recepty.cz
  • Vláčný jablečný štrůdl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact