• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Višňové víno
Napište svůj komentář k receptu

Višňové víno

autor: jeryje
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 40
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Višňové víno
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      kg višně včetně pecek
    • 3
      kg cukr
    • dimežon 10 litrový

Postup přípravy receptu

1
Do demižonu naházím 3 kg umytích višní a zasypu 3 kg cukru, zbytek doleji převařenou vychladlou vodou. Když je tak třetina plná je potřeba cukr důkladně rozmíchat. Poté zazátkuji kvasnou zátkou a dám kvasit (4-8 týdnů, podle teploty). Když višně klesnou je potřeba víno stočit do jiné nádoby a nechat dokvasit. Poté plníme do lahví.
2
Tento poměr surovin mám ověřen léty praxe, recept jsem podědil. Vznikne poměrně silné a sladké víno, sitě rudé barvy. Mě osobně moc chutná. Experimentuji i s přidáním BRANDY, víno získá podobu portského a je skladovatelné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Višňové řezy II

Višňové řezy II

Jednoduché třešňové / višňové knedlíky

Jednoduché třešňové / višňové knedlíky

Třešňové (višňové) muffiny / koláč

Třešňové (višňové) muffiny / koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • bram | 22. 7. 2016 00:27

    v receptu v seznamu surovin je psano vcetne pecek

  • Honza | 18. 7. 2014 16:23

    Jakpak se pozná, že je třeba kvašené víno stočit do jiné nádoby ? Naložil jsem jej se vším všudy, přes týden bublalo, ale dnes bublat přestalo.

  • jana | 25. 8. 2013 21:31

    po prvnim stočení je víno nakyslé jak ho přisladit aniž by kvasilo dále?

  • Lubas | 1. 7. 2013 18:29

    Recept zajímavej, já sice mám trochu jinej Francouskej, ale zaujalo mě tam přidání Brandy??? Kolik ho tam přidáváte a do jakého množství?? Můžete odp. sem nebo na sinkyriklubomir@centrum.cz

  • Vašek | 1. 9. 2012 22:34

    Přesně podle receptu a skutečně máte skvělé sladké víno. Podávat je nejlépe chlazené. Ale vše záleží na chuti. Už se těším na další višně. :-)

  • Kačka | 22. 7. 2012 00:32

    Kdy přidáváte brandy a v jakém množství?

  • lucduz | 12. 7. 2011 18:41

    Višně dáváte vypeckované, nebo můžou být v celku?

  • bjooker | 30. 6. 2011 14:42

    No konečně tradiční recept bez přídavků. Prostě višně a cukr jak to má být. Už se těšim až ochutnám!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly
Nápoje Alkoholické Září Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Dimežon Višně
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře v pivní omáčce

Kuře v pivní omáčce

Hlávkový míchaný salát s tuňákem

Hlávkový míchaný salát s tuňákem

Švestkový koláč nohama nahoru

Švestkový koláč nohama nahoru

Vídeňská vařená bábovka

Vídeňská vařená bábovka

Nakládaný hermelín VI.

Nakládaný hermelín VI.

Nízká čokoládová buchta

Nízká čokoládová buchta

Králíček na smetaně a hořčici

Králíček na smetaně a hořčici

Lehké a křupavé vafle

Lehké a křupavé vafle

Banánová roláda s margotkou

Banánová roláda s margotkou

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

22
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
Bramborový guláš
Bramborový guláš
10
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…
8
Křenová plec na smetaně
Křenová plec na smetaně
7
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Nedělní Aha! 2.11.2025

Nedělní Aha! 2.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

  • Recepty.cz
  • Višňové víno
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact