• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vinná klobása s vejmrdou
Napište svůj komentář k receptu

Vinná klobása s vejmrdou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vinná klobása s vejmrdou
Vinná klobása s vejmrdou
Vinná klobása s vejmrdou
Vinná klobása s vejmrdou
Vinná klobása s vejmrdou
Vinná klobása s vejmrdou
Vinná klobása s vejmrdou
Vinná klobása s vejmrdou
6fotografií
Nahrát fotku
 

Smažení šneci z vinné klobásy, podávaní se staročeskou vejmrdou, připravenou z nastrouhaných jablek a křenu, ochucených cukrem a octem.

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg vinná klobása
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • olej na smažení
  • vejmrda
    • 1
      ks křen čerstvý kořen
    • 2
      ks jablko 2 - 3 kusy
    • 1
      lžíce jablečný ocet
    • 2
      lžička cukr krupice
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Připravte vejmrdu. Oloupejte křen a jablka, obojí nastrouhejte najemno a promíchejte. Ochuťte octem, cukrem a solí, pak dejte odležet do chladu.
2
Vinnou klobásu rozdělte na čtyři díly. V místě, kde ji budete chtít rozdělit, vytlačte náplň zakroucením a ostrým nožem přeřízněte střívko. Každou část zamotejte do tvaru šneka a opatrně propíchněte ostrou špejlí.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na nejlepšího smaženého kapra

3
Zatočené klobásy obalte v hladké mouce z obou stran a smažte na pánvi v rozpáleném oleji asi 4 minuty z každé strany. Ihned podávejte s vejmrdou.
4
Tip: Pokud budete klobásy péct, předehřejte troubu na 160 °C. V hrnci přiveďte k varu asi 2 litry vody a klobásy do ní na půl minuty ponořte. Zpevní se a zbělají. Nyní klobásy vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete je olejem a pečte 12 minut. Klobásy otočte a dopečte dalších 10 minut dozlatova. Pečené či smažené klobásy podávejte s vejmrdou.

RADA: Tradiční bramborový salát: VIDEO recept na ten nejlepší se svěžím jablkem

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vinná klobása v těstíčku

Vinná klobása v těstíčku

Vinná klobása na pivě

Vinná klobása na pivě

Vinná klobása v housce

Vinná klobása v housce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso FOOD
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Jablečný ocet Jablko Křen Olej Sůl Vinná klobása

Bramborový salát

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nugátové řezy

Nugátové řezy

Marinované steaky

Marinované steaky

Babské kuře

Babské kuře

Tříbarevný tvarohový koláč

Tříbarevný tvarohový koláč

Meruňkový závin

Meruňkový závin

Plněné vepřové plátky

Plněné vepřové plátky

Makovky - sladké housky

Makovky - sladké housky

Jednoduchý (nejen) rajský salát

Jednoduchý (nejen) rajský salát

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Bramborový salát

Poslední sledované recepty

45
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
14
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
13
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…
12
Česnekové závitky se slaninou v omáčce
Česnekové závitky se…
11
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Kundosaki (33) ze Survivoru půl roku po porodu… Rozchod s otcem dcery!

Kundosaki (33) ze Survivoru půl roku po porodu… Rozchod s otcem dcery!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Vinná klobása na pivě
Vinná klobása na pivě
Vinná klobása pečená v leču
Vinná klobása pečená v leču
Vinná klobása pod sýrovou peřinou
Vinná klobása pod sýrovou peřinou
Vinná klobása se zeleninou
Vinná klobása se zeleninou
Vinná klobása se zeleninou a žampiony
Vinná klobása se zeleninou a žampiony
Vinná klobása v bramboráku
Vinná klobása v bramboráku
  • Recepty.cz
  • Vinná klobása s vejmrdou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact