V hrnci smícháme mléko, cukr, máslo a kakao. Tuto směs necháme na mírném ohni a za stálého míchání vařečkou krátce povařit. Potom odstavíme z plotny a počkáme, až vychladne. Pak přidáme mouku, vejce, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Vypracujeme těsto.
2
Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou a nalijeme těsto. Bábovku vložíme do studené trouby a pečeme asi 1 hodinu při 150 °C.
Nejlepší bábovka jakou jsem kdy pekla! Vždy se povede, krásně se vyklopí. Všichni ji chválí :-) děkuji moc za tento recept :-)
Pepča
|10. 3. 2016 15:21
Je výborná, vložená do studené trouby, krásně se vyklopila. ;-)
FERDA
|10. 11. 2015 13:41
Luxusní recept - mám vyzkoušeno. 8-)
eva
|6. 11. 2015 14:46
celkem slusna dusivka
babina
|8. 3. 2012 10:27
protože je to obrácený recept, je i takový recept na výborný perník, krásně vyběhne, a nemusí se trouba předehřívat, copak nevaříte??? Máte dotazy jak pro malé děti, když je to tam napsané, tak si dojděte k cukrářům, který taky znají takové recepty, :-))
Opravdu do studené trouby-vyzkoušela jsem to. Chutná jako těsto na sacher dort.Měla jsem obrovský úspěch a tím velkou radost,že všem chutnala
Jana Cz.
|31. 5. 2007 13:01
Bábovku ve studené troubě jsem taky ještě nepekla, nicméně myslím, že už tady jedna taková je. Padaly tam stejné dotazy a odpověď byla, že opravdu do studené. Nechci ale radit, protože to nemám vyzkoušené.
barča
|31. 5. 2007 10:00
Určitě těsto dát do teplé trouby, prášek do peč. se musí hned péct, jinak nevyběhne. Alespoň to jsou mé zkušenosti.
Ivana Přikrylová
|30. 5. 2007 09:00
Proč se dává do studené trouby? Já těsto dávám vždy do předehřáté.
Jana
|29. 5. 2007 11:25
Je tato bábovka na chuti v něčem jiná než klasická?Děkuji