vepřová plec
nebo kýta, případně kuřecí či krůtí prsa
1
ks
pórek
1
ks
paprika
1
plechovka
nakládaná kukuřice
malá
1
lžička
kari
např. zelené
1
špetka
kurkuma
1
špetka
chilli
4
stroužek
česnek
1
plechovka
kokosové mléko
1
špetka
sůl
olej
Postup přípravy receptu
1
Na oleji osmahneme karí - pár vteřin - a přidáme na kostky nakrájené maso, chvilku smažíme, než se maso zatáhne, mírně posolíme, přidáme kurkumu, chilli a rozetřený česnek, pokud je to nutné trochu podlejeme a přikryté dusíme.
2
Mezitím nakrájíme na kolečka pórek - já dávám pórku tolik, kolik masa a papriku na kostky. Když je maso napůl hotové, přisypeme zeleninu a dusíme do měkka.
3
Cca 10 minut před dokončením nalejeme kokosové mléko, případně dosolíme a dusíme NEPŘIKRYTÉ
Dobré jídlo, kokosové mléko jsme v tom opravdu nepoznali, kukuřice tam byla trochu zvláštní, ale na druhou stranu, proč ne. Chutnalo
Anonym
|3. 10. 2007 10:26
Jedním slovem - VYNIKAJÍCÍ!
Sc.
|15. 1. 2007 12:15
Neumím tu chuť popsat, spíš bych řekla, že mléko pouze zjemní ostrost karí a chilli. karí dávám pomerně hodně - asi dvě polévkové lžíce na půl kila masa, ale jak už jsem psala, taky hodně zeleniny, takže ta plechovka mléka není zas tak moc. Já jinak nejsem moc dobrá kuchařka, ale po mém karí se přítel může "utlouct", musím je vařit aspoň jednou za měsíc.
KP
|15. 1. 2007 12:01
Barco. ten kokos v tom ani nepoznate. Sama delam jidla s kokosovym mlekem a nikdo to ani nepozna. Nevim jake mleko znate, ale tohle je bile a huste a vypada jako smetana a trosku i tak chutna. Musim tenhle recept vyzkouset, kombinaci kokosove mleko, kari a kurkuma bude urcite vyborna. Mozna by se tam hodil jeste rimsky kmin.
barča
|13. 1. 2007 21:17
Vypadá to velmi zajímavě, ale to kokosové mléko(chuť znám) si neumím představit, jaký je výsledek. Není to příliš aromatické, mléko je přece velmi intenzivní. Dá se chuť k něčemu připodobnit? Díky za odpověď.