• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vepřová pečeně na rozmarýnu
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová pečeně na rozmarýnu

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 26
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová pečeně na rozmarýnu
Vepřová pečeně na rozmarýnu
Vepřová pečeně na rozmarýnu
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,20
      kg vepřové maso kotlety (vcelku)
    • 1
      svazek rozmarýn
    • sůl
    • pepř mletý
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1
      kg brambory (Malé lojovité)
    • 500
      g šalotka
    • 250
      ml vepřový vývar

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejeme na 180 °C. Maso omyjeme a osušíme. Z poloviny rozmarýnu nasekáme lístky, smícháme je se solí a pepřem a ze všech stran vetřeme do masa. Maso poklademe zbylým rozmarýnem a pečeme asi 2 hodiny. Po 1/2 hodině maso obložíme bramborami a šalotkou. Po další 1/2 hodině přilijeme vývar. Měkké maso necháme asi 10 minut odpočinout. Poté maso nakrájíme a na talířích obložíme pečenou zeleninou a bramborami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rajské kuře na rozmarýnu

Rajské kuře na rozmarýnu

Žampionové kotlety na rozmarýnu

Žampionové kotlety na rozmarýnu

Vepřové na rozmarýnu a pepři

Vepřové na rozmarýnu a pepři

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • prochy | 22. 11. 2012 20:09

    vypadá to opravdu moc dobře,určitě vyzkouším...... :-)

  • Makina | 17. 8. 2012 00:00

    Mám doma rozmarýn v květináči, tak se chci jen zeptat jaké množství je svazek? /odměřeno třeba na polevkové lžíce/. Díky

  • Sandra | 16. 4. 2012 13:48

    vypadá to moc dobře, jen podle obrázku tam není šalotka, ale jarní cibulka :-)

  • Afreysee
    Afreysee | 27. 2. 2012 12:50

    Naprosto delikátní! :-) Jednoduché, udělá se samo a ve výsledku velmi chutné. Dávám 1* :-)

  • kirinda
    kirinda | 30. 3. 2011 14:41

    Ještě přidávám foto na talíři ;)

  • kirinda
    kirinda | 20. 3. 2011 14:32

    Naprostá lahůdka, právě jsme dojedli. Maso jsem naložila přes noc do rozmarýnu, soli, pepře a oleje a dopoledne dala do trouby. Vývar jsem přilila zároveň s brambory a šalotkou, a poslední půl hodinu nechala péct odkryté. Pečínka byla krásně opečená, uvnitř šťavnatá, maso měkkoučké a šťáva v hrnci super. Dávám do oblíbených a budeme dělat častěji!

  • Zdena z JM | 24. 5. 2007 07:30

    Výborná,voňavá pečínka.Dávám 1.

  • Zdena z JM | 22. 5. 2007 13:11

    Mám doma kus krkovice a právě přemýšlím,co s ní.Toto vypadá moc zajímavě.Vyzkouším a pak napíšu.

  • RK | 21. 5. 2007 13:49

    Úžasný, voňavý nedělní oběd! Trochu s napětím jsem očekávala, jestli se brambory upečou akorát s masem, ale přesně to vyšlo :-). Nejvíc se mi na receptu líbí, že se všechno nahází do jednoho pekáče a jen sem tam se obrátí maso. Rozmarýn jsem použila čerstvý, dnes už se dá naštěstí sehnat i v obyčejné Delvitě.

  • millikolos | 20. 11. 2006 16:31

    To zní velice dobře. Jdu se do toho pustit, akorát rozmarýn bude sušenej

  • Kuchařka on-line | 22. 4. 2005 20:58

    Opraveno.

  • Anonym | 22. 4. 2005 16:52

    Tak je to tymian nebo rozmaryn?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Olivový olej Pepř mletý Rozmarýn Šalotka Sůl Vepřové maso Vepřový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Horácké knedlíky

Horácké knedlíky

Fazolová polévka se zelím

Fazolová polévka se zelím

Caesar salát

Caesar salát

Ledový salát s krutony

Ledový salát s krutony

Krkovička pečená s játry a cibulí

Krkovička pečená s játry a cibulí

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Zapečená kuřecí prsíčka se slaninou

Zapečená kuřecí prsíčka se slaninou

Anglická gulášová polévka

Anglická gulášová polévka

Ořechový biskupský chlebíček

Ořechový biskupský chlebíček

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

14
Krtkův dort
Krtkův dort
13
Drožďová polévka s houbami a quinoou
Drožďová polévka s…
12
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan …
12
Ricottový koláč s malinami a ostružinami
Ricottový koláč s…
10
Drožďová (kvasnicová) pomazánka se slaninou
Drožďová (kvasnicová)…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Deník Aha! 1.11.2025

Deník Aha! 1.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Další doporučené recepty:

Vepřová pečeně na kmíně se žampiony
Vepřová pečeně na kmíně se žampiony
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na kysaném zelí s…
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…
Vepřová pečeně Robert
Vepřová pečeně Robert
Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky
Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky
Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a zelím
Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a…
  • Recepty.cz
  • Vepřová pečeně na rozmarýnu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact