Na rozehřátý olej přidáme cibuli. Mícháme ji tak dlouho, dokud úplně nezhnědne (pozor - nesmí být černá). Poté přidáme na menší kostičky nakrájené vepřové maso. Maso necháme zatáhnout (zešedivět) a přidáme masox, sůl a pepř. Zalijeme cca 800 ml horké vody. Nepřidáváme žádné koření!!! Necháme vařit cca 45 minut, dokud maso nezměkne. Přidáme na cca 2 mm plátky nakrájené žampiony a necháme 10 minut povařit.
2
V hrnečku si rozmícháme vodu s moukou a zahustíme. Cca 3 minutky necháme povařit a nalijeme 100 ml smetany, která omáčku krásně zjemní. :-) Podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Podáváme s těstovinami nebo s rýží.
3
Dřív jsem přidávala do omáček a gulášů různé koření na guláš apod. Pokud dokonale osmahnete cibulku, tak veškeré koření je zbytečné.
Je někde snad napsáno, že je masox lepší než koření? :-D
Dřív jsem přidávala jak masox tak gulášové koření, proto ten dodatek.
Ještě nějakou další chytrou poznámku tam máte? :-*
hmmm
|8. 8. 2014 08:03
Koreni je lepsi nez masox,takovy rady jsou fakt nad zlato. =-O