• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vepřová játra na smetaně
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová játra na smetaně

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 46
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová játra na smetaně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g játra
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks celer
    • 2
      lžíce sádlo
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks smetana (Kelímek)
    • 1
      bobkový list
    • 4
      ks nové koření (Zrnka)
    • 4
      ks pepř celý (Zrnka)
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 1
      lžička cukr
    • sůl
    • 50
      g slanina

Postup přípravy receptu

1
Odblaněná a očištěná játra nakrájíme na kostky, cibuli nakrájenou na drobno společně s očištěnou zeleninou nakrájenou na jemném struhadle a se slaninou nakrájenou na kostičky orestujeme na rozpáleném sádle, přidáme játra, která na tomto základě osmahneme. Podlijeme vodou a dusíme do měkka.
2
Do vydušeniny přidáme divoké koření, sůl a citronovou šťávu, necháme přejít var a zahustíme smetanou smíchanou s moukou. Provaříme nejméně 30 minut. Vybereme koření a omáčku nemusíme cedit. Dle potřeby dochutíme hořčicí, cukrem a solí.
3
Hotový pokrm podáváme s jemným karlovarským knedlíkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní vepřová játra

Pikantní vepřová játra

Vepřová játra s chilli omáčkou

Vepřová játra s chilli omáčkou

Vepřová játra ve vinné omáčce

Vepřová játra ve vinné omáčce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • romikk | 28. 1. 2017 13:32

    :-D :-D :-D :-D Mnam Mnam Mnam superrrrrrr

  • Jarmila | 12. 8. 2014 15:48

    Dostala jsem recept přes kamarádku. Je to rychlé a skvělé, a s tou horčicí super, se zeleninou chutná jako svíčková. Moooc dobré. Děkuji

  • Jitka Schurrerova | 20. 7. 2013 15:27

    Vyborne, rychle, skvele!

  • naty | 25. 3. 2013 22:05

    Vyzkousela jsem tento recept,a klobouk dolu.Manzel si pomlaskaval jaka je to dobrota,a ja se musim priznat ze take.Klobouk dolu a jeste jednou diky za vyborny recept:-) :-)

  • Dorinka.007 | 7. 5. 2012 13:57

    Přítel miluje játra a nejraději je má se slaninou na cibulce, ale po dnešku je jasným favoritem tento recept,mňam. Jdu si přidat :-)

  • Monika Hans | 22. 2. 2012 21:00

    Natrefila jsem na tento recept náhodou a zaujal mne, protože játra máme rádi. Uvařila a nestačila se divit nejen já, ale i manžel, jak dobré to je. Takže moc děkuji za skvělý recept, který je již zapsán v mé kuchařce. Skvělé. <3

  • Lida | 11. 1. 2012 12:41

    Je to moc dobré,z vepřových jater,opravdu rychlé a podobné chutí svíčkové

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 29. 10. 2011 17:22

    Moc dobré ;-)

  • Tereza T
    Tereza T | 4. 2. 2011 13:08

    Opraveno, díky.

  • Eva1 | 3. 2. 2011 22:18

    Myslím si, že je to překlep editora a patří vepřová játra, už podle názvu. Vařila jsem několikrát z vepřových jater a omáčka byla vynikající. ;-)

  • Eva1 | 3. 2. 2011 22:18

    Myslím si, že je to překlep editora a patří vepřová játra, už podle názvu. Vařila jsem několikrát z vepřových jater a omáčka byla vynikající. ;-)

  • Milli1 | 27. 1. 2011 15:30

    Tak jsem dnes udělala tento recept a musím uznat, že jsem už dlouho něco tak dobrého nejedla. Je to vážně SUPER recept. Dávám velikou 1

  • Mirka | 28. 12. 2010 08:16

    Když paní Věra píše v receptu drůbeží játra tak to jsou v překladu kuřecí játra.

  • petr | 26. 11. 2010 23:11

    muže to byt dobré,ale vařite vepřové játra a nebo kuřecí játra??? :-[

  • Katuš | 18. 11. 2010 20:09

    Tento recept je opravdu skvělý a rychlý trochu mi to připomíná chuť svíčkové :) dopotučuji ;-)

  • Eva1 | 14. 10. 2010 23:04

    Měla jsem na oběd 10 řemeslníků všem moc chutnalo.Díky za recept.

  • Markéta Šašková | 28. 4. 2010 15:40

    Dělala jsem poprvé a vynikající!!! Ale příště musím cibulku opéct více do hněda, aby i omáčka byla hnědší. Jinak výborné :-)

  • Alena Amchova | 30. 12. 2009 13:29

    Výborné !!! Jedna z nejlepších úprav jater co jsme kdy jedli.Doporučuji ještě přidat 1deci červeného vína.

  • Pája S | 27. 3. 2009 15:39

    Zrovna jsme dojedli a musím pochválit.Velice chutné,zajímavé a neobvyklé.Použila jsem kuřecí játra .Moc lahodné a za jedna .Mohu jen doporučit a tento recept zakotví na našem jídelníčku.

  • Eva Přecechtělová | 26. 3. 2009 13:48

    Děkuji za velmi dobrý recept. V rodině si získal velkou oblibu.

  • Hana Kvasnicova | 22. 2. 2009 12:20

    Moc dobré. Dělala jsem z krůtích jater.Všem chutnalo.

  • Jitka Hotová | 15. 2. 2009 16:16

    Doporučuju všem. Je to ňamka, dávám za 1

  • Danka Snášelová | 23. 6. 2008 18:45

    Místo vepřových jater jsem omáčku udělala z jater kuřecích. Je to rychlovka. Jatra se vůbec nemusí dlouho tepelně upravovat. Stačí jenom chvíli orestovat na zelenině, pak podlít trochou vody (vřelou) a přilít sladkou smetanu. Pak do vařící omáčky zamíchat záklechtku (mléko-hladká mouka) a nechat 8-10 minut povařit. Hořčice a citrónová šťáva dává omáčce znamenitou chuť .Je to taková falešná svíčková. Dávám za 1.

  • Simona Hammerová | 16. 4. 2008 14:01

    Místo mrkve a celeru jsem dala 1/2 zeleninovou směs na svíčkovou Halali od Hamé,je to výborné.

  • Simona Peterková | 14. 4. 2007 12:41

    výborné dávám za jedna

  • Saber | 11. 3. 2007 18:02

    Výborné!!! Byl jsem velmi příjemně překvapen. Z receptu jsem jen vynechal celer (ze zásady nejím :-))). Místo celého pepře jsem dal čerstvě mletý. Játra jsem dusil a vařil podlité hrnkem vody asi 30minut, se smetanou jsem pak dusil dalších 25minut. Byla nádherně měkká. Podávali jsme s rýží. Chuť vzdáleně asociuje svíčkovou s lehkým zvěřinovým podtónem, který se zajímavě snoubí s velmi jemnou, až paštikovou chutí jater. A určitě nezapomeňte přidat citron! Všem vřele doporučuji.

  • ;) ;D | 23. 11. 2006 15:26

    no...delal jsem ten recept i ja. jenom mi to moc nevyslo. ale to bude tim ze v kuchyni jsem jako eskymak na sahare.jednak jsem neodhadl mnozstvi a jednak ani ingredience nebyly kosher.tak to skoncilo pridanim cesneku a rajskeho pretlaku.

  • Eva Z. | 17. 9. 2006 12:19

    Ahojky,je to dobrý,ale taková falešná svíčková,ne?Akorát místo hovězího jsou tam játra.Ale je to dobrý a to je důležitý.

  • Alca Bilavčíková | 15. 2. 2006 14:26

    To je taaak dobrý!! právě sedím nad talířem.. Máme to s rýží, a je to strašná mňamka!!

  • Liběna Lesonická | 13. 2. 2006 15:05

    Dělala jsem,všem moc chutnalo.

  • Marie Holinková H. | 17. 11. 2005 15:54

    Udělala jsem tuto omáčku z drůbežích jater a taky neměla chybu. Nedala jsem tam hořčici ani cukr, jen na závěr trošku octu, mletý pepř a dosolila jsem. Myslím, že by šla tato omáčka udělat i z ledvinek, plíček nebo srdíček..... Děkuji a dávám za 1....

  • Piotr Zubek | 16. 9. 2005 14:02

    Omáčka neměla chybu, byla supr. Játra ale byla trochu tvrdá, myslím, že to bude těmi 30 minutami... Asi je to zbytečně dlouho. Když jsem je zkoušel dřív, byla měkuočká...

  • Magdalli Rusková | 12. 9. 2005 18:36

    Opravdu velmi dobré. Mňam.

  • Boh. M. | 17. 3. 2005 21:35

    Velmi dobrý recept. Syn mi poprvé snědl játra bez řečí a s chutí.

  • Stefan Bajkai Stefan | 20. 11. 2004 18:46

    Toto je super recept na jatra. Ja uz zijem 22 rokov v U.S. a pred 15-timy rokmy vymizly jatra zo supermarketu. Ale teraz sa to znova objavilo pre spanielskych zakaznikov. Tak ten recept bol "SUPER".

  • Helena S. | 16. 8. 2004 06:40

    Bajecne! Citron, smetana, koreni a horcice krasne ochuti cely recept, ze jatra nejsou citit jatry, ale maji velmi vyvazenou a dobrou chut. S knedlikem by byly dobre, ale my si je dali s ryzi. Byla jsem mile prekvapena, jak se jatra daji upravit- udelejte si je taky! Z Chicaga zdravi Helena

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vnitřnosti
Maso Oběd Večeře Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Cibule Citronová šťáva Cukr Hladká mouka Hořčice plnotučná Játra Mrkev Nové koření Pepř celý Sádlo Slanina Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rajčatový salát s mozzarellou a olivami

Rajčatový salát s mozzarellou a…

Nepečený jogurtový dort

Nepečený jogurtový dort

Banánový koktejl

Banánový koktejl

Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.

Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink…

Jablečná buchta SUPER

Jablečná buchta SUPER

Dušené vepřové na provensálském koření

Dušené vepřové na provensálském koření

Zapečený pangasius

Zapečený pangasius

Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Játrová směs se zeleninou

Játrová směs se zeleninou

Doporučujeme

20 minut
Mexický těstovinový salát

Mexický těstovinový salát

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

141
Bezmasý guláš z hlívy
Bezmasý guláš z hlívy
89
Ricottový piškotový dortík (Ricotta poundcake)
Ricottový piškotový…
86
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
82
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
79
Jablečný (hruškový) závin s tvarohem - kynutý
Jablečný (hruškový)…

Zajímavé články

Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
Jahodový džem: Recept na klasiku, s rebarborou, mangem, chilli, vanilkou i bez vaření
Jahodový džem: Recept na klasiku, s rebarborou,…
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“. Dejte jí šanci i vy!
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina,…
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s jídelníčkem, díky kterému půjdou kila sama dolů
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s…
AHA.cz Dopita má nový byt! Stěhování od Agáty na spadnutí

Dopita má nový byt! Stěhování od Agáty na spadnutí

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Na zahradě u Světlany Nálepkové: Unikátní stavení z lodních kontejnerů! K čemu slouží a proč zpěvačka nepěstuje rajčata?

Na zahradě u Světlany Nálepkové: Unikátní stavení z lodních kontejnerů! K čemu slouží a proč zpěvačka nepěstuje rajčata?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Petr Janda (83) slaví 20 let manželství s Alicí (43): Těším se na další roky s tebou!

Petr Janda (83) slaví 20 let manželství s Alicí (43): Těším se na další roky s tebou!

SportRevue.cz 25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Barvy podle horoskopu: Jakými odstíny by se měla jednotlivá znamení zvěrokruhu obklopovat?

Barvy podle horoskopu: Jakými odstíny by se měla jednotlivá znamení zvěrokruhu obklopovat?

Další doporučené recepty:

Vepřová "pečeně" v papiňáku
Vepřová "pečeně" v papiňáku
Vepřová čína
Vepřová čína
Vepřová játra na kořenové zelenině
Vepřová játra na kořenové zelenině
Vepřová játra obalovaná
Vepřová játra obalovaná
Vepřová játra s chilli omáčkou
Vepřová játra s chilli omáčkou
Vepřová játra ve vinné omáčce
Vepřová játra ve vinné omáčce
  • Recepty.cz
  • Vepřová játra na smetaně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact