Necháme ještě jednou zhruba půl hodinky kynout na plechu pokrytém pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 170 °C, jidáše potřeme vejcem a pečeme do růžova. Podáváme s medem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Dana
|13. 4. 2017 21:07
Tak nakonec dopadly naprosto ale naprosto DOKONALE! Udělala jsem na ně rumovo-medovo máslovou glazuru a k tomu sladký vanilkový dip Creme Anglaise a je to perfektní!
Dana
|13. 4. 2017 18:06
Právě je zkouším tak uvidíme jaká jsem hospodyňka
Pavla
|26. 3. 2016 17:46
Výsledek sklidil úspěch, celý plech se snědl téhož dne. Těsto je sušší, ale dobře se s ním pracuje, i když mísení si vzal na starost synek. Horké jsem potřela medem, hezky se vsákl a chutnaly. Děkuji. :-)
Eva
|25. 3. 2016 11:40
Mléka je 200 ml nebo 1/4 lt? Je to dost tuhé s 200 ml.
Martin
|24. 3. 2016 20:32
Chutove super, jen ta cela kostka kvasnic je podle meho na 500g mouky moc - testo se tvarovalo super, ale kynulo a kynulo jak o zavod 8-) Jinak doporucuji..
Klára
|2. 4. 2015 18:59
Je to suchééééé a málo sladkééééé,ale s těstem se dobře pracovalo. 8-)
Vynikající a chutné Jidáše.Jen jsem si spletla mouky a použila hladkou .
Martina
|30. 3. 2013 09:56
Mám dotaz:Jak dlouho a při jaké teplotě mám péct?Alespoň tu teplotu,páč v mé plynové troubě to je celkem dobrodružné
Pavla
|22. 3. 2013 16:07
Vynikající, vláčné těsto, chutnají skvěle.
simca
|22. 4. 2011 07:55
je to strasne vinikajici a le je s tim docela piplacka miluji jidáše <3
Anonym
|6. 3. 2007 09:35
nebo ještě lze potírat máslešm a rozpouštěným rumen
jJosefina K
|29. 3. 2006 14:56
Upečené jidáše potírám směsí z 1 lžíce rozpuštěného másla a 3 lžic medu a sypu strouhaným perníkem - nebo potřený jidáš otočím namazanou stranou do misky s perníkem