• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vánoční rozinkové cukroví
Napište svůj komentář k receptu

Vánoční rozinkové cukroví

0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: 180 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vánoční rozinkové cukroví
Vánoční rozinkové cukroví
Vánoční rozinkové cukroví
Vánoční rozinkové cukroví
Vánoční rozinkové cukroví
Vánoční rozinkové cukroví
Vánoční rozinkové cukroví
Vánoční rozinkové cukroví
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
  • Těsto
    • 100
      g hladká mouka
    • 280
      g cukr moučka
    • 280
      g mandle spařené, oloupané
    • 140
      g rozinky spařené
    • 4
      ks žloutek
    • 8
      ks hřebíček umlít
    • skořice - mletá v původním receptu stálo 2 cm
    • citronová kůra z 1 citronu
  • Poleva
    • cukr moučka
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Rozinky umeleme na masovém strojku. Mandle umeleme na strojku na strouhanku.
2
Všechny ingredience smícháme a uhněteme těsto, které dáme do ledničky ztuhnout (klidně i přes noc). Těsto je tužší a dá trochu práce ho uhníst. Nejlépe se to dělá rukou. I když se vám bude zdát hodně tuhé, nepřidávejte tuk ani žádnou tekutinu - musí se hníst tak dlouho, dokud se vše nespojí.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak upéct ty nejlepší měkké medové perníčky

3
Těsto vyválíme na tloušťku asi 2 mm a vykrajujeme tvary. Ty klademe na vymazaný a vysypaný plech nebo na plech pokrytý pečicím papírem.
4
Pečeme na 180 stupňů asi 10 minut. Pečivo se mírně nafoukne a zbledne. Když potom začne růžovět, je čas ho vyndat z trouby. Nemáme-li pečicí papír, je třeba kousky sundat z plechu ještě za tepla, jinak se přilepí.
5
Potřeme citronovou polevou a dáme do chladu zkřehnout. Před podáváním ho naopak musíme dát alespoň na chvíli do tepla.

RADA: Podívejte se, jak na čokoládovou polevu

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččiny rozinkové sušenky s mandlemi a kandovaným ovocem

Babiččiny rozinkové sušenky s…

Linecké cukroví

Linecké cukroví

Kokosové cukroví s čokoládou

Kokosové cukroví s čokoládou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sušenky
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Cukr Hladká mouka Hřebíček Mandle Rozinky Skořice - mletá Žloutek

Měkké medové perníčky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gratinovaný losos

Gratinovaný losos

Bůčkové závitky se zelím

Bůčkové závitky se zelím

Bramborová pánev (omeleta)

Bramborová pánev (omeleta)

Hamburger úžasné chuti

Hamburger úžasné chuti

Játrové knedlíčky od Bohdalky

Játrové knedlíčky od Bohdalky

Domácí pizza podle Míši

Domácí pizza podle Míši

Pravé italské těsto na pizzu

Pravé italské těsto na pizzu

Květák - nakládaný, sterilovaný

Květák - nakládaný, sterilovaný

Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Měkké medové perníčky

Poslední sledované recepty

32
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Buřty na pivu
Buřty na pivu
12
Domácí sušené maso I.
Domácí sušené maso I.

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Václav Upír Krejčí: Hororová oslava 70. narozenin!

Václav Upír Krejčí: Hororová oslava 70. narozenin!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Vánoční pracny
Vánoční pracny
Vánoční pudingy se smetanou a fíky
Vánoční pudingy se smetanou a fíky
Vánoční punč II.
Vánoční punč II.
Vánoční rybí polévka
Vánoční rybí polévka
Vánoční sobíci
Vánoční sobíci
Vánoční stromečky - bez vajec
Vánoční stromečky - bez vajec
  • Recepty.cz
  • Vánoční rozinkové cukroví
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact