• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Usporné vaření rýže
Napište svůj komentář k receptu

Usporné vaření rýže

autor: Jana Han
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Usporné vaření rýže
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • rýže Jeden díl
    • voda Dva díly
    • sůl
    • koření Dle vlastní chuti

Postup přípravy receptu

1
Přivést k bodu varu, přikryté pokličkou, pak plotýnku vypnout a nechat 25 minut. Pokličku nikdy nezvednout. Pokud po této době není rýže dostatečně měkká, můžete přidat 1 lžíci vody a opět přivést do varu a vypnout, ponechat přikryté 5 minut.
2
Rýže je perfektně uvařená, nepřilepená k hrnci a ušetříte tepelnou energii.
3
<BR>Předpis jsem dostala před 15-ti lety z originální čínské restaurace.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuličky z pudinku bez vaření

Kuličky z pudinku bez vaření

Vaření kečupu

Vaření kečupu

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • AnetkaTom
    AnetkaTom | 10. 9. 2019 19:58

    Super recept, moc děkujeme.

  • Barbora Polakova | 1. 3. 2006 23:04

    Velmi dobry recept,uplne som nadsena,od dnes varim ryzu iba tymto sposobom.

  • Jitka Malinová | 20. 2. 2006 14:37

    Vařím podobně, vyzkoušejte jako koření 1/4 cibule a 4 zrnka hřebíčku, nádherná vůně.

  • Alena Hanusová | 20. 2. 2006 12:59

    Já vařím rýži také skoro stejně.Jen po bodu varu ještě chvíli vařím. A také dávám do peřin. Jen mám ráda ještě bobkový list a 2 kuličky nového koření a pepře. Mohla bych jí jíst o samotnou.

  • Karolina Kostkova | 12. 6. 2005 00:49

    Jaky druh ryze takto pripravujete? Radeji nez bilou loupanou mam hnedou natural ryzi, ani ta nebude tvrda?

  • Marta | 11. 6. 2005 20:08

    Pro Gabiku, opsáno z Receptur teplých pokrmů,synova učební pomůcka.Dušená rýže:rýži několikrát propláchneme studenou vodou,potom spaříme, znovu propláchneme a necháme okapat.Rozpustíme tuk, přisypeme rýži,lehce osmahneme a zalijeme horkou vodou.Osolíme vložíme cibuli s napíchaným hřebíčkem, zvolna přivedeme k varu, přikryjeme poklicí a dusíme do měkka.Vždy mi utekla, když jsem přikryla.Vařím viz výše.A maminka mě učila, nikdy po přidání vody rýži nemíchat!!!Připalovala by se, prý.

  • Marta | 11. 6. 2005 20:00

    Na plynovém sporáku postupuji takto:Poměry rýže-voda stejné. Jemon já čekám, až se voda částečně vyvaří,až ji nevidím, ale dělají se bublinky, keré praskají.To vypnu plyn, přikryji poklicí a nechám asi 10 minut.

  • Mária | 11. 6. 2005 13:51

    Presne takto varím ryžu, v mojom okolí to nikto nepozná, každý sa čuduje, naučila som to len sestru a brata. Skúšala som to na chalupe na sporáku na drevo, ide to. Som rada, že to niekto takto isto varí .

  • gabika demeterová | 7. 6. 2005 16:01

    mám zopár otázok:- ryžu pred úpravou treba prepláchnuť?- vkladá sa do studenej vody a privedie sa do varu, alebo sa vsype už do vriacej vody a odstaví sa z ohňa?Ďakujem

  • Jana Malá | 6. 6. 2005 09:55

    A není tady rozdíl v elektrické a plynové plotýnce?Přeci jen elektrická plotýnka udrží teplo déle než plynová.Když to nechám 25 minut na vypnuté plynové plotně tak to asi nebude mít moc velký účinek.

  • Jana Tichá | 6. 6. 2005 09:38

    Přesně tak. A dělám tak někdy i rýžovou kaši - na 1 l mléka 1/4l rýže a sůl. Vařím 5 minut, pak zabalím do froté osušky a rovnou do peřin. Za půl hodiny se dá jíst.

  • Marie Svobodová | 6. 6. 2005 08:40

    Rýži dělám dvěma způsoby, jednak podobně jak popisujete a druhý zpúsob dle babiček. Vzhledem k tomu.že mám doma tři chlapy a jen jedno hlavní jíldlo mám rýži skoro stále navařenou. Když potřebuji odejít a spěchám dělám rýži následovně.Rýži nejprve spařím horkou vodou a několikrát propláchnu, pak dám 1 díl rýže, l.5 dílu vody, sůl a přivedu k varu. Ihned zabalím do utěrky a vložím do peřin (vyzkoušené jsou i ka pny z dutého vlákna) zabalím a rýže se výborně udělá a také je ještě horká když, udělám ráno a vrátím se až v poledne, kdy se vrací moji hladoví muži

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Rýže
Přílohy Rýže Oběd Večeře Vaření Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Koření Rýže Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstovinový salát s tuňákem IV.

Těstovinový salát s tuňákem IV.

Bylinkové máslo

Bylinkové máslo

Pečené brambory se sýrovou omáčkou

Pečené brambory se sýrovou omáčkou

Bramborové knedlíky se švestkami

Bramborové knedlíky se švestkami

Debrecínské závitky

Debrecínské závitky

Moravská kapsička

Moravská kapsička

Kynutý ořechový závin

Kynutý ořechový závin

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Kachna s nádivkou - nejen velikonoční

Kachna s nádivkou - nejen velikonoční

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

44
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
26
Koláč s tvarohem a jablky
Koláč s tvarohem a jablky
23
Klasické lečo
Klasické lečo
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Vitamínový ovocný salát
Vitamínový ovocný salát

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Ozzák svolal kolegy z Comebacku: Chystá návrat?

Ozzák svolal kolegy z Comebacku: Chystá návrat?

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

  • Recepty.cz
  • Usporné vaření rýže
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact